Suplement na stawy - wchłanianie
- tomasir
- Zaprawiony W Bojach
Witam
Jako, że wybrałem sobie wstępnie środek, którym chciałbym wzmocnić moje stawy.
To Flexit Nutrend.
Czy jest jakakolwiek różnica we wchłanianiu między:
- Flexit Nutrend drink (napój przygotowywany z proszku)
- Flexit Nutrend liquid (taki gotowy "syropek")
- Flexit Nutrend kaps (kapsułki).
Nie ukrywam, że najwygodniej by było tableteczki łykać, ale oczywiście jeśli te płynne są lepiej przyswajalne - to się nad nimi zastanowię.
Dziękuję z góry za pomoc i pozdrawiam
tomasir
To Flexit Nutrend.
Nie ukrywam, że najwygodniej by było tableteczki łykać, ale oczywiście jeśli te płynne są lepiej przyswajalne - to się nad nimi zastanowię.
tomasir
zgodnie z naturą!
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
http://www.nutrend.cz/pl/produkty/flexi ... drink.aspx
czyli:
"podstawowe elementy budulcowe oraz prekursory tkanki chrzęstnej: siarczan glukozaminy, siarczan chondroityny, białka i peptydy kolagenowe, aminokwasy, MSM "
etc., etc.;
o siarczanie glukozaminy było tu wiele razy, kolejne do poczytania (tego chyba nie było;):
http://www.bmj.com/content/341/bmj.c4675
czyli:
"podstawowe elementy budulcowe oraz prekursory tkanki chrzęstnej: siarczan glukozaminy, siarczan chondroityny, białka i peptydy kolagenowe, aminokwasy, MSM "
etc., etc.;
o siarczanie glukozaminy było tu wiele razy, kolejne do poczytania (tego chyba nie było;):
pzdr
gl
gl
-
- Zaprawiony W Bojach
Zwróć tylko uwagę, że glukozamina jest jednym ze składników. Nadzieję pokładałbym raczej w białkach i peptydach kolagenowych oraz kwasie hialuronowym.gl pisze:http://www.nutrend.cz/pl/produkty/flexi ... drink.aspx
czyli:
etc., etc.;
Ja z czystym sumieniem mogę polecić 4flex oraz Colafit. Ostatnio zakupiłem jeszcze Animal Flex, bo ludzie bardzo go chwalą i postanowiłem spróbować.
-
- Zaprawiony W Bojach
oskee pisze:[ Nadzieję pokładałbym raczej w białkach i peptydach kolagenowych oraz kwasie hialuronowym.
Ja z czystym sumieniem mogę polecić 4flex oraz Colafit. Ostatnio zakupiłem jeszcze Animal Flex, bo ludzie bardzo go chwalą i postanowiłem spróbować.
a ja ostatnio "na stawy" wcinam imbir (surowy); choć badań było b. mało, a te, które dały "obiecujące wyniki" zostały skrytykowane:)
tak czy siak, przynajmniej nie szkodzi (ponoć;);
http://www.czytelniamedyczna.pl/2541,kl ... zynne.html
pzdr
gl
gl
- tomasir
- Zaprawiony W Bojach
Sęk w tym, że przed wyborem środka sporo czytałem - a przynajmniej tak mi się wydaje. Mnóstwo różnych for i opinii konkretnych osób. Większość z tych osób to byli ćwiczący siłowo, więc mający spore narażenie na urazy stawów.
I Animal Flex i sam Flexit mają świetne opinie. W zasadzie jest mi obojętne który wybiorę.
Bardziej mnie interesowały czy sama forma podawania ma wpływ na skuteczność.
I Animal Flex i sam Flexit mają świetne opinie. W zasadzie jest mi obojętne który wybiorę.
Bardziej mnie interesowały czy sama forma podawania ma wpływ na skuteczność.
zgodnie z naturą!
-
- Zaprawiony W Bojach
Forma podania nie powinna miec wpływu na przyswajalnosc.
- F@E
- Zaprawiony W Bojach
tomasir pisze:Witam
To Flexit Nutrend.
tomasir
ile masz lat ? samą glukozaminę brać jest bezsensu...
