czy da się tego dokonać?
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witajcie
Mam prosty problem a właściwe zapytanie. Aktualnie mam wakacje (jestem tegoroczną maturzystką) i w ramach aktywnych wakacji wymyśliłam sobie cel: wstąpienie co sekcji biegów przełajowych klubu AZS a co za tym idzie - branie udziału w zawodach AZS'u. I właśnie czy da sie to zrobić praktycznie od zera? Teoretycznie mam na to prawie 4 miesiące. Jak sądzicie czy jest to mozliwe aby wstąpić do takiej sekcji i odnosić tam sukcesy? I jak ewentualnie powinien wyglądać trening przez te 4 msc, żeby dojść do takiej formy.

-
- Stary Wyga
Któż to wie? Jeśli nie spróbujesz to się nie dowiesz, choć jak post wyżej zostało zauważone jest to mało prawdopodobne. Jednak jest możliwe że posiadasz talent o którym nie wiesz itp itd. A poza tym sukces zależeć będzie od tego na jakiej uczelni przyjdzie Ci rywalizować o miejsce w składzie, czy będzie to AWF czy jakiś uniwersytet.
Ja na Twym miejscu raczej nastawił bym się na równomierny rozwój biegowy w trakcie całych studiów - w końcu jest to aż 5 lat
Ja na Twym miejscu raczej nastawił bym się na równomierny rozwój biegowy w trakcie całych studiów - w końcu jest to aż 5 lat

-
- Rozgrzewający Się
może ten post źle "zabrzmiał" - nie chce startować i wygrywać od razu na akademickich mistrzostwach polski czy coś.. chce dostac się do sekcji biegów na UE w katowiach lub UŚ.. nie chodzi tu o wygrane we wszystkich możliwych zawodach, chodzi o sekcję biegów i ew. jakies zawody dla amatorów, zawody na szczeblu rejonowym..
- lapka88
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:47:14
- Życiówka w maratonie: 04:10:12
Zawodów w Polsce masz od groma
Wszystkie(a przynajmniej prawie) są w kalendarzu na stronie www.maratonypolskie.pl 

-
- Stary Wyga
Jeżeli jest możliwość to sprawdź jakie czasy są wymagane aby zaleście się w sekcjach biegowych tych uczelni (jeśli istnieją). Następnie sprawdź się na danych dystansach i już będziesz wiedział czy masz szanse na to. Tylko wiedz że aby biegać nie trzeba należeć do żadnych klubów, klanów, sekcji, przynajmniej na razie :Dyoyoyoyo8 pisze:może ten post źle "zabrzmiał" - nie chce startować i wygrywać od razu na akademickich mistrzostwach polski czy coś.. chce dostac się do sekcji biegów na UE w katowiach lub UŚ.. nie chodzi tu o wygrane we wszystkich możliwych zawodach, chodzi o sekcję biegów i ew. jakies zawody dla amatorów, zawody na szczeblu rejonowym..