brak sił i niski 80 puls na treningu
- marcinostrowiec
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
co jest powodem że w trakcie dużego wysiłku na max braku sił wycieńczenia pulsometr wskazuje niski puls ponizej 100 do 80 wręcz tetno spoczynkowe (zakladam że pulsometr jest sprawny) co jest nie tak z organizmem ?
Moje wpisy, moje doświadczenie, każdy jest indywidualnym przypadkiem, ale prawidłowości występują
Forumowym nauczycielom gramatyki ortografii oraz stylu mówie zdecydowane NIE
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 00:40:30
- Życiówka w maratonie: 03:38:58
- herson
- Zaprawiony W Bojach
Jak można rozumieć to co napisałeś? Że tętno spoczynkowe masz w okolicach 80?????
To raczej nie jest normalne, dryf tętna idzie w drugą stronę. Dlaczego zakładasz, że masz sprawny pulsometr?
Podczas biegu, z jaką prędkością, jakie miewasz tętno?
To raczej nie jest normalne, dryf tętna idzie w drugą stronę. Dlaczego zakładasz, że masz sprawny pulsometr?
Podczas biegu, z jaką prędkością, jakie miewasz tętno?
- klosiu
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:40
To jest niemożliwe. Nawet jakbyś spalił cały glikogen, to i tak puls nie zejdzie poniżej niskiej strefy tlenowej, 110-120bpm. Pulsometr musi być popsuty.
The faster you are, the slower life goes by.
-
- Zaprawiony W Bojach
Zawsze można się zatrzymac i zmierzyc puls ręcznie. 

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:29
- Kontakt:
nie widzę też problemu mierzenia tętna ręcznie w biegu, oczywiście nie za szybkim
- marcinostrowiec
- Zaprawiony W Bojach
pomocne wskazówki mierzenie tętna ręcznie, czy niski puls może oznaczac po prostu brak glikogenu paliwa do ruchu, przy dużym zmęczeniu powinien być zawsze wysoki puls przynajmniej powyżej 110 a niedożywienie może być powodem niskiego pulsu ?
Moje wpisy, moje doświadczenie, każdy jest indywidualnym przypadkiem, ale prawidłowości występują
- kachita
- Zaprawiony W Bojach
Stawiam na błąd pulsometru - też mi się czasem takie bzdury pokazywały, zazwyczaj pomaga poruszanie trochę paskiem, żeby sygnał od serca złapał. Ewentualnie może Ci siadać bateria albo biegniesz obok jakiś źródeł zakłócających sygnał.
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]
[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]