Kiedy mówisz STOP !
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Lore Of running
Road Racing for Serious Runners
Advanced Marathoning
Pozostałe też chętnie sprowadzą.
Road Racing for Serious Runners
Advanced Marathoning
Pozostałe też chętnie sprowadzą.
Ostatnio zmieniony 21 maja 2012, 23:07 przez Kangoor5, łącznie zmieniany 1 raz.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
- Iwan
- Zaprawiony W Bojach
Fajnie... ale na razie zaczekam na recenzje Kulawego, bo trochę kasy za to wołają.

"Nie żyję, by lepiej biegać. Biegam, by lepiej żyć" R.W.
- kisio
- Zaprawiony W Bojach
sporo znajdziesz tu:
http://www.sklep.napieraj.pl/pol_m_Ksiazki-104.html
większość okresowo jest dostępna 'od ręki', w najgorszym wypadku trzeba poczekać do dwóch tygodni.
większość okresowo jest dostępna 'od ręki', w najgorszym wypadku trzeba poczekać do dwóch tygodni.
-
- Zaprawiony W Bojach
Tak to już jest. Sam się mocno zdziwiłem, gdy Daniels wyszedł po polsku dwa razy tańszy od mojego egzemplarza. Przynajmniej w cenach książek nie dogoniliśmy jeszcze Europy, choć "Unia Europejska już od dawna odczuwa nasz gorący oddech na swych zamożnych plecach" 

"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
- Iwan
- Zaprawiony W Bojach
Dzięki kisio. Tu przynajmniej można znaleźć opis i spis treści wybranych książek.kisio pisze:sporo znajdziesz tu:
-
- Zaprawiony W Bojach
Tak zupełnie nie w temacie,...
Od razu widać, że w Newsweeku pojawił się jako naczelny Tomasz Lis. Od razu w dodatku reklama sklepu Michała Bartoszaka, New Balance, id.
Wewnątrz numeru spory artykuł na temat Spartan i charytatywnego biegania. Brawo.
Już zmykam,...
Od razu widać, że w Newsweeku pojawił się jako naczelny Tomasz Lis. Od razu w dodatku reklama sklepu Michała Bartoszaka, New Balance, id.
Wewnątrz numeru spory artykuł na temat Spartan i charytatywnego biegania. Brawo.
Już zmykam,...
- kisio
- Zaprawiony W Bojach
Kulawy bardzo konkretnie Ci odpowiedział, a Ty marudzisz, że to po angielsku.. kto tu cytował Konopielkę....?Iwan pisze: Może i masz rację. Musisz tylko podzielić się ze mną i resztą forum swoim "źródełkiem mądrości wszelakiej". Proszę o to, bo na razie się dowiedziałem, że Skarżyński jest „be”, to co pisze Galloway to „bullshit”, Runners Word karmi nas „papką”.
Możesz coś polecić? Czy czerpiesz wyłącznie z siebie, bo taki genialny się już urodziłeś?![]()

Do mnie jeszcze dzisiaj przyszło takie:
http://ksiegarnia.pwn.pl/produkt/79974/ ... cznej.html
Kolega, który skończył AWF i psychologię polecał, zobaczymy :D
-
- Zaprawiony W Bojach
Tak zupełnie nie w temacie, to ja bym się z tego zjawiska jednak nie cieszył. Słyszałem kilka miesięcy temu, jak redaktor Tadeusz Mosz powiedział w radiu że to, jak dobry jest dziennikarz nie decyduje jeszcze o łatwym znalezieniu pracy. Ważne jest, jakich sponsorów się z sobą przyniesie. Tak powiedział, a zapytany przez uczestnika programu, czy tamten się nie przesłyszał, potrzymał swoje słowa.Ryszard N. pisze:Tak zupełnie nie w temacie,...
Już zmykam,...
[taka dygresja odnośnie niezależności mediów]
Edit: Tacy reklamodawcy, jakich wymieniłeś, są zupełnie nieszkodliwi, jednak zjawisko jako takie jest jednak smutne.
Ostatnio zmieniony 21 maja 2012, 23:31 przez Kangoor5, łącznie zmieniany 1 raz.
- Iwan
- Zaprawiony W Bojach
No marudzę, bo Kulawy mnie prosił:kisio pisze: Kulawy bardzo konkretnie Ci odpowiedział, a Ty marudzisz, że to po angielsku...
Mam nadzieję, że polecając anglojęzyczne lektury szerokiej publice forum, nie chciał by czytelnictwo publikacji biegowych całkiem zamarło, zostawiając nielicznych "oświeconych kapłanów" i ich pomagierów.kulawy pies pisze: chodzi mi tylko o to, żebyś to swoje podejście (poparte licznymi linkami do papki z runners worlda) propagował oszczędniej, przynajmniej na publicznym forum. młodzież tu czasem zagląda. szkoda jej.
Ja wiedząc ile obecnie młodzież czyta po polsku, mam pewne wątpliwości czy zechce po angielsku. Choć niewątpliwie są koledzy dla których może to być silny "wabik"...

