MIKOŁÓW - Stadion ul. Zawilców 8. Sobota 9:30!

Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:39:59
Życiówka w maratonie: 3:28:43

Nieprzeczytany post

mppietia pisze:Będzie jakaś Bbl-owa reprezentacja na tej 5-tce w Łaziskach w tą sobotę? :usmiech:
jak będzie brzydka pogoda to w ramach rozruchu może sie wybiorę...jak będzie ładnie to jade na Pilsko :)

Moja walka Blog biegowy Marcina

Komentarze
New Balance but biegowy
WajOla
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć!!!
Wszystkim startującym w Biegu Fiata serdecznie gratuluję wyników i przede wszystkim ukończenia sportowej rywalizacji:)! jestem z Was dumna :).Pamiętajcie,że nie zawsze można robić życiówki ale zawsze,oczywiście w miarę swoich możliwości trzeba o nie walczyć i się nie poddawać :).Heh przede mną pierwszy start, półmaraton w Rudawie - już na samą myśl się boję :) Pozdrowienia i do zobaczenia wkrótce :)
marchewa28
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 49min15sek

Nieprzeczytany post

Jade do lazisk na bieg 5km mam nadzieje ze bedzie ekipa z BBL Mikolow
Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

WajOla pisze:Cześć!!!
Wszystkim startującym w Biegu Fiata serdecznie gratuluję wyników i przede wszystkim ukończenia sportowej rywalizacji:)! jestem z Was dumna :).Pamiętajcie,że nie zawsze można robić życiówki ale zawsze,oczywiście w miarę swoich możliwości trzeba o nie walczyć i się nie poddawać :).Heh przede mną pierwszy start, półmaraton w Rudawie - już na samą myśl się boję :) Pozdrowienia i do zobaczenia wkrótce :)
No i ta dodatkowa presja...wszyscy będzie czekać co tam nabiega szefowa tego zamieszania mikołowskiego :bum: :bum:

A zajęcia kto poprowadzi w sobotę?? podeslesz siostre licząć ze nikt się nie zorientuje?? :hahaha:
marchewa28 pisze:Jade do lazisk na bieg 5km mam nadzieje ze bedzie ekipa z BBL Mikolow
Ja jednak na pewno jednak nie pobiegnę...natomiast może wpadnę zobaczyć...powodzenia :)

Komentarze
wandzik20
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Hej hej
gratulacje za tak liczny udział BBL-owców w biegu. Super że dzięki tym zajęciom sobotnim trzymacie się razem. Widzę że akcja odnosi sukces - zjednuje ludzi pozytywnie zakręconych. :-D

Już wiem że w sobotnich zajęciach będę mógł uczestniczyć więc określę czy forma u Was rośnie :P
do zobaczenia
wandzik20
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

marząc, planując natknąłem się na świetne zdjęcie - Bieg Rzeźnika - niektórzy z naszych forumowiczów wiedzą z czym to się je - prawda kadil ??
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ale zostawmy sobie cos na przyszły sezon, co? bo jak tak dalej pójdzie to wszystkie cele "przerobimy" do jesieni :hej:

Komentarze
Awatar użytkownika
kadil
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 42:38
Życiówka w maratonie: 4:03:36

Nieprzeczytany post

:hahaha: :hahaha: :ble: :bleble: HA Ha tak dobrze widzisz, świetne zdjęcie, im bliżej do mety tym trudniej.

I pomyśleć że był to pierwszy bieg na który się zapisałem, to się nazywa wiara we własne siły.
No przyznaję za pierwszym razem musiałem polec, ale nie poddałem się zacząłem trenować bieganie i za rok już pokonałem Bieszczady.

Pozdro do soboty na BBL i w Łaziskach.
1 Tyski półmaraton: 1:38:23
10 km w Knurowie 42:38 Krynica Życiowa Dycha 42:03
1 milla 5:25
Awatar użytkownika
kadil
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 42:38
Życiówka w maratonie: 4:03:36

Nieprzeczytany post

Jakiś czas temu ktoś pisał o masie krytycznej w Mikołowie. Byłem i dowiedziałem się ciekawej rzeczy. Mianowicie na rynku w ratuszu (pokój 40) są do pobrania bardzo fajne mapki rowerowe okolic Mikołowa.

Dzisiaj w ramach testowania jednej z nich udałem się pętelką na Łaziska i Wyry. Króciutko 13 km, ale wkurzyło mnie że komuś bardzo przeszkadzało nowe oznakowanie tras rowerowych i praktycznie 90% tabliczek jest pozdzieranych.

Apropos jakie macie doświadczenie z stosowanie programów typu Sport Tracker. Ja używam, akurat tego ale ma on problemy z pobieraniem mapy i zaczynam się rozglądać za czymś innym - może Endomondo , navimine.
1 Tyski półmaraton: 1:38:23
10 km w Knurowie 42:38 Krynica Życiowa Dycha 42:03
1 milla 5:25
Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kadil pisze:Jakiś czas temu ktoś pisał o masie krytycznej w Mikołowie. Byłem i dowiedziałem się ciekawej rzeczy. Mianowicie na rynku w ratuszu (pokój 40) są do pobrania bardzo fajne mapki rowerowe okolic Mikołowa.

Dzisiaj w ramach testowania jednej z nich udałem się pętelką na Łaziska i Wyry. Króciutko 13 km, ale wkurzyło mnie że komuś bardzo przeszkadzało nowe oznakowanie tras rowerowych i praktycznie 90% tabliczek jest pozdzieranych.

