w myśl zasady "jedzmy g..no , miliony much przecież nie mogą się mylić".crolic pisze:Witam.
Wszyscy polecają Endomondo, nikt nie używa aplikacji Runtastic?
Ja biegam od roku i używam właśnie Runtastic, ale skoro nikt tutaj tego nie używa, to może jest jakiś powód dlaczego też powinienem się 'przesiąść'?
--
Pozdrawiam
Crolic
Aplikacje dla biegaczy na Androida ?
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- crolic
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 00:40:34
- Życiówka w maratonie: 03:40:47
- Kontakt:
Dzięki za cenny głos w dyskusji, wiele mi rozjaśniłeś.zubrosy pisze:w myśl zasady "jedzmy g..no , miliony much przecież nie mogą się mylić".crolic pisze:Witam.
Wszyscy polecają Endomondo, nikt nie używa aplikacji Runtastic?
Ja biegam od roku i używam właśnie Runtastic, ale skoro nikt tutaj tego nie używa, to może jest jakiś powód dlaczego też powinienem się 'przesiąść'?
--
Pozdrawiam
Crolic
--
10,000k - 00:40:34 - 14.04.2013 r. - Niepołomice
21,097k - 01:34:33 - 16.05.2015 r. - Białowieża - Hajnówka
42,195k - 03:34:40 - 19.04.2015 r. - 14.CM Kraków
10,000k - 00:40:34 - 14.04.2013 r. - Niepołomice
21,097k - 01:34:33 - 16.05.2015 r. - Białowieża - Hajnówka
42,195k - 03:34:40 - 19.04.2015 r. - 14.CM Kraków
-
- Wyga
Witam
Ja moge jeszcze przedstawic program Cardio Trainer. Uzywam od ponad roku do biegania i na rower i jest dla mnie super. Probowalem uzywac endomondo i nawet kupilem pelna wersje z jakies 2 plny i nie wiem jak tego mozna uzywac. Chyba wszyscy kochaja ten program bo ma polaczenie ze znajomymi z face'a i jest sie wtedy mega trendy, cool i jezzy.
Ja moge jeszcze przedstawic program Cardio Trainer. Uzywam od ponad roku do biegania i na rower i jest dla mnie super. Probowalem uzywac endomondo i nawet kupilem pelna wersje z jakies 2 plny i nie wiem jak tego mozna uzywac. Chyba wszyscy kochaja ten program bo ma polaczenie ze znajomymi z face'a i jest sie wtedy mega trendy, cool i jezzy.
- krunner
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:53
Siła Endomondo jest jego popularność (czyli dokładnie tak, tak w przypadku każdego innego softukrisprince pisze:Chyba wszyscy kochaja ten program bo ma polaczenie ze znajomymi z face'a i jest sie wtedy mega trendy, cool i jezzy.

i bardzo duża społeczność. W sensie biegowym niewiele wnosi. Jestem trochę rozczarowany Endomondo.
Natomiast jest fajny do komunikacji, jeśli ktoś biega w grupce, chce się umawiać i dogadywać treningi to jest bardzo ok,
po co pingować się e-mailami ?
Do tej pory byłem raczej przeciwnikiem serwisów społecznościowych, powoli się to tego przekonuję...
Tak, ale jednak taki zegarek jest bardzo wygodny i o to chodzi ! Smartfon, nawet w sportowym etui na ramię, więcej waży albo "podskakuje" Ci w pasie biegowym.zubrosy pisze:1.Aplikacje tego typu są na prawdę kuszącą alternatywą do porządnego zegarka (305 to koszt około 800 zł teraz).
Myślę, że kiedyś wywalę te moje wszystkie aplikacje biegowe do śmietnika i kupię sobie jakiś fajny zegarek, nie musi mieć GPS, byle miał fajne międzyczasy

krunner
- radslo1
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39:53
- Życiówka w maratonie: 3:21:47
Ja lubię Endo bo jeśli chodzi o telefon to wydał mi się najbardziej funkcjonalny. Nigdy nie miałem konta na żadnym portalu społecznościowym i raczej bym tak nie generalizował, że wszyscy lubią bo jest jezzy. Jest funkcjonalny i do mierzenia tempa, dystansu, prędkości wystarczy. Używałem też Runkeepera ale Endomondo jest moim zdaniem bardziej intuicyjne i patrząc na możliwości analizy treningów na stronie znacznie przewyższa Runkeepera. Nie znalazłem Cardio na nokię więc nie używam. Też się zastanawiam nad zegarkiem ale takim bez pulsometra, najprostszym z GPS. Przyczyna dość prosta - latem ciężko będzie biegać z kaburą przyczepioną do ciałakrisprince pisze:Witam

