Komu i dlaczego są potrzebne czasopisma o bieganiu.

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mszary, jest jednak mnóstwo osób, które bieganie papierowe kupują a na forum nie wchodzą...
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
PKO
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

@mszary, pisze o pewnym zjawisku które stopniowo przesuwa czasopisma w kierunki wersji elektronicznej. To jest trend. Plusem jest w zasadzie, brak zewnętrznej dystrybucji oraz znacznie mniejsze koszty. Brak zwrotów,...ew można skasować plik. Czy to wyeliminuje papierową wersję ? Zapewne nie, podobnie jak audiobooki nie wyeliminowały wersji papierowych książek.
Czy krytykujemy BIEGANIE ? Ależ oczywiście, że tak. Robimy to po to aby miesięcznik był lepszy. Redakcja zamiast płacić za drogie badania marketingowe dostaje wszystko za kompletną darmochę. Oni tam przychodzą rano, włączają komputery, wchodzą na portal i z satyfakcją mówią,....popatrzcie, jacy Ci nasi czytelnicy mili, znowu po nas "pojechali".
Ludziom należy pomagać.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

niestety, jak widać, wniosków z krytyki sprzed roku nie wyciągnięto. nadal ranking jest konkursem piękności a względy literackie przesłoniły merytoryczne.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
gocu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Lisciasty pisze: Nie znasz się Pan. Kiedyś mieszkając z 4 samcami któryś wpadł na genialną myśl zagrania w "twardziela" co polegało na tym że kto pierwszy wymięknie i kupi zgrzewkę srajtaśmy, przegrywa.

D... to się myje. Nie jestem w stanie chodzić cały dzień po samym podtarciu.
gocu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ryszard N. pisze: Zapewne nie, podobnie jak audiobooki nie wyeliminowały wersji papierowych książek.
Nietrafiona analogia. Raczej ebooki.

A czasopism o bieganiu nie kupuję od dawna, mnie interesuje tylko bieganie, a nie cała ta otoczka. Przeglądam czasem w empiku, nie widzę nic ciekawego (
"Bieganie" jeszcze ujdzie, ale "Runner's World" to badziewie)
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

gocu pisze:
Ryszard N. pisze: Zapewne nie, podobnie jak audiobooki nie wyeliminowały wersji papierowych książek.
Nietrafiona analogia. Raczej ebooki.

A czasopism o bieganiu nie kupuję od dawna, mnie interesuje tylko bieganie, a nie cała ta otoczka. Przeglądam czasem w empiku, nie widzę nic ciekawego (
"Bieganie" jeszcze ujdzie, ale "Runner's World" to badziewie)
W zasadzie i ebooki i audibooki. W przypadku czasopism zdecydowanie masz rację, ebooki.
Książek w wersji ebook-owej nie cztałem, audiobooki, a i owszem, słuchałem, jednak nie dla mnie. Lubię papier,...
Awatar użytkownika
mszary
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:mszary, jest jednak mnóstwo osób, które bieganie papierowe kupują a na forum nie wchodzą...
No właśnie bo tak jest - jedni szukaja informacji w necie i nie kupują gazet a inni kupuja gazety ale do netu nie zaglądają. Ja zaliczam się do trzeciej grupy - codziennie wchodze na kilka "branżowych" stron w tym to forum ale na gazety (Men's Health, Runner's i Bieganie) czekam cały miesiąc zawsze. Bieganie nawet zaprenumerowałem bo na mojej "wiosce" cieżko to kupić - wcale w zasadzie - a do Szczecina po jedną gazetę jeździć to nie ma sensu.
Awatar użytkownika
kulawy pies
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: słaba
Życiówka w maratonie: megasłaba

Nieprzeczytany post

Ryszard N. pisze:@mszary, pisze o pewnym zjawisku które stopniowo przesuwa czasopisma w kierunki wersji elektronicznej. To jest trend.
Oni tam przychodzą rano, włączają komputery, wchodzą na portal i z satyfakcją mówią,....popatrzcie, jacy Ci nasi czytelnicy mili, znowu po nas "pojechali".
Ludziom należy pomagać.
trend trendem, ale w moim osobistym przypadku wyglądało to dokładnie odwrotnie.
najpierw było forum, a potem nagle zadzwonił do mnie Marek Tronina i kazał coś napisać. tyle. w redakcji nie siedzę, ani nawet nigdy w niej nie byłem.

