Bank of America Chicago Marathon

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
rufuz

Nieprzeczytany post

Dzieki za info. A to nie wiedzialem, ze teraz to jest wills tower. No jakby akurat w tym czasie byl mecz bullsow to na 1000% pojde :ble:
No mam zamiar leciec tym razem z pusta torba :ble: :ble: :ble: W zeszlym roku bylem pod Bostonem w "miasteczku" outletow :ble: Ceny tak smieszne, ze az strach :ble: A gdzie najlepiej pojsc na outletowe polowanie w Chicago ? Juz wiem, ze na 100% lece sam do Chicago :ech:
Dni wolne juz mam rozplanowane :ble:
PKO
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Przylecisz daj znać zabiorą ciebie na zakupy be samochodu trochę cieżko w Chicago
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
ZwycięscySąZrobieniZczegośCoZnajdujeSieWGlebiNichSamych-PragnienieMarzenieWizjaMuszaMiecWytrzymaloscDoOstatniejMinuty,
MuszaBycTrocheSzybsiMuszaMiecUmiejetnosciIWole
AleWolaMusiBycMocniejszaNizUmiejetnosci 
rufuz

Nieprzeczytany post

Ok dzieki. Mozemy sie potem wymienic numerami tel. na PW. Jeszcze troche czasu zostalo :ble: No fakt bez auta to ciezko. Wprawdzie to bedzie moj drugi bieg w Stanach ale bardzo milo wspominam przechodniow, zwyklych ludzi przed i po biegu. Wypytywali, gratulowali no a jeden nawet mi miejsce siedzace w metrze ustapil :ble: W jednym przypadku po biegu nawet jeden gosc krzyczal i wypytywal z drugiej strony ulicy jak poszlo :ble: Poza tym na stadionie Yankesow wystarczylo 10-15 minut i juz poznalismy grupke starszych zagorzalych kibicow. Krotko mowiac, odnioslem bardzo poztywne wrazenie w stosunku do zwyklych ludzi w Stanach.
rufuz

Nieprzeczytany post

Ten tydzien rozbiegania po tygodniowej pauzie po Paryzu. W nastepnym tygodniu wreszcie zaczynam okres przygotowan do Chicago. Opone 16' z "uprzeza" do SB juz mam :ble: Jutro lekko przetestuje ta metode. Za dwa miesiace zrobie maly sprawdzian w polmaratonie. Dostalem maila z NY Maraton, ze zostal mi przydzielony numer do losowania. Ale beda jaja jak wylosuja mnie do NY Marathon :hahaha: Jakby co to pazdzierniku pobiegne Chicago a potem w listopadzie NY :hahaha: :hahaha:
Awatar użytkownika
LDeska
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:20
Życiówka w maratonie: 3:03:03
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mnie do NY nie wylosowali :(
Jak idą przygotowania? Opona daje w kość :) ? Ja biegam spokojnie - według planu na 3:30 na maraton w Lęborku (w rodzinnym mieście nie pobiec to grzech) - więc nie stosuję żadnych wynalazków typu opona :P Daj znać jak poszło w Chicago i jak było. Też myślę o tym maratonie ale chciałbym całą rodziną polecieć tam a na razie dzieci za małe na tak daleką podróż więc może za rok albo dwa lata...
Leszek Deska
www.leszekbiega.pl - blog biegowy
5km: 18:55 10km: 39:20 -=- Półmaraton: 1:26:35 -=- Maraton: 3:03:03
rufuz

