Mięśnie głębokie brzucha,...
-
- Zaprawiony W Bojach
Poszukuję zestaw ćwiczeń dla głębokich mięśni brzucha,...
Jeżeli ktoś coś takiego widział to będę wdzięczny,...
Jeżeli ktoś coś takiego widział to będę wdzięczny,...
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Wpisz w youtubie core stability a znajdziesz mnóstwo ćwiczeń o różnym stopniu zaawansowania!
-
- Zaprawiony W Bojach
To znasz?
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
- Iwan
- Zaprawiony W Bojach
"Nie żyję, by lepiej biegać. Biegam, by lepiej żyć" R.W.
-
- Zaprawiony W Bojach
Trzeba tylko uważać z naśladowaniem, bo na przedostatnim filmiku kobieta robi to ŹLE. Czyżby hmm, miała za słabe mięśnie brzucha?Iwan pisze:Tu podobnie
http://fitness.sport.pl/fitness/1,10770 ... ucha_.html

Przy okazji przypomniało mi się jeszcze jedno fajne nagranie z ćwiczeniami na mm. tułowia, pośladków i na propriocepcję. To ćwiczenie, o którym pisałem powyżej, też jest tam dobrze przedstawione.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
-
- Zaprawiony W Bojach
Dzięki koledzy za linki i wskazówki. Wszystko to analizuję i próbuję robić. W czwartek miałem pierwszy zabieg "falą uderzeniową" na przyczep przywodziciela. Okazuje się, że problem przywodzicieli to pochodna problemów z innych obszarów. W czwartek następny zabieg. Później prawdopodobnie pobiorą mi krew, odwirują i "obstrzykną" chore miejsca osoczem.
Co ciekawe, jak trochę zwolniłem to pojawiają mi się problemy z kolanem którego nie odczuwałem gdy dużo biegałem i nowość, boli łokieć. Czyżby łokieć tenisisty? Człek się sypie na całego.
Z uwagi na obustronny niedowład rąk w barkach części ćwiczeń nie mogę wykonać ale co mogę to robię. Wywlokłem piłkę śr. 90 cm. Muszę kupić sobie "beret" z wypustkami. Zaczynam mieć nie złą salkę rehabilitacyjną w domu. Do tego trenażer z pomiarem tętna,... Jedna Pani miała jeździć i jak to u kobiet. Jak się wkurzy to jeździ,... po mnie, na trenażerze, tak sobie,...
.
Mam bardzo marne wyniki na testach stabilizacyjnych. "Ciepie" mną na lewo i prawo gdy stoję na jednej nodze,...
Co ciekawe, jak trochę zwolniłem to pojawiają mi się problemy z kolanem którego nie odczuwałem gdy dużo biegałem i nowość, boli łokieć. Czyżby łokieć tenisisty? Człek się sypie na całego.
Z uwagi na obustronny niedowład rąk w barkach części ćwiczeń nie mogę wykonać ale co mogę to robię. Wywlokłem piłkę śr. 90 cm. Muszę kupić sobie "beret" z wypustkami. Zaczynam mieć nie złą salkę rehabilitacyjną w domu. Do tego trenażer z pomiarem tętna,... Jedna Pani miała jeździć i jak to u kobiet. Jak się wkurzy to jeździ,... po mnie, na trenażerze, tak sobie,...

Mam bardzo marne wyniki na testach stabilizacyjnych. "Ciepie" mną na lewo i prawo gdy stoję na jednej nodze,...
- fotman
- Zaprawiony W Bojach
Ćwiczenia stabilności ogólnej to jedno, a ćwiczenia proprioepcji to drugie.
Patriotycznie przypominam teksty poświęcone stabilności ogólnej z bieganie.pl: nowszy i starszy.
Warto przebrnąć przez komentarze.
U mnie z propriocepcją też było kiepsko. Po ok. 6 miesiącach ćwiczeń było już lepiej (5x w tygodniu po ok. 10min). Potem rehabilitantka zaleciła mi bieganie po nierównym podlożu, co uczyniłem posłusznie przedzierając się przez krzaczory wzdłuż leśnych ścieżek, po których dostojnie przemieszczali się cywilizowani biegacze.
Ale problemy z powtarającymi się zwichnięciami jak ręką odjął.
Inna sprawa, że przerzuciłem się na buty niskoprofilowe, a w takich Zenkach ciężko o zwichnięcie (podobnie jak biegając boso).
Patriotycznie przypominam teksty poświęcone stabilności ogólnej z bieganie.pl: nowszy i starszy.
Warto przebrnąć przez komentarze.
U mnie z propriocepcją też było kiepsko. Po ok. 6 miesiącach ćwiczeń było już lepiej (5x w tygodniu po ok. 10min). Potem rehabilitantka zaleciła mi bieganie po nierównym podlożu, co uczyniłem posłusznie przedzierając się przez krzaczory wzdłuż leśnych ścieżek, po których dostojnie przemieszczali się cywilizowani biegacze.

