VI Bieg Ursynowa/Otwarte Mistrzostwa Polski na 5km

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

bartekse pisze: Mamy nadzieję, że jesteście zadowoleni z osiągniętych rezultatów :)
Jak zawsze prosimy Was o uwagi dotyczące organizacji i atmosfery całych zawodów ;)
Jestem zadowolony z biegu, ale nie z rezultatu, ale tak to jest jak na sportowej emeryturze biega się piątkę 2 i pół minuty wolniej od życiówki.

Skoro prosisz o opinie, to dwie konstruktywne sugestie:

-warto publikować listy startowe biegów; nie ma jej na żadnym z organizowanych przez was biegów. Bez tego da się żyć, ale ja czasem lubię sobie zeskanować wzrokiem listę i wyłapać kolegów, którzy biegną.

-Korzystacie z systemu chipowego stawiając imprezę na wysokim poziomie, ale nie wykorzystujecie wszystkich jego zalet; nie każdy wie, że wyniki można znaleźć na stronie datasport.pl. Na stronie biegu nie ma linku do wyników.

-w regulaminie oferujecie koszulki Kalenji, a zawodnicy otrzymywali koszulki "coś tam coś tam"; akurat mieliście szczęście, bo percepcja Kalenji nie jest w środowisku najwyższa, ale bój się Boga gdybyście w regulaminie napisali, że koszulki są markowe… Zmieszaliby was z błotem i postraszyli sądem za niedotrzymanie umowy :)

Ogólnie bardzo udana impreza, nawet czyste prysznice, o których zapominają organizatorzy niektórych największych półmaratonów na świecie ;)
ENTRE.PL Team
PKO
ryszard8
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 50.24

Nieprzeczytany post

No fajnie by było SMS-a dostać z czasem... Ciekawe czym to idzie, że jedni dostają a inni nie.
bartekse
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Odnośnie koszulek, nie zawarliśmy w regulaminie zapisu, iż koszulki będą marki Kalenji.

Punkt 9 regulaminu stwierdza, iż
W ramach opłaty startowej każdy uczestnik biegu głównego otrzymuje:

- numer startowy wraz z czterema agrafkami,

- pamiątkową koszulkę technologiczną Biegu Ursynowa 2012 (uczestnicy biegu młodzieżowego otrzymają koszulki bawełniane),

- wodę niegazowaną 0,5l na mecie,

- medal na mecie,

- worek na odzież (w depozycie).

Dwie pozostałe kwestie oczywiście zostaną przez nas uwzględnione :)
avzi
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Impreza udana i szczęśliwa dla mnie (życiówka), ale niestety były chyba jakieś kłopoty z precyzyjnym pomiarem czasu netto niektórych zawodników. W moim przypadku różnica wyniosła 10s na moją niekorzyść pomiędzy oficjalnym czasem netto a czasem złapanym na zegarku. 1-2s to rozumiem, ale nie 10. Kilku znajomych oraz jedna osoba w tym wątku też miały podobne spostrzeżenia, więc nie jest to chyba odosobniony przypadek.
Klimer
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Co do koszulek to dałbym sobie głowę uciąć że wcześniej był tam zapis o koszulkach Kalenji

Edit: żeby ktoś nie powiedział że szukam dziury w całym: koszulka którą dostałem jak najbardziej mi się podoba. Pisanie jednak w regulaminie o koszulce konkretnej marki, a potem zmiana i mówienie że się mylimy i coś takiego nie istniało jest raczej nie na miejscu.
Ostatnio zmieniony 02 cze 2012, 23:40 przez Klimer, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Huntelaar12
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 40:40

Nieprzeczytany post

Ooo nie haha. Czytałem całą stronę Biegu Ursynowa kilka razy w ostatnich dniach, byłem w Warszawie dziś i zgadzam się z poprzednikiem: Na zicher zwanzig był zapis o koszulce Kalenji ! ! Raczej nie zdawało się wielu osobom identycznie.
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W zeszłym roku były koszulki Kalenji i pewnie długo tak zostało w regulaminie. Ale co tam koszulki, swoją dałem już koledze...

Impreza naprawdę udana tym bardziej, że relacja na żywo w internecie i pierwszy raz w życiu biegłem na "piątkę", w której ktoś połamał 14 minut.
ENTRE.PL Team
Awatar użytkownika
hatek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:48
Życiówka w maratonie: 3:28:01

Nieprzeczytany post

Jak zwykle szybko, tym razem bez upału i w efekcie, z kim nie rozmawiam, życiówka.
U mnie niespodziewanie, aż o 40s.
Wiatr w plecy przez ostatnie 2km zrobił swoje.
Prawdopodobnie jestem Laską Kabacką.
Na pewno należę do Afterrunners.
Biegam dla własnej przyjemności.

