Witajcie!

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Awatar użytkownika
caryca
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

jest jeszcze jedna roznica pomiecy facetami a kobietami... faceci sie tylko rusza odrazu zaczynaja spalac balast.... u kobiet jest to proces troche dluzszy... niestety, ale fakt faktem, po systematycznym uprawianiu sportu przez jakis czas waga spada.
Martyno, patrzac na twoje 'parametry' to aeroby+brzuszki, bo cos mi sie widzi ze masz bardzo malo do spalenia i to wlasnie jest ta najtrudnijesza faza, kiedy jest duzo trudniej cos osiagnac... ale ciezka praca powinna przyniesc efekty
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
PiotrPZ
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Pisałem ostatnio w  "Pierwsze koty za płoty ", ze zrzuciłem 6 kg w 5 tygodni.

Mam 174 cm, w lipcu wazyłem 82.5 kg. Dzisiaj mam równiez 174 cm :hej: ale ważę już 76.5. Sposób jest prosty:
1. Jem to, na co mam ochotę i tyle ile się domaga organizm.
2. Z mięsa tylko drób
3. Nie jem nic po godzinie 18 ( no.. czasem banana )
3. Biegam 4 razy w tygodniu.

PP
PiotrPZ
Awatar użytkownika
Kubus Puchatek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Nic mi się nie stało, żyje i mam się dobrze. O żadnym przekładaniu nie ma mowy. Zgodnie z programem rozpocząłem od "energicznych spacerów" :) Powinienem przejść do marszobiegów w sobotę. Nie wiem jednak czy wytrzymam. Zawsze byłem dobry w "chodzeniu" i nie robi to na mnie większego wrażenia. No może za pierwszym razem trochę się zapociłem (był upał),to wszystko. Z rozpoczęciem "treningu" też zresztą nie wytrzymałem. Rozpocząłem go 2 dni wcześniej niż obiecałem :). Mam nadzieje, że nie pogniewacie się na mnie za to. :P

Mam tylko 3 problemy:

1. Buty. Jak każdy zielony biegacz nie mam bladego pojęcia w co zainwestować. Spotkałem się także z kilkoma sprzecznymi radami co do ich wyboru dla tzw. "ciężkich biegaczy". Nie mogę patrzeć na Adidas`y. Kto wymyśla te wszystkie świecące się ozdóbki. Marsjanin? Chyba zdecyduje się na coś z dobrą amortyzacją New Balance lub Nike'a.

2. Dieta. Postaram się stosować do tego co podał PiotrPZ i zobaczymy. Tylko ten pierwszy punkt.... :). Jestem grubasem i mój organizm domaga się wszystkiego 24 godziny na dobę :) :)

3. Pogoda. Liczyłem, że będzie jeszcze kilka słonecznych dni w tym roku :). No ale skoro mam biegać także w zimie nie powinienem przerażać się tym co widze teraz za oknem. :)

Pozdrawiam, Kubuś.
Awatar użytkownika
saint
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ja gdybym jadl wszystko na co mam ochote to gdybym nie jadl nawet banana po 18tej i biegal 7 dni w tygodniu przybieralbym z kilogram tygodniowo :)
Awatar użytkownika
Karola
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jak ostatnio domowy zawodnik przybiegł w adidasach z treningu i stały wieczorem w niezbyt jasnym już przedpokoju to pomyślałam że te odblaskowe paseczki są na pewno widoczne dla kierowców. W tym modelu świecących nie ma, bo te są do biegania.
Awatar użytkownika
Martynab
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja gdybym jadła wszystko na co mam ochote wogóle bym nie odchodziła od lodówki . No chyba że pojśc pobiegac.
Awatar użytkownika
Martynab
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

A tak wogóle to ostatnio byłam na weselu i z 50kg zrobiło mi sie 53kg takze moja motywacja do biegania wzrosła, ale niestety apetyt nie...
Awatar użytkownika
PiotrPZ
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

I jeszcze jedno, najważniejsze - pić DUŻO wody mineralnej niegazowanej.  Jesli rzeczywiście nie mozecie się oderwac od lodówki, w każdej chwili słabości proponuje szklanke wody.  
Poza tym, jeśli trening trwa ponad 30 minut, to waga zaczyna spadać, a  moim zdaniem nie ma co sie katowac dieta, bo wtedy traci sie wszelka przyjemnośc z życia.

PiotrPZ
PiotrPZ
joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from PiotrPZ on 2:28 pm on Aug. 27, 2003
I jeszcze jedno, najwa¿niejsze - piæ DU¯O wody mineralnej niegazowanej.  Jesli rzeczywi¶cie nie mozecie siê oderwac od lodówki, w ka¿dej chwili s³abo¶ci proponuje szklanke wody.  

PiotrPZ
No nie poznajê kolegi... ;)
Awatar użytkownika
saint
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

no nie wiem czy picie szklanki wody co 15 minut przez caly dzien bylo by zdrowe :)
joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Saint, nie co 15 minut, tylko co godzina. Tak zalecaj± lekarze.

Piotrowi chodzi³o o to, ¿e poprzez bieganie chudnie, mimo ze sobie nieczego nie odmawia. Oczywi¶cie ma pewne nawyki ¿ywieniowe, które proces schudniecia wspomagaj±, np. nie je czerwonego miêsa, wy³acznie drób i ryby, zamiast bu³y z szynk± i mas³em na ¶niadanie - kubek jogurtu z p³atakami, du¿o owoców i jarzyn, woda mineralna i mleko zamiast napojów gazowanych, i tak dalej. Z drugiej strony gdy ma ochotê na ciasto albo kawa³ek czekolady, to nie robi z tego zagadnienia.
To zdrowe podej¶cie.  
Awatar użytkownika
saint
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

masz calkowita racje
ale moja wypowiedz dotyczyla rady PiotraPZ:
"Jesli rzeczywiście nie mozecie się oderwac od lodówki, w każdej chwili słabości proponuje szklanke wody."
Awatar użytkownika
PiotrPZ
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Jeśłi uważasz, że ktos  przez cały dzień, co 15 minut ma  potrzebe zaglądania do lodówki, to z pewnośicą po 45 minutach bedzie juz tak opity woda, ze na kilka godzin mu wystarczy.

PP
PiotrPZ
Awatar użytkownika
saint
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ja wypijam do 4-5 litrow wody dziennie w tym z litr soku i oprocz tego zagladam do lodowki :)
i niestety czasem sie skusze na jakies slodycze
Awatar użytkownika
caryca
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

hihi a Piotr ciagle do poprawki jest;).... a tak swoja droga to wlasnie te (drobne) zmiany maja najwiekszy wplyw +genetyka...
ODPOWIEDZ