Ale problemy z powtarającymi się zwichnięciami jak ręką odjął.
Inna sprawa, że przerzuciłem się na buty niskoprofilowe, a w takich Zenkach ciężko o zwichnięcie (podobnie jak biegając boso).
Ostatnio zmieniony 20 maja 2012, 20:37 przez fotman, łącznie zmieniany 2 razy.
Nie lubię człapać kilometrów. Wystarczy 400m.
'anything over 400m, I take a taxi' Jimson Lee www.speedendurance.com
O MOIM TRENINGU
KOMENTARZE NA TEMAT MOJEGO TRENINGU
'anything over 400m, I take a taxi' Jimson Lee www.speedendurance.com
O MOIM TRENINGU
KOMENTARZE NA TEMAT MOJEGO TRENINGU
-
- Zaprawiony W Bojach
Dzięki, zaraz się za to biorę,...
Wiesz, w tym nowszym zestawie ostatnie ćwiczenie to kosmos.
Nie wszystkie ale większą część dam radę wykonać. Nie dam rady, z uwagi na schorzenia rąk, wykonać ćwiczeń tyłem, twarzą do góry,...

Wiesz, w tym nowszym zestawie ostatnie ćwiczenie to kosmos.
Nie wszystkie ale większą część dam radę wykonać. Nie dam rady, z uwagi na schorzenia rąk, wykonać ćwiczeń tyłem, twarzą do góry,...
- Aśka
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 01:01:11
oo, z tego filmiku http://fitness.sport.pl/fitness/1,10770 ... ucha_.html na końcu artykułu to moje ćwiczenia :D nie wszystkie je robię, no i robię sporo innych. w sumie chyba się kiedyś obfotografuję, może będzie dla potomnych, bo kilka dobrych poznałam.
w sumie można powiedzieć, że te pozycje, które w artykułach bieganie.pl są opisane w ramach core stability, ja usiłuję powtórzyć z nogami na linkach. działa, oj, działa 
jakby ktoś chciał w domu sobie odpowiedni sprzęt zainstalować niewielkim kosztem, to polecam samoróbstwo,które cholernie wiele wnosi do treningu mięśni głębokich brzucha, i bez ruszania się z domu na wyspecjalizowane siłownie, można odpykać trening codziennie
tu link do mojego samoróba:
viewtopic.php?f=57&t=20297&p=427386#p425736

jakby ktoś chciał w domu sobie odpowiedni sprzęt zainstalować niewielkim kosztem, to polecam samoróbstwo,które cholernie wiele wnosi do treningu mięśni głębokich brzucha, i bez ruszania się z domu na wyspecjalizowane siłownie, można odpykać trening codziennie

tu link do mojego samoróba:
viewtopic.php?f=57&t=20297&p=427386#p425736
-
- Zaprawiony W Bojach
Aśka, nie bardzo rozumiem Twoją konstrukcję biurkową na proste plecy. Jeśli podniosłaś wszystko w górę, to dalej masz taką samą pozycję. Z tym, że siedzisz wyżej (i piszesz, że myszkę masz za nisko
.
W ergonomicznym stanowisku pracy górna krawędź ekranu powinna być na wysokości oczu. Korzystając z laptopa jest to niemożliwe, ale gdybyś dokupiła zewnętrzną klawiaturę i niższe krzesło ...
Aha, światło za monitorem nie jest dobre dla oczu. Idealnie, jeśli okno jest gdzieś z boku.

W ergonomicznym stanowisku pracy górna krawędź ekranu powinna być na wysokości oczu. Korzystając z laptopa jest to niemożliwe, ale gdybyś dokupiła zewnętrzną klawiaturę i niższe krzesło ...
Aha, światło za monitorem nie jest dobre dla oczu. Idealnie, jeśli okno jest gdzieś z boku.
-
- Zaprawiony W Bojach
Asiu, takie oprzyrządowanie w fitnessie trudno by znaleźć. Tam raczej są zabawki dla miśków.
Zrób sesję, przysłużysz się potomności,...
Zrób sesję, przysłużysz się potomności,...

- Aśka
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 01:01:11
Kangoor, sek w tm, ze nie moglam siedziec na krzesle, wzielam jedyne, w ktorym moglam pion utrzymac, i trzeba bylo podniesc wszystko 
Teraz korzystam z klekosiadu, lap normalnie na biurku stoi, ake mam wrazenie, ze za nisko jest. Nie wiem, jak to zmienic, bo biurko bez regulacji. Bede kombinowac z monitorem i klawiatura, ale generalnie nielatwo wciaz mi sie odpowiednio poukladac, zwl jak siadam nie na chwile, a na trzy godziny :-/
Ryszard, jak zrobie, to na blog wrzuce
ale postaraj sie zrobic taka konstrukcje i odtworzyc z napietym brzuchem te cwiczenia core z nogami w petlach po prostu. Naprawde daje wycisk 

Teraz korzystam z klekosiadu, lap normalnie na biurku stoi, ake mam wrazenie, ze za nisko jest. Nie wiem, jak to zmienic, bo biurko bez regulacji. Bede kombinowac z monitorem i klawiatura, ale generalnie nielatwo wciaz mi sie odpowiednio poukladac, zwl jak siadam nie na chwile, a na trzy godziny :-/
Ryszard, jak zrobie, to na blog wrzuce