- wojtek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 30:59
- Życiówka w maratonie: 2:18
- Kontakt:
Uzywam Strava na rower i bieg. W Stanach zapanowala moda na Strava i ludzie licytuja sie kto szybciej pokona dane wzniesienie czy odcinek. Bardzo wciaga:
http://app.strava.com/about
W Polsce powoli (jak to w Polsce) kolarze zaczynaja uzywac.
http://app.strava.com/about
W Polsce powoli (jak to w Polsce) kolarze zaczynaja uzywac.
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki
Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37
Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki
Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37
Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
- Sylw3g
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:56
- Życiówka w maratonie: 2:57:46
Rozumiem,że wszystkie aplikacje typu endo wymagają połączenia z netem? Jeżeli tak, to potrzebny jest spory pakiet internetowy :P
-
- Wyga
1) Nie, nie potrzebuje, ale działa lepiej. Bez pakietu nie możesz oglądać map, nie działa AGPS. Dane możesz po treningu synchronizować przez WiFi.Sylw3g pisze:Rozumiem,że wszystkie aplikacje typu endo wymagają połączenia z netem? Jeżeli tak, to potrzebny jest spory pakiet internetowy :P
2) Oceń sam - ostatnie 11 godzin zabawy z Endomondo, zużyło 3,71MB danych, z tego 1,07MB to była praca w tle (wysyłanie danych w trakcie treningu) - reszta poszła na oglądanie map, statystyk itp.
- Sylw3g
- Zaprawiony W Bojach
Dzięki za odpowiedź. Pytałem, bo byłem ciekaw czy wymagane jest bezpośrednie połączenie z netem, ja korzystam z czegoś innego.
-
- Zaprawiony W Bojach
co to jest pełna wersja za 2 złote? Ten program jest darmowy, na każdą platformę.krisprince pisze:Witam
- Sylw3g
- Zaprawiony W Bojach
Pobawiłem się trochę tym endomondo. Podczas biegania używam Garmina i wprowadzam sobie treningi na ten garminowski portal, ale na rower z chęcią bym używał takiej aplikacji, nie musiałbym dublować obecności drogiego elektronicznego urządzenia przy sobie, a pomiar tętna na rowerze jest mi zbędny.
Dzisiaj sobie zrobiłem dwie jazdy wraz z uruchomionym endomondo i chciałbym się was spytaćczy można wprowadzić dwukrotnie ten sam trening na ich stronę (z telefonu)? Próbowałem to zrobić, ale z tego co widzę, to nie da rady
Taka aplikacja, a nie ma tak banalnej opcji? W historii treningów widnieje tylko, że trening został wysłany i basta. Ciekawi mnie jeszcze ta wersja PRO za 12zł ze względu na "oszczędność baterii", działa ta cała oszczędność?
Dzisiaj sobie zrobiłem dwie jazdy wraz z uruchomionym endomondo i chciałbym się was spytaćczy można wprowadzić dwukrotnie ten sam trening na ich stronę (z telefonu)? Próbowałem to zrobić, ale z tego co widzę, to nie da rady

-
- Zaprawiony W Bojach
Nie ma możliwości wysłania treningu dwa razy. Nawet jeżeli uploadujesz trening i potem go przypadkiem skasujesz ze strony, to drugi raz go nie wyślesz.Sylw3g pisze:Pobawiłem się trochę tym endomondo. Podczas biegania używam Garmina i wprowadzam sobie treningi na ten garminowski portal, ale na rower z chęcią bym używał takiej aplikacji, nie musiałbym dublować obecności drogiego elektronicznego urządzenia przy sobie, a pomiar tętna na rowerze jest mi zbędny.
Dzisiaj sobie zrobiłem dwie jazdy wraz z uruchomionym endomondo i chciałbym się was spytaćczy można wprowadzić dwukrotnie ten sam trening na ich stronę (z telefonu)? Próbowałem to zrobić, ale z tego co widzę, to nie da radyTaka aplikacja, a nie ma tak banalnej opcji? W historii treningów widnieje tylko, że trening został wysłany i basta. Ciekawi mnie jeszcze ta wersja PRO za 12zł ze względu na "oszczędność baterii", działa ta cała oszczędność?
Co do drugiego pytania nie pomogę, bo nie wiem co to jest endomondo pro.
- Sylw3g
- Zaprawiony W Bojach
a ktoś znabo nie wiem co to jest endomondo pro.

Ta ver różni się tym od podstawowej, że ma dodane jakieś tam pierdółki jak interwały, powiadomienia itp. Ja jestem tylko ciekaw tej oszczędności energii.
-
- Zaprawiony W Bojach
jeżeli ma dodane opcje, to logika wskazuje na większe zużycieSylw3g pisze:a ktoś znabo nie wiem co to jest endomondo pro.?
Ta ver różni się tym od podstawowej, że ma dodane jakieś tam pierdółki jak interwały, powiadomienia itp. Ja jestem tylko ciekaw tej oszczędności energii.
- jacekw
- Rozgrzewający Się
czy ktoś używa endomondo z samsungiem galaxy SII? jaka opaska pomiaru tętna jest kompatybilna?
na Allegro widziałem opaski do Garmina,podają że współparcują z Sony Xperia używając ATN+...
liczę na doświadczenie w tej kwestii forumowiczów.
na Allegro widziałem opaski do Garmina,podają że współparcują z Sony Xperia używając ATN+...
liczę na doświadczenie w tej kwestii forumowiczów.