Kondycja na kwiecień
- konik
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam wszystkich. Od kwietnia znowu chce grać w piłke nożną mam 25 lat,ostatnio grałem mając 18. latem i jesienią troche biegałem ale na boisku biega sie inaczej.Pytanko czy lepiej biegać częściej ale z mniejszą intensywnością i dystans, czy np. 4 razy w tygodniu ale z przyspieszeniami skipami podbiegami itd.Wiem może pytanie jest śmieszne ale ja naprawde mam dylemat ( klasa B ) jeżeli ktoś może mi cosik poradzić będe wdzięczny.
- Pastuch
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
dla piłkarza lepiej jest intensywnie trenowac bo podczas meczu musisz pełno zwrotów przyspieszen itp. itd przedewszystkim musisz miec dobrom dynamikę
- bebej
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Bieg ciagły to u piłkarza wczasie meczu trwa góra 20-30m. Musisz o tym pamietac przed pierszymi meczami. W okresie przygotowawczym to trening jak dla średniaka- tak mi sie wydaje- chyba 800 metrowiec bedzie miał podobne VO2max jak rasowy piłkarz, ale sa tutaj madrzejsi ode mnie.
- bebej
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Jak Ci zależy na kondycji, a kondycja wbrew obiegowym opiniom to nie tylko wytrzymałosc, to oprócz tlenówki rób sprawnośc, gimnastyke siłowa i rozciagajacą siłę biegowa, pływaj, jexdź na nartach(możesz zrezygnowac z wyciagów-podbiegi)na łyzwach, na nartach biegowych, graj w koszykówke, badmintona i wszystko co Ci wpadnie do głowy, a uczyni Cię wszechstronnym, powaga. to dzieki tym zabiegom zbudujesz kondycje organizmu czyli zespół wszystkich cech motorycznych!!!!!