Kondycja na kwiecień

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
konik
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich. Od kwietnia znowu chce grać w piłke nożną mam 25 lat,ostatnio grałem mając 18. latem i jesienią troche biegałem ale na boisku biega sie inaczej.Pytanko czy lepiej biegać częściej ale z mniejszą intensywnością i dystans, czy np. 4 razy w tygodniu ale z przyspieszeniami skipami podbiegami itd.Wiem może pytanie jest śmieszne ale ja naprawde mam dylemat ( klasa B ) jeżeli ktoś może mi cosik poradzić będe wdzięczny.
PKO
Awatar użytkownika
Pastuch
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

dla piłkarza lepiej jest intensywnie trenowac bo podczas meczu musisz pełno zwrotów przyspieszen itp. itd przedewszystkim musisz miec dobrom dynamikę
Awatar użytkownika
bebej
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Bieg ciagły to u piłkarza wczasie meczu trwa góra 20-30m. Musisz o tym pamietac przed pierszymi meczami. W okresie przygotowawczym to trening jak dla średniaka- tak mi sie wydaje- chyba 800 metrowiec bedzie miał podobne VO2max jak rasowy piłkarz, ale sa tutaj madrzejsi ode mnie.
Awatar użytkownika
konik
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

A więc jak najlepiej mam trenować zimą? same skipy i bieg ciągły podbiegi niewiele chyba dadzą co nie?
Awatar użytkownika
bebej
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jak Ci zależy na kondycji, a kondycja wbrew obiegowym opiniom to nie tylko wytrzymałosc, to oprócz tlenówki rób sprawnośc, gimnastyke siłowa i rozciagajacą siłę biegowa, pływaj, jexdź na nartach(możesz zrezygnowac z wyciagów-podbiegi)na łyzwach, na nartach biegowych, graj w koszykówke, badmintona i wszystko co Ci wpadnie do głowy, a uczyni Cię wszechstronnym, powaga. to dzieki tym zabiegom zbudujesz kondycje organizmu czyli zespół wszystkich cech motorycznych!!!!!
Awatar użytkownika
konik
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Wielkie Dzięki za wszystkie nadesłane odpowiedzi.POZDRAWIAM SERDECZNIE I ŻYCZE WYTRWAŁOŚCI W TRENINGACH.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