Komentarz do artykułu Bieg Rzeźnika 2012 szuka sponsora !!! Rozmowa z organizatorami.
- bieganie.pl
- Zaprawiony W Bojach
Skomentuj artykuł Bieg Rzeźnika 2012 szuka sponsora !!! Rozmowa z organizatorami.
- kubal
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 0:40:12
- Życiówka w maratonie: 3:23:57
Nie chcemy mieszać w tej chwili spraw Biegu Rzeźnika i Rzeźniczka, dlatego zapisy na Rzeźniczka będziemy przyjmować mailowo na mirek@biegrzeznika.pl (imię i nazwisko, rozmiar koszulki, klub, e-mail, nr telefonu).
- Stary Wyga
Czy w tym momencie istnieje zagrożenie dla jakiegoś elementu Biegu? Że np ze względu na ograniczone fundusze nie uda się zapewnić obsługi na punktach czy czegoś innego?
Rozumiem, że sponsoring wiązałby się z tym, że bieg mógłby się na przykład nazywać: "adidas Bieg Rzeźnika" ? (nazwa przypadkowa oczywiście)
Rozumiem, że sponsoring wiązałby się z tym, że bieg mógłby się na przykład nazywać: "adidas Bieg Rzeźnika" ? (nazwa przypadkowa oczywiście)
pozdrawiam
- kubal
- Dyskutant
Tak jak to zostało napisane w artykule -- w tym roku raczej uda nam się zamknąć budżet. Myślimy bardziej długofalowo...google pisze:Czy w tym momencie istnieje zagrożenie dla jakiegoś elementu Biegu? Że np ze względu na ograniczone fundusze nie uda się zapewnić obsługi na punktach czy czegoś innego?
...albo "Bieg w Adidasach", albo po prostu "Adidas"google pisze:Rozumiem, że sponsoring wiązałby się z tym, że bieg mógłby się na przykład nazywać: "adidas Bieg Rzeźnika" ? (nazwa przypadkowa oczywiście)

Ewentualni sponsorzy mają i tak potencjalnie sporo korzyści z takiej współpracy sponsorskiej. Nie trzeba od razu zmieniać kultowej nazwy kultowego biegu

-
- Zaprawiony W Bojach
Ja raczej nigdy w takim biegu nie wystartuje, nie to zdrowie ale sądzę, że jest to moment kiedy należy iść w kierunku komercjalizacji imprezy.
Bieg od lat posiada swoją renomę, jest świetnym produktem, wielu chętnych chce w nim wystartować.
W perspektywie długofalowej, ze sponsorami może być kłopot. Na rynku jest ogromny wysyp imprez biegowych. Tu i ówdzie słyszy się, że organizatorzy nie mogą sobie dać rady z kosztami. Oddzielnym zagadnieniem są biegi ( zapewne, to nie dotyczy tego biegu ), gdzie dla organizatora zaczyna to być biznes. Sugeruję jednak iść w kierunku wielkich imprez międzynarodowych lub działających na podobnych zasadach, imprez "specjalnych".
O ile w środowisku osób biegających impreza jest bardzo znana i poważana, to w wymiarze ogólnopolskim potrzebna jest jej reklama wizerunkowa.
Mam nawet pomysł, w Newsweeku redaktorem jest Lis, dziennikarz, celebryta i co istotne, biegacz-maratończyk. Zauważyłem, że tam gdzie jest redaktorem naczelnym od razu pojawiają się artykuły powiązane z bieganiem. Tak było we Wprost, tak w Newsweeku. W ostatnim, np. o biegających Spartanach. Może warto po imprezie zaproponować umieszczenie reportażu z biegu? Ten tygodnik opinii ma sporą poczytność, może na przyszłość tą drogą uda się znaleźć wsparcie,...
Bieg od lat posiada swoją renomę, jest świetnym produktem, wielu chętnych chce w nim wystartować.
W perspektywie długofalowej, ze sponsorami może być kłopot. Na rynku jest ogromny wysyp imprez biegowych. Tu i ówdzie słyszy się, że organizatorzy nie mogą sobie dać rady z kosztami. Oddzielnym zagadnieniem są biegi ( zapewne, to nie dotyczy tego biegu ), gdzie dla organizatora zaczyna to być biznes. Sugeruję jednak iść w kierunku wielkich imprez międzynarodowych lub działających na podobnych zasadach, imprez "specjalnych".
O ile w środowisku osób biegających impreza jest bardzo znana i poważana, to w wymiarze ogólnopolskim potrzebna jest jej reklama wizerunkowa.
Mam nawet pomysł, w Newsweeku redaktorem jest Lis, dziennikarz, celebryta i co istotne, biegacz-maratończyk. Zauważyłem, że tam gdzie jest redaktorem naczelnym od razu pojawiają się artykuły powiązane z bieganiem. Tak było we Wprost, tak w Newsweeku. W ostatnim, np. o biegających Spartanach. Może warto po imprezie zaproponować umieszczenie reportażu z biegu? Ten tygodnik opinii ma sporą poczytność, może na przyszłość tą drogą uda się znaleźć wsparcie,...
- zwitek
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 40:25
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Według mnie ten artykuł pokazał się dużo za późno, choć lepiej oczywiście późno niż wcale. Do zobaczenia na starcie!
- kubal
- Dyskutant