W treningu skupiam się na bogatej, różnorodnej diecie, odpoczynku i poszukiwaniu czasu na chwilę biegu. Do 3:30 w maratonie to wystarczy.
maksio97
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

avzi pisze:Impreza udana i szczęśliwa dla mnie (życiówka), ale niestety były chyba jakieś kłopoty z precyzyjnym pomiarem czasu netto niektórych zawodników. W moim przypadku różnica wyniosła 10s na moją niekorzyść pomiędzy oficjalnym czasem netto a czasem złapanym na zegarku. 1-2s to rozumiem, ale nie 10. Kilku znajomych oraz jedna osoba w tym wątku też miały podobne spostrzeżenia, więc nie jest to chyba odosobniony przypadek.
Dobrze wiedzieć. U mnie było to prawie 30s, ale zakładałem mój błąd.
Wie ktoś może,czy kartki z oznaczeniami kilometrów były precyzyjnie rozstawione?
Awatar użytkownika
Gwynbleidd
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: poniżej czterdziestu
Życiówka w maratonie: powyżej trzech

Nieprzeczytany post

No coś z tymi czasami jest nie teges. U mnie się akurat zgadza z tym co wyłapałem na zegarku, ale sprawdziłem czas gościa za którym biegłem ostatnie 2km i niby przegrałem z nim tylko o 2s. Tymczasem odszedł mi na końcówce, a na zdjęciu z mety widzę że mam do niego ok 20 metrów straty. A że do Bolta ciut mi jeszcze brakuje to nie sądzę żebym te 20m pierdyknął w 2 sekundy :)
PiotrkB pisze:No i czekam, aż napiszesz, że strasznie dzisiaj wiało. To naprawdę niedopuszczalne! Organizacja do kitu, taki wiatr puścić na zawodach.
Faktycznie trochę niedopilnowali :hahaha: Ale tragedia była w zasadzie tylko na pierwszym kilometrze, za zakrętem i potem na Surowieckiego już tak nie hulało - także uważam że lepiej późno niż wcale i koniec końców organizatorzy dali radę :hahaha:

Co mnie natomiast bardzo negatywnie zaskoczyło to... Gazownik. Furę postów naskrobano już swego czasu na maratończyku o tym Mistrzu Pierwszej Linii i nie byłoby sensu tego odgrzewać, gdyby nie fakt że wczoraj Pan Janusz moim skromnym zdaniem przeszedł już samego siebie. Tak, wiem, niby nie chodzi o lans ale o propagowanie jakiejś działalności charytatywnej - jak skuteczne jest to propagowanie właśnie jej niech najlepiej świadczy fakt że mało kto wie jaka to działalność ale Gazownika ze zdjęć każdy zna :hejhej: W każdym razie propagowanie jest, pytanie tylko czego bardziej. Ale mnie Pan Janusz w pierwszej linii nie wadzi, nigdy mu na plecy nie wpadłem, przyjmuję też na wiarę tłumaczenia że to przemiły dusza-człowiek (sam nigdy nie miałem okazji pogadać), choć nie wiem na ile ujmująca osobowość uprawnia do łamania pewnych reguł, które gdyby wszyscy łamali - to dopiero byłby burdel na starcie. Natomiast że wczoraj przegiął straszliwie i trochę niebezpiecznie nie tylko dla niego - to już nie mam wątpliwości. Ustawił się otóż na przodku swoim zwyczajem, nic to że między elitą walczącą było nie było o medale MP, to by jeszcze uszło boć to nie pierwszy raz i fotka u Wasyla z pewnością jest tego warta. Tylko że tym razem ustawił się związany za rękę z niewidomym biegaczem. Jestem pełen podziwu dla tego biegacza i miałbym też duży szacunek dla Pana Janusza gdyby mu pomagał z potrzeby serca, nie dla lansu. Szacunek ten zamienił na start z pierwszej linii, spoko, na co mu mój podziw :) Tylko zastanawiam się czy choć przez chwilę pomyślał o tych co chcieli wystartować po 3'/km i znaleźli się za nimi, i czy naprawdę nie starczyło mu wyobraźni jak niebezpieczny dla tego niewidomego mógł się okazać start w otoczeniu bardzo szybkich biegaczy, będąc przywiązanym do drugiej osoby i nie widząc co się wokół nich dzieje...

A na plecach miał nasz Gazownik napis "widzieć dalej niż koniec swojego nosa". No właśnie...
Ostatnio zmieniony 16 lip 2012, 13:17 przez Gwynbleidd, łącznie zmieniany 1 raz.
Klimer
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Łoooooo, to on z pierwszej linii starował? Ja startując z 25+ wyprzedzałem tego pana jeszcze przed 2 km. i ciekawilo mnie co oni robią i po co to wiązanie na ręku :)
bartekse
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Odnośnie kilometrów: ustawione były dokładnie w miejscach, jakie został wskazany podczas atestu PZLA.
SonnyCrockett
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Poproszę o podlinkowanie zdjęć. Ja jeszcze nigdzie nie znalazłem

Impreza fajna. To był mój 2. bieg na 5k i udało mi sie poprawić wynik o 1m31sek :)
U mnie czas na zegarku i w wynika identyczny
maksio97
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

http://www.online.datasport.pl/results608/galeria.php
Proszę bardzo :)

Edit:
Będą jeszcze jakieś inne zdjęcia (z trasy)? Bo widziałem, że stali jacyś fotografowie ;)
Awatar użytkownika
uryssa
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 51,30

Nieprzeczytany post

bardzo fajny bieg. Pomimo choroby i nie trenowania przez tydzień zabrakło do życiówki tylko 49 sekund, choć liczyłam, że będzie gorzej. Trasa super, można dać ognia. Organizacja ok, szkoda tylko, że pakiet nie był w torbie. Smsa z wynikiem nie dostałam.
Trochę denerwujące jest to, że człowiek ustawia się w swojej strefie, a potem wyprzedza multum dreptających osób. Na pewno wpływa to na ostateczny wynik jak trzeba robić slalom i co chwila zwalniać na pierwszym kilometrze.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