Ból kości?? Co to jest?

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
Kanas78
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Hejka. Mam po treningu dziwny ból w zaznaczonym miejscu. Ból występuje podczas dotyku lub podczas prób podnoszenia przodu stopy do góry. Po około pół godziny ustępuje. Zawsze boli po.. czasem w dni niebiegowe boli, gdy dotknę. Może to pierdoła, ale co to może być?

Obrazek
Obrazek Obrazek

Obrazek

"Najpierw cię ignorują. Potem śmieją się z ciebie. Później z tobą walczą. Później wygrywasz". Mahatma Gandhi
PKO
Awatar użytkownika
wolf1971
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To nie Twoja noga :ojnie:
Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja wiem, że to teraz strasznie głupio zabrzmi, ale trudno, muszę to napisać ;)

Otóż może but Cię ciśnie? Czy boli Cię, odkąd zaczęłaś biegać w Faasach? Sprawdź w bucie, co tam jest, może szew albo coś innego twardego.
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]

[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
Awatar użytkownika
Kanas78
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No własnie nic a nic Kachitko... tam jest mięciuteńko.. jak je zakładam nawet na boso-nie czuję, że mam buta na nodze.
Obrazek Obrazek

Obrazek

"Najpierw cię ignorują. Potem śmieją się z ciebie. Później z tobą walczą. Później wygrywasz". Mahatma Gandhi
Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To może inne buty Cię cisną? Wiesz, na zasadzie, że po Faasach wszystkie inne są straszliwie twarde :bum:
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]

[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
przecinek84
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

A może zapalenie Achillesa? Boli stanie na palcach?
Awatar użytkownika
Kanas78
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

przecinek84 pisze:A może zapalenie Achillesa? Boli stanie na palcach?
Nie, nie boli. Też myślałam o Achillesie, ale to chyba nie to. Generalnie boli przy dotyku a teraz na początku biegu przez parę minut no i parę minut po biegu. Zapisałam się do orto, zobaczymy, co orzeknie
Obrazek Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
robbur
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:44

Nieprzeczytany post

Dobrze, że się zapisałaś do ortopedy. Póki co można sobie pogdybać. Akurat jeśli chodzi o ucisk na to miejsce to faasy są chyba najbardziej przyjaznymi butami jakie znam. Może to też być przyczep achillesa. Przemawia za tym to, że boli cię kiedy podnosisz przód stopy. Niestety znam to.
Z tego co mi się wydaje to faasy aż tak nie amortyzują uderzenia piętą (chyba, że 800tki) jak buty w których biegałaś wcześniej. A właśnie - w innych butach biegowych też tak masz?
A nie uderzyłaś się czasem przypadkiem w to miejsce? Wolf cię nie użarł ;)?
Awatar użytkownika
Kanas78
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

robbur pisze:Dobrze, że się zapisałaś do ortopedy. Póki co można sobie pogdybać. Akurat jeśli chodzi o ucisk na to miejsce to faasy są chyba najbardziej przyjaznymi butami jakie znam. Może to też być przyczep achillesa. Przemawia za tym to, że boli cię kiedy podnosisz przód stopy. Niestety znam to.
Z tego co mi się wydaje to faasy aż tak nie amortyzują uderzenia piętą (chyba, że 800tki) jak buty w których biegałaś wcześniej. A właśnie - w innych butach biegowych też tak masz?
A nie uderzyłaś się czasem przypadkiem w to miejsce? Wolf cię nie użarł ;)?
Hihi, nie Wolf nie użarł :hahaha: a wiesz, że to dobre pytanie, jak jest z innymi butami-dziś to sprawdzę-założę stare adiki i dam znać :taktak:
Obrazek Obrazek

Obrazek

shadow
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam!
Mam podobny przypadek opisywałem to kiedyś : viewtopic.php?f=2&t=28106
Teraz jestem po czterech zabiegach fali uderzeniowej i jest wyraźna poprawa choć nie powiem jeszcze mnie boli zwłaszcza po bieganiu na drugi dzień :bum: Trzeba jeszcze trochę czasu aby to się naprawiło po tych zabiegach w każdym bądź razie rozciągam tę łydkę notorycznie :hahaha: i jest na tyle dobrze , że mogę normalnie biegać. A bolało mocno tak , że wyraźnie kulałem a przyczyną był za krótki mięsień w łydce pomimo regularnego rozciągania wszystkich mięśni. Dlaczego za krótki mięsień ? Ano mam taki głupi nawyk przysiadania na lewej nodze prawej zaś nie używam w ten sposób i stąd powstał ten problem. W każdym bądź razie więcej rozciągania :hahaha: bo będzie wyglądało jak moim przypadku czego osobiście nie życzę.
Pozdrawiam
Leszek
Awatar użytkownika
Kanas78
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Shadow, wrzucisz jeszcze raz tego linka, bo nie załapał? Dzięki wielkie! :taktak:
Obrazek Obrazek

Obrazek

shadow
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Nie ma problemu.

http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=2&t=28106

Szybkiego powrotu do zdrowia
Leszek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