Nieprzeczytany post

Witam :ble: :ble:
Opone przetestowalem ze dwa, trzy razy. Na razie robie SB 2x (1 x podbiegi na 600m a drugi raz zwykle podbiegi na 100m). Po drodze 5 czerwca maly sprawdzian w biegu na 4,2 km i 24 czerwca polmaraton na plazy. W przyszlym roku chce sprobowac ultra maratonu w Kaliszu. Mnie tez nie wylosowali na NY :chlip: Chyba jest tak, ze za czwartm razem dostaje sie miejsce z automatu. W sierpniu bede kupowal bilety do Chicago i rezerwowal hotele. Niestety jade tym razem sam za "wielka wode". Chyba tym razem pojede z pusta torba lub w ogole nie wezme duzego bagazu...kupie duza torbe w USA aby zaladowac ja roznosciami z outletow :ble: Mam nadzieje ze kolega Ciawaraz pokaze mi gdzie sie takowe znajduja :ble: :ble: Ostatnio w Bostonie kupilem mnostwo super tshirtow za ok 1$ za sztuke a jedynym ograniczeniem byla waga bagazu :ble: I te wielkie hamburgery, jednym spokojnie najedza sie dwie osoby :ble: :ble: Oczywiscie symbol pop-artu czyli puszke zupy Campbells tez kupie :ble: :ble: Juz sie nie moge doczekac :ble:
Awatar użytkownika
LDeska
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:20
Życiówka w maratonie: 3:03:03
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Z tego co pamiętam to w NY już nie ma tego przepisu że za czwartym razem ma się gwarantowany udział, tzn. dokładnie tak że jak w tym roku się po raz pierwszy zapisało do losowania to nie ma się tej gwarancji. Jeżeli zapisało się też rok temu albo wcześniej to po czwartym razie ma się tą gwarancję - czyli zrezygnowali z tego ale z zachowaniem "praw nabytych" ;)
Zazdroszczę tego startu w Chicago - ja się szykuję na wyjazd za wielką wodę ale nie chcę sam - chcę z żoną i córkami a te są jeszcze małe... 1,5 i 4 lata. Myślę o San Francisco (żona by kuzyna odwiedziła) ale nie wiem czy już w 2013 czy jeszcze rok poczekać. W każdym razie też bym na pewno się okupił w elektronikę w tym gadżety biegowe :D
Powodzenia i piszcie wszyscy relacje jak było, koniecznie z fotkami :)
Leszek Deska
www.leszekbiega.pl - blog biegowy
5km: 18:55 10km: 39:20 -=- Półmaraton: 1:26:35 -=- Maraton: 3:03:03
rufuz

Nieprzeczytany post

Jesli faktycznie tak jest z NY to ciezko bedzie "uzbierac" wielka piatke World Maraton Majors :chlip: :chlip:
No dla mnie kazdy wyjazd na maraton to oczywiscie tez turystyka (przed biegiem w ograniczonym zakresie). Ja tez myslalem o jakims biegu na zachodnim wybrzezu USA ale najwieksze biegi sa na wschodnim. W przyszlym roku chcialbym zaliczyc kolejne kontynenty albo Azja - Tel Aviv lub Ameryka Poludniowa - Rio de Janeiro. Nie wiem jak to bedzie terminowo bo chce zadebiutowac w ultra w przyszlym roku. Nie bez znaczenia jest tez pogodzenie takiego wyjazdu z reszta zycia codziennego. Łatwo nie jest ale w tym caly bajer, ze jest trudno :ble: Uwielbiam Stany, paliwo po 3,8 dolara za galon to ok . 1 dolar za litr :ble: Jutro mam maly test - lokalny bieg na 4,2 km. Impreza jest slabo obsadzona wiec licze na miejsce na "pudle" :ble:
rufuz

Nieprzeczytany post

Dzis wykupilem ubezpieczenie turystyczne wraz z udzialem w imprezie sportowej na wyjazd do USA. Koszt 85 zł na 5 dni.
rufuz

Nieprzeczytany post

Logistyka na Chicago juz ruszyla :ble: Hotel zarezerwowany. Koszt 340 $ za 4 noce. Dojazd z hotelu na start metrem bez przesiadki. Bilet lotniczy, jeszcze troche poczekam ale wyjdzie gdzies okolo 2700-2800 zl.
rufuz

Nieprzeczytany post

Ciawaraz pokazesz mi jakis dobry outlet w Chicago lub okolicach ? Tym razem jade z "pusta torba" w jedna strone :ble: :ble: :ble: Hotel mam na 1616 North Damen. Dojazd z lotniska i na start bez przesiadki.
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Co ciebie interesuje ciuchy biegowe zwykle ciuchy zreszta i tego i tego jest duzo :)
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
ZwycięscySąZrobieniZczegośCoZnajdujeSieWGlebiNichSamych-PragnienieMarzenieWizjaMuszaMiecWytrzymaloscDoOstatniejMinuty,
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W fajnego okolicy bedziesz mieszkał :) duzo studentów tam mieszka bardzo rozrywkowe miejsce dojedziesz z lotniska kolejka blue line rzeczywiście bez przesiadki jak bedziesz w chi daj znać spotkamy sie napewno
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
rufuz

Nieprzeczytany post

Byle studenci spac dali :ble: :ble: Moze wyslij mi numer telefonu na PW to jak bede w Chi to zadzwonie.
Pamietam, ze w Bostonie bylem w centrum outlet nazywal sie Premium Outlet. Niedaleko Chicago tez taki jest tylko, ze ok 40 km od centrum miasta :chlip: :chlip: a dojazd tam jest dosc kiepski :chlip:
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Spoko spoko zawioze ciebie przy okazji sam cos kupię bo tak to nigdy niechce mi sie tyle jechac :)
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