katar i przeziębienie przed półmaratonem

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
kecyrf
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam.
Mam pytanko odnośnie treningu i startu przed półmaratonem. Wczoraj zaczęło mnie lekko łamać i jak by lekki katartemperatury nie było więc byłem rano na przebieżce (10 km). Na noc kuracja czosnkowa i dzisiaj ogólnie dobrze poza tym że już owicjalnie mogę powiedzieć że mam katar no i trochę jakoś nieswojo się czuję jakby mnie łamało ale temperatura ok. Za 11 dni (9 czerwiec) miałem w planach start w półmaratonie i bicie rekordu (poniżej 1:45). I tu moje pytanie czy jak nie mam temperatury a jestem zakatarzony to mogę trenować i ze spokojem startować w tym półmaratonie? Czy jak trenuję to mogę coś cięższego zarzucić (np podbiegi czy interwały)?
[url=http://runmania.com/rlog/?u=kecyrf][img]http://runmania.com/f/0747368f5efc151eb0792cdda542349a.gif[/img][/url]
PKO
Awatar użytkownika
mihumor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:47
Życiówka w maratonie: 2:48:13

Nieprzeczytany post

3 tygodnie przed półmaratonem warszawskim solidnie się przechorowałem, 5 dni w łożu, tydzień bez biegania, pierwszy raz na nieśmiałą przebieżkę wyszedłem na 18 ni przed startem, cały czas biegałem z kaszlem i katarem, powoli to schodziło ale do startu nie przeszło całkiem, na dwa tygodni prze byłem słabiutki i mocno zdołowany ale jakoś udało się z tego wyjść
Najszybsza kupa złomu w galaktyce

Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jak nie masz gorączki i nie jestes bardzo osłabiony to biegaj.
U mnie na szczęście jak mam mega katar to przy bieganiu się jakoś odtyka.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