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
- tomasir
- Zaprawiony W Bojach
33 lata
Skład to nei sama glukozamina, przynajmniej z tego co widziałem.
ps. Czytałem wcześniejsze wątki *(w tym i kilka Twoich postów się kilka przewinęło jak mnie pamięć nie zawodzi).
ps2 Chyba jeszcze troszkę wyjaśnień jestem winien. Uraz to najprawdopodobniej chondromalacja II stopnia (do potwierdzenia). W ogólnie nie przeszkadza przy normalnym chodzeniu - ani np. jeździe na rowerze. Dopiero ból się pojawiał po ok 5 km biegu po asfalcie. W tej chwili nie biegam (od kilku miesięcy). Mimo to już mam nowe buty z dobrą amortyzacją kupione (w starych mizuno najprawdopodobniej się zużyła). Do tego jestem po RTG i USG kolana (konsultacja wyników za kilka dni). Mam też świadomość co do wątpliwej skuteczności samej glukozaminy - niemniej ten środek jak i wspomniany powyżej ten drugi animal flex- mają świetną opinię u osób używających, więc w ostatecznośći ja zauważę minimalne efekty lub żadne. Stracę tylko nieco pieniędzy (3 x flexit liquid za ok 105 zł mogę kupić). To naprawdę nie majątek a uważam, że skoro wielu osobom pomogło - to być może jest to coś więcej niż placebo (liczba osób które nie zauważyły efektu była znacząco niższa).
Skład to nei sama glukozamina, przynajmniej z tego co widziałem.
ps. Czytałem wcześniejsze wątki *(w tym i kilka Twoich postów się kilka przewinęło jak mnie pamięć nie zawodzi).
ps2 Chyba jeszcze troszkę wyjaśnień jestem winien. Uraz to najprawdopodobniej chondromalacja II stopnia (do potwierdzenia). W ogólnie nie przeszkadza przy normalnym chodzeniu - ani np. jeździe na rowerze. Dopiero ból się pojawiał po ok 5 km biegu po asfalcie. W tej chwili nie biegam (od kilku miesięcy). Mimo to już mam nowe buty z dobrą amortyzacją kupione (w starych mizuno najprawdopodobniej się zużyła). Do tego jestem po RTG i USG kolana (konsultacja wyników za kilka dni). Mam też świadomość co do wątpliwej skuteczności samej glukozaminy - niemniej ten środek jak i wspomniany powyżej ten drugi animal flex- mają świetną opinię u osób używających, więc w ostatecznośći ja zauważę minimalne efekty lub żadne. Stracę tylko nieco pieniędzy (3 x flexit liquid za ok 105 zł mogę kupić). To naprawdę nie majątek a uważam, że skoro wielu osobom pomogło - to być może jest to coś więcej niż placebo (liczba osób które nie zauważyły efektu była znacząco niższa).
zgodnie z naturą!
- martinelli
- Wyga
Witam,
Czy jeśli mam 21 lat, biegam około 40 kilometrów tygodniowo-wyłącznie po twardej nawierzchni asfalt, kostka bauma.
Strzykają mi kolana na schodach, bolą golenie w trakcie i po biegu, czy powinienem zacząć korzystać z jakiegoś suplementu na stawy?
Jeśli tak, to któryś polecicie?
Czy jeśli mam 21 lat, biegam około 40 kilometrów tygodniowo-wyłącznie po twardej nawierzchni asfalt, kostka bauma.
Strzykają mi kolana na schodach, bolą golenie w trakcie i po biegu, czy powinienem zacząć korzystać z jakiegoś suplementu na stawy?
Jeśli tak, to któryś polecicie?
-
- Rozgrzewający Się
Kiedys testowalem Flexit nutrenda w proszku ale nie wiedzialem, ze maja tez syrop poza tym jest chyba dostepny tylko w sklepach z odzywkami:)
Ale ostatnio natknalem sie na taki suplement diety, bo tak to nazywaja stavin i tez jest w formie syropu. Jak sprawdzilem cene to duzooo bardziej konkurencyjna niz inne tego typu srodki i w dodatku spoko forma bo syrop
Ale ostatnio natknalem sie na taki suplement diety, bo tak to nazywaja stavin i tez jest w formie syropu. Jak sprawdzilem cene to duzooo bardziej konkurencyjna niz inne tego typu srodki i w dodatku spoko forma bo syrop
- apaczo
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:54
- Kontakt:
Dla tych wszystkich którzy maja problemy ze stawami polecam super lionka do artykułu stworzonego przez mojego kolegę który zna temat od podszewki
http://sportacademy.pl/smf/index.php?topic=121.0
http://sportacademy.pl/smf/index.php?topic=121.0
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
-
- Rozgrzewający Się
Wiesz taki preperat dziala na kazdego indywidualnie, skalada sie na to wiele czynnikow. Ja moge wystawic pozytywna opinie. Jednak teraz sporobuje tego stavinu tak dla porownania jak tylko bede mial okazje.
Kolana zaczynaja troche skrzypiec wiec pora pomyslec o jakiejs malej regeneracji:)
Kolana zaczynaja troche skrzypiec wiec pora pomyslec o jakiejs malej regeneracji:)