Buty dla osoby z płaskostopiem
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam , mam takie pytanie biegam w butach firmy kalenji ale juz troche sa w stanie tragicznym, mam plaskosotopie poprzeczne, jakie buty lub wkladki by byly odpowiednie ? waze okolo 104 Kg.Pozdrawiam
-
- Wyga
Buty nie mają większego znaczenia. Musisz iść do jakiegoś dobrego zakładu ortopedycznego, żeby zrobili Ci analizę biomechaniczną. Na jej podstawie zrobią Ci indywidualną wkładkę!
-
- Rozgrzewający Się
Spróbuj tego modelu:
Mizuno Wave Alchemy 10
http://www.ggsport.com.pl/index.php?pag ... &Itemid=71
Jest on przeznaczony dla nadpronatorów z dużą nadwagą.
pzdr
Mizuno Wave Alchemy 10
http://www.ggsport.com.pl/index.php?pag ... &Itemid=71
Jest on przeznaczony dla nadpronatorów z dużą nadwagą.
pzdr
-
- Wyga
Płaskostopie to objaw. Po pierwsze musisz znaleźć przyczynę! Pomoże Ci w tym dobry fizjoterapeuta. A do tego koniecznie wkładka. Na rynek wchodzą nowo zelandzkie wkładki robione indywidualnie pod klienta. Będzie to na pewno też fajne rozwiązanie dla biegaczy.
- Fatty
- Dyskutant
przecinek84 pisze:Płaskostopie to objaw. Po pierwsze musisz znaleźć przyczynę! Pomoże Ci w tym dobry fizjoterapeuta. A do tego koniecznie wkładka. Na rynek wchodzą nowo zelandzkie wkładki robione indywidualnie pod klienta. Będzie to na pewno też fajne rozwiązanie dla biegaczy.
Nie wiem o jakie nowozelandzkie wkładki chodzi

Wlazłam na podoskop, zrobiono foto odbicia, wypełniono kartę badań i poszło mailem, po 2 tygodniach mam wkładki- termoplastyczne, które nie klapią pod ciężarem nogi.
Wcześniej nosiłam wkładki standardowe tych producentów ale ze względu na stopień deformacji się szarpnęłam na wkładki dla moich kulasków - i to jest to.
Przez koszmarny ból nóg przestałam biegać, teraz być może zacznę znowu..