Ile wytrzymują telefony z GPS.
- ZbigniewX
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Ciekawi mnie ile wytrzymują Wasze telefony z włączoną nawigacją i aplikacją biegową.
Zacznę od siebie, Huawei 8100 : 5 godzin z kawałkiem(10-15min).
Czy lepsze, droższe są bardziej wydajne?
Zacznę od siebie, Huawei 8100 : 5 godzin z kawałkiem(10-15min).
Czy lepsze, droższe są bardziej wydajne?
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą.
- kulawy pies
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: słaba
- Życiówka w maratonie: megasłaba
mój samsung solid B ileś tam z GPS-em wytrzymał lot z czterech metrów.
bateria ma, zdaje się 1400mAh, trzyma ok 10 dni - więc pewnie starczyłaby na ładnych kilkanaście godzin biegania - ale szczerze mówiąc, nigdy mnie nawet nie korciło, żeby spróbować.
zdrówko
bateria ma, zdaje się 1400mAh, trzyma ok 10 dni - więc pewnie starczyłaby na ładnych kilkanaście godzin biegania - ale szczerze mówiąc, nigdy mnie nawet nie korciło, żeby spróbować.
zdrówko
mastering the art of losing. even more.
- ZbigniewX
- Wyga
Kulawy Psie piszesz o upadku z 4m, około 5 lat temu montowałem z podnośnika koszowego zielone tablice z kierunkami na miejscowości jakie są nad jezdniami. Gdy byłem na górze Motorola C115 spadła mi na drogę z wysokości duuużo większej niż 4m. Włożyłem baterię, klapkę i nadal z niej korzystałem. Wiele telefonów się przewijało a ona wciąż jest
.
Solid o którym piszesz to pewnie 2710, tylko on ma GPS choć nie wiem jak to jest z najnowszymi modelami. Brałem go pod uwagę, macałem, czytałem o nim ale Android i jego możliwości wygrał.
Piszę dlatego bo nie wiem czy opłaca mi się zmienić tel na droższy, wydajniejszy, lepszy. Czy takie wytrzymają dłużej?
Pozdrawiam

Solid o którym piszesz to pewnie 2710, tylko on ma GPS choć nie wiem jak to jest z najnowszymi modelami. Brałem go pod uwagę, macałem, czytałem o nim ale Android i jego możliwości wygrał.
Piszę dlatego bo nie wiem czy opłaca mi się zmienić tel na droższy, wydajniejszy, lepszy. Czy takie wytrzymają dłużej?
Pozdrawiam
-
- Zaprawiony W Bojach
Niestety, telefony droższe i szybsze niczym się nie różnią - także wytrzymują krótko. Może nawet jeszcze krócej ze względu na to ze zazwyczaj mają większe ekrany, a to ten element zużywa najwięcej prądu.ZbigniewX pisze:Piszę dlatego bo nie wiem czy opłaca mi się zmienić tel na droższy, wydajniejszy, lepszy. Czy takie wytrzymają dłużej?
Poza tym chyba mało kto zostawia aplikację biegową włączoną na telefonie tak jak Ty na 5 godzin...

-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 1:02:05
Samsung B2710 to 11 godzin pracy gpsu przy włączonym logowaniu i podświetleniu i 22 godziny przy samym logowaniu gps, tak to działa z trekbuddy (program do nawigacji gps wyświetlający trasę na mapie umieszczonej na karcie pamięci), z endomondo powinno działać nieco dłużej 

- ZbigniewX
- Wyga
Crocodil telefon był na tyle włączony gdy chodziłem sobie po Ślęży. To co napisał Mlodedrwale brzmi bardzo imponująco, gdyby powstało jeszcze połączenie B2710 z Androidem byłby ideał(dla mnie). Nie mówię tutaj o Defi bo i ona pewnie krótko wytrzymuje na baterii.
- ZbigniewX
- Wyga
Odświeżę, kupiłem B2710. Huawei idzie na sprzedaż, choć to pewnego rodzaju uzupełnienie do nowego FR310, będzie na wycieczki itp. Przeglądam wpisy i szukam teraz dobrych aplikacji na J2ME.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 1:02:05
Do wycieczek bardzo polecam TrekBuddy Bardzo fajny program, można do niego wgrać mapy stworzone z google maps, ump pclcpl, i innych serwisów, dostępne są tez komercyjne mapy turystyczne. Program pokazuje trasę, zapisuje ślad gpx i ma naprawdę bardzo duże możliwości jak na darmową aplikację w javie. Sam używam od kilku lat i nic lepszego, ani nawet zbliżonego nie znalazłem 

-
- Rozgrzewający Się
Witam.szymcu pisze:Ja mam iPhone 4 i niestety przy korzystaniuz endomondo bądź cyctastic bateria "trzyma" 2-3 godziny max
Dziwne . Mój prawie trzyletni iPhone 3GS wytrzymuje przy korzystaniu z endomondo 5.00-5.30 h
Chyba że ktoś jeszcze dużo jeździ na rowerze tak jak w moim przypadku.Crocodil pisze:Poza tym chyba mało kto zostawia aplikację biegową włączoną na telefonie tak jak Ty na 5 godzin...