--------
tak sobie wstaję rano, odprowadzam młodzież do przedszkola, bawię się w wystawianie faktur i jakieś dziwne maile do pracy niemającej żadnego związku z bieganiem, ani "BIEGANIEM", włączam forum i z czytam, że miły czytelnik Ryszard znów "po nas" pojechał :oczko:
Ryszard N. pisze: 6. Artykuły Kulawego Psa ? Mam go na co dzień na portalu. Wystarczy.
wolałbym jakieś bardziej merytoryczne uwagi, ale OK. "BIEGANIE" BIEGANIEM, bieganie.peel bieganiem.peel; ale na chleb też trzeba zarobić.
spadam do pracy.

zdrówko
mastering the art of losing. even more.
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

E tam, kulawy, próbuje dyskutować z Twoimi artykułami ale nie masz ochoty w tym uczestniczyć. Pisząc o tym, że mam "kulawego" na codzień mam na myśli poruszane tematy. Zwykle wcześniej "przewalają się" przez forum, ot co,...
Mój post był zachętą do dyskusji o miejscu w naszym życiu biegowym fachowych czasopism. Jest rzeczą oczywistą, że tak materiał publikowany w BIEGANIU jak i Twoje felietony! Ich tematyka, w różnej formie, już tu i w innych miejscach były. Zwróć też uwagę na to, że piszę to z pozycji stałego czytelnika. Tak więc, "czochrając", nadal mnie ten miesięcznik ujmuje.
A tak przy okazji, czy chciał byś aby jakiś "tajemniczy" klient wpadł do Twojej firmy i następnie, obsuczył ją gdzieś na forum ?
bartek.p
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 45m
Życiówka w maratonie: 3h50m

Nieprzeczytany post

f.lamer pisze:
mszary pisze: Ale chociażby do kibla z laptopem nie pójde bo głupio jakoś :hej:
i dlatego właśnie wymyślono smartfony
Nie,dla tego wlasnie wymyslono tablety :hahaha:
joanna1012
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 58:30

Nieprzeczytany post

zupełnie z innej beczki :) i kompletnie nie na temat
czytanie w kiblu jest nie zdrowe - należy wejść zrobić co trzeba i wyjść bez przesiadywania

chociaż to taka namiastka tronu albo prezesowskiego fotela należy się powstrzymać

przesiadywanie grozi hemorojdami a te w leczeniu są paskudne i bieganie przy hemorojdach nie wskazane ...
:sss: :sss:
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

bartek.p pisze:
f.lamer pisze:
mszary pisze: Ale chociażby do kibla z laptopem nie pójde bo głupio jakoś :hej:
i dlatego właśnie wymyślono smartfony
Nie,dla tego wlasnie wymyslono tablety :hahaha:
...tablety na przeczyszczenie.
bartek.p
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 45m
Życiówka w maratonie: 3h50m

Nieprzeczytany post

yacool pisze:...tablety na przeczyszczenie.
tez :hahaha:
chociaz posty niektorych napinaczy dzialaja podobnie i nie niszcza watroby :hahaha:
gocu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ryszard N. pisze: audiobooki, a i owszem, słuchałem, jednak nie dla mnie. Lubię papier,...
To nawet nie kwestia "lubienia".

1. Nie można nawet porównywać audiobooka z książką czy ebookiem. To zupełnie coś innego, okropnie mnie irytuje, kiedy ktoś w kontekście CZYTANIA pisze o audiobookach.

2. Nie uznaję audiobooków po wpadce z Sapkowskim ("Ostanie zyczenie") - tekst został ordynarnie pocięty, o czym oczywiście nie poinformowano na opakowaniu. Przecież to jest ordynarne oszustwo! A podobno ten audiobook był wyjatkowo starannie nagrywany, więc nawet nie chcę wiedzieć, co wyprawia się z tymi "mniej starannie nagrywanymi".
gocu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mszary pisze:na gazety (Men's Health, Runner's i Bieganie) czekam cały miesiąc zawsze. .
Nie gazety, tylko miesięczniki.

A Men's Health czy Runner's World to dla mnie taki sam syf i malaria jak np. Cosmopolitan.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