- kisio
- Zaprawiony W Bojach
Jezoo, jak można tak odwracać kota ogonem? Prosiłeś Kulawego o podanie skąd czerpie mądrości (drwiąc przy okazji z niego, że się pewnie genialny urodził). Kulawy odpowiedział Ci bardzo konkretnie, podając listę publikacji. Jakie ma znaczenie, że są po angielsku? To, że tych książek nie przetłumaczono na polski umniejsza jakoś dorobek autorów? Niestety, jak chcesz książki z kategorii 'dobre bo polskie' wybór zawężony jest do Jerzego 'Powerade' Skarżyńskiego.
- Gwynbleidd
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: poniżej czterdziestu
- Życiówka w maratonie: powyżej trzech
Też dobra pozycja moim zdaniem, tylko na Powerade trzeba przymykać oko.
No, może nie dla Iwana, bo tam za dużo o walce do końca jest...
No, może nie dla Iwana, bo tam za dużo o walce do końca jest...
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
to raczej do leczenia sie nadajeQba Krause pisze:nie mooooooooooooooooooogę, wrzucam do fortunek

- Lisciasty
- Zaprawiony W Bojach
"Lore Of running", Noakes MD
"Run Faster..." Brad Hudson
"Better training for distance runners" Martin, Coe
"The runners Body" Tucker PhD Dugas PhD
"Advanced Marathoning" i "road racing for serious runners" - Pfitzinger (druga słabsza)
no i nieśmiertelny Daniels
Naklikałem się przez 3 minuty w amazonie, suma za wszystko : 64 dolary. Z przesyłką, podatkiem, napiwkiem i popiwkiem dojdzie pewnie do 90 dolców, co na nasze wyniesie 300 złotych. To chyba nie jest jakaś nieosiągalna kwota dla szarego szuracza :P
"Run Faster..." Brad Hudson
"Better training for distance runners" Martin, Coe
"The runners Body" Tucker PhD Dugas PhD
"Advanced Marathoning" i "road racing for serious runners" - Pfitzinger (druga słabsza)
no i nieśmiertelny Daniels
Naklikałem się przez 3 minuty w amazonie, suma za wszystko : 64 dolary. Z przesyłką, podatkiem, napiwkiem i popiwkiem dojdzie pewnie do 90 dolców, co na nasze wyniesie 300 złotych. To chyba nie jest jakaś nieosiągalna kwota dla szarego szuracza :P
Gdy na rzyci zgolę włoski, jestem piękny, jestem boski!
- Iwan
- Zaprawiony W Bojach
No... nie wiem. Różne się głosy słyszy. Poza tym kupować coś "w ciemno" za 300 zł?Lisciasty pisze: Naklikałem się przez 3 minuty w amazonie, suma za wszystko : 64 dolary. Z przesyłką, podatkiem, napiwkiem i popiwkiem dojdzie pewnie do 90 dolców, co na nasze wyniesie 300 złotych. To chyba nie jest jakaś nieosiągalna kwota dla szarego szuracza :P
Jeśli byłoby to coś odkrywczego, mającego swój światowy sukces już dawno te pozycje by przetłumaczono i wydano u nas. Tak jak się to dzieje z wybitnymi pracami z innych dziedzin. Przecież nie są to pozycje nowe. Przykładowo Lore of Running jest napisana 10 lat temu.
A tu lipa... Na stronach EMPIK-u opinii brak. Dlatego zastanawiam się czy warto i pytam o recenzje kolegów.
Ostatnio zmieniony 22 maja 2012, 12:22 przez Iwan, łącznie zmieniany 1 raz.
- Lisciasty
- Zaprawiony W Bojach
A czytałeś kiedyś recenzje na stronie jakiejś polskiej księgarni wysyłkowej, merlin na ten przykład? Ja przeczytałem kilkaset i nic mi to nie dało (a kupuję sporo, swego czasu potrafiłem 500 zł na książki przepuścić miesięcznie). Ocenianie danej książki na podstawie recenzji jest równie miarodajne jak oglądanie "pogody" w telepudle :]
Gdy na rzyci zgolę włoski, jestem piękny, jestem boski!