Buty dla osoby z płaskostopiem

GenialnyZółw
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam , mam takie pytanie biegam w butach firmy kalenji ale juz troche sa w stanie tragicznym, mam plaskosotopie poprzeczne, jakie buty lub wkladki by byly odpowiednie ? waze okolo 104 Kg.Pozdrawiam
PKO
przecinek84
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Buty nie mają większego znaczenia. Musisz iść do jakiegoś dobrego zakładu ortopedycznego, żeby zrobili Ci analizę biomechaniczną. Na jej podstawie zrobią Ci indywidualną wkładkę!
Wave
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Spróbuj tego modelu:

Mizuno Wave Alchemy 10

http://www.ggsport.com.pl/index.php?pag ... &Itemid=71

Jest on przeznaczony dla nadpronatorów z dużą nadwagą.

pzdr
przecinek84
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Płaskostopie to objaw. Po pierwsze musisz znaleźć przyczynę! Pomoże Ci w tym dobry fizjoterapeuta. A do tego koniecznie wkładka. Na rynek wchodzą nowo zelandzkie wkładki robione indywidualnie pod klienta. Będzie to na pewno też fajne rozwiązanie dla biegaczy.
Awatar użytkownika
Fatty
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

przecinek84 pisze:Płaskostopie to objaw. Po pierwsze musisz znaleźć przyczynę! Pomoże Ci w tym dobry fizjoterapeuta. A do tego koniecznie wkładka. Na rynek wchodzą nowo zelandzkie wkładki robione indywidualnie pod klienta. Będzie to na pewno też fajne rozwiązanie dla biegaczy.

Nie wiem o jakie nowozelandzkie wkładki chodzi ;) ale ja mam wkładki zrobione na miarę :P
Wlazłam na podoskop, zrobiono foto odbicia, wypełniono kartę badań i poszło mailem, po 2 tygodniach mam wkładki- termoplastyczne, które nie klapią pod ciężarem nogi.

Wcześniej nosiłam wkładki standardowe tych producentów ale ze względu na stopień deformacji się szarpnęłam na wkładki dla moich kulasków - i to jest to.

Przez koszmarny ból nóg przestałam biegać, teraz być może zacznę znowu.. :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