witam

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
bartek75
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

witam szanownych forumowiczów i miło mi bardzo dołączyć do Waszego grona.
przygodę z bieganiem rozpocząłem dość niedawno z racji problemów z redukcją mojej wagi. biegam jak na razie jedynie na bieżni, przebiegam co 2gi dzień 5 km w czasie 30 minut. pora biegu to 6-7 rano. I stąd rodzi się pytanie do Was czy wystarczy taki dystans czy tempo do docelowej wagi (?)
dodam jeszcze że w ciągu miesiąca zszedłem około 1 kg (ważę się o określonej porze).
pozostałe dane o mnie to wzrost 180 cm, 70 kg (docelowo 67 kg), wyczynowy sport od 18 lat wytrzymałościowo-siłowy, w tym momencie białko- tłuszcz w okolicach 2000 kcal w 6ciu posiłkach.
pozdrawiam serdecznie
bartek
PKO
Awatar użytkownika
Laufer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55.13,---

Nieprzeczytany post

Dystans i tempo na pewno Ci wystarczy by zejść do tej wagi ;)
Obrazek
bartek75
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

dzięki za odpowiedzi.
właśnie. podpowiedzcie koledzy czy zwiększać objętość czy intensywność. priorytetem jest "niechwycenie" masy mięśniowej w kończynach dolnych. poza bieganiem (możemy to tak nazwać bez porównania z Wami :-) ) trenuję 6 razy w tygodniu. 3 z nich to trening podwójnie dzielony. acha. czas do zrzucenia wagi, który nieświadomie pominąłem. mam 2 miesiące czasu.
bieżnia czy asfalt? pomijając nudę przy pierwszej opcji. but nieprofi.
IXOF
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:22

Nieprzeczytany post

gdzieś na forum ostatnio wyczytałem że podczas biegu z intensywnością ponad 75% w pierwszej kolejności spalane są białka i i węglowodany a tłuszcz potem a jeżeli intensywność jest poniżej 75% to najpierw leci tłuszcz a intensywność na poziomie 75% to taka podczas której jesteś w stanie swobodnie rozmawiać

ogólnie żeby spalić tłuszcz lepiej biegać lekko a długoooo
pozdrawiam:)
bartek75
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

IXOF zależy jakie dajesz paliwo do organizmu :usmiech: przy low carb z pewnością organizm wejdzie szybciej na tłuszcz, a mięsień osłonisz aminokwasem. wiadomo, opcja nie na dłuższą metę lecz cyklicznie powtarzana przynosi efekt :usmiech:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