Apropos jakie macie doświadczenie z stosowanie programów typu Sport Tracker. Ja używam, akurat tego ale ma on problemy z pobieraniem mapy i zaczynam się rozglądać za czymś innym - może Endomondo , navimine.
Ja używam na codzien do treningów endomondo, wiem że Jasiek też wrzuca swoje treniengi z garmina...mam endo wgrane do nokii c6, i jestem z tego "zestawu" mega zadowolony, mnie się nic nigdy nie traci, pokazuje co trzeba, obsługuje muzę, i mam fajne statystyki na stronie....mogę polecić,
aha..używam endo do wszystkich sportów: bieganie, nordic walking, wycieczki górskie i rower :)

Komentarze
mppietia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jeśli o mnie chodzi, to też używam endomondo, ale tylko czasami i najczęściej do roweru, choć i do biegania mi się zdarzy, i zauważyłem, że zaniża długość trasy, zdziwiłem się bo wcześniej sobie wyznaczyłem trasę 10 km, po powrocie, mój zegarek z krokomierzem (skalibrowany dzień wcześniej na stadionie), pokazał mi nie całe 10 km, a na endomondo było 8.30 km, sprawdziłem jeszcze specjalnie z dwoma innymi serwisami oferującymi wyliczanie tras i wszędzie było to blisko 10 km, więc różnica dosyć spora, a sygnał się nie zgubił ani razu :usmiech: Tą samą sytuację miałem na rowerze w niedzielę, u kolegi na liczniku i na mapach było jakieś 50 km, a na endomondo 44 :jatylko:
10k 43'37"
15k 1:14'46"
21k 1:41'14"
www.wybiegamy.pl
Awatar użytkownika
Lukas75
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:55

Nieprzeczytany post

Witam,

Zdecydowanie endomondo (u mnie praktycznie zero różnic między mapą a tym co podaje endomondo), sprawdziłem raz na dziku w Panewnikach i trasa zgadzała się co do metra.

Polecam temat o endomondo: viewtopic.php?f=37&t=24100

A tak na marginesie czy są jakieś szanse na spotkania BBL w Mikołowie w tygodniu (w sobotę strasznie trudno z czasem)?

Pozdrawiam

Łukasz
"Świat łamie każdegoi potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania" Ernest Hemingway
MaciekSt
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 47:57

Nieprzeczytany post

Lukas75 pisze:Witam,

Zdecydowanie endomondo (u mnie praktycznie zero różnic między mapą a tym co podaje endomondo), sprawdziłem raz na dziku w Panewnikach i trasa zgadzała się co do metra.

Polecam temat o endomondo: viewtopic.php?f=37&t=24100

A tak na marginesie czy są jakieś szanse na spotkania BBL w Mikołowie w tygodniu (w sobotę strasznie trudno z czasem)?

Pozdrawiam

Łukasz
Endomondo - super. Ale zwykle zaniżanie lub zawyżanie długości trasy i przewyższeń zależy od modułu GPS w telefonie.
aniabon
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Drodzy Biegambolubowicze z Mikołowa!

Serdzecznie zapraszam na „ŁAZISKIE LIŚCIE”
IM. A. KALEI
2 CZERWCA 2012

BIEG GŁÓWNY - 5 km
START: GODZ. 12:00

STADION MOSIR ŁAZISKA GÓRNE
UL. GÓRNICZA 37

BIEGI DLA DZIECI I MŁODZIEŻY
OD GODZINY 10:00

Biegaj razem z nami!

ZAPISY W BIURZE ZAWODÓW
OD GODZINY 8:30

KATEGORIA SPECJALNA:
BIEG O PUCHAR BURMISTRZA
MIASTA ŁAZISKA GÓRNE
Najszybszy łaziszczanin i łaziszczanka
niezrzeszeni w klubie biegowym

KATEGORIE WIEKOWE W BIEGU
GŁÓWNYM:
DLA KOBIET: DLA MĘŻCZYZN:
16 - 29 LAT 16 - 29 LAT
30 – 39 LAT 30 – 39 LAT
40 – 49 LAT 40 – 49 LAT
50 LAT I WIĘCEJ 50 LAT I WIĘCEJ

DYSTANSE I KATEGORIE WIEKOWE W
BIEGACH DLA DZIECI I MŁODZIEŻY:
Przedszkolaki – 100 m
Klasy I – III SP – 200 m
Klasy IV – VI SP – 600 m
Gimnazja:
Dziewczęta – 1000 m
Chłopcy – 1500 m

DLA WSZYSTKICH UCZESTNIKÓW W
BIEGACH DLA DZIECI I MŁODZIEŻY
SŁODKI POCZĘSTUNEK

DLA 100 PIERWSZYCH BIEGACZY NA
MECIE BIEGU GŁÓWNEGO KOSZULKA

IMPREZA TOWARZYSZĄCA
BIEGI NA ORIENTACJĘ ( od godz. 10)

Pozdrawiam i mam nadzieję żę do zobaczenia!
Ania, siostra Oli,podobno ta do niej podobna ;) :spoko: :hej:
mppietia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Trzeba tu trochę odświeżyć, bo lecimy na łeb na szyję w dół :hej:

Z tego co wyczytałem, to faktycznie za zaniżanie lub zawyżanie odległości, odpowiedzialne są moduły gps w telefonach i innych urządzeniach, akurat w moim telefonie, to jest podobno makabra, mówię o samsungu, na szczęście telefonu używam praktycznie tylko do roweru, czasami z ciekawości do biegania :usmiech:

No i miłego weekendu, choć strasznie deszczowo jak narazie :zero:
10k 43'37"
15k 1:14'46"
21k 1:41'14"
www.wybiegamy.pl
ODPOWIEDZ