Połączenie A6W z Odchudzaniem-z-Bieganiem

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Andreal
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam. Mam mały problem. Chciałbym połączyć te dwa rodzaje ćwiczeń: Aerobiczna 6-tka Weidera z Odchudzanie-z-bieganiem (http://bieganie.pl/?show=1&cat=13&id=256). Nie wiem jak ułożyć plan ćwiczeń. Chcę to połączyć ponieważ konkretnie muszę zająć się brzuchem w miarę krótkim okresie (miesiąc) i żeby były widoczne średnie polepszenie. Zacznę też stosować dietę odkwaszającą. Proszę o pomoc
PKO
Andreal
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

EDIT:

Proszę, powiedzcie mi jak mam zrzucić w obwodzie brzucha w ciągu dokładnie 2 tygodni od teraz? Ważę 85kg, mam 180 cm wzrostu, a obwód brzucha to 98-104 cm. Jak zrobić w 2 tygodnie tak, by nie było go trochę widać... Proszę, nie oszczędzajcie mnie, należy mi się!
oskee
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kup sobie bieliznę modelującą. Poważnie.
W 2 tygodnie to widocznych efektów ćwiczeniami nie osiągniesz, chyba że połączysz to z totalną głodówką, ale to i tak efekt będzie marny a organizm strasznie dostanie po dupie.
omarr
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 44:03
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No i nie utożsamiaj brzuszków ze zrzuceniem sadła z brzucha. Robiąc brzuchy możesz co najwyżej dołożyć sobie obwodu, jeśli Ci tam wjedzie dodatkowa masa mięśniowa. Na tłuszcz tylko aeroby.
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

W 2 tygodnie? Polecam chirurga :) Efekty dzięki ćwiczeniom osiąga się bardzo wolno :) Ale za to cieszą bardziej :)
Awatar użytkownika
Wzorsabinea
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Poza tym do A6W wiele osób jest nastawionych sceptycznie (jak i ja) - za dużo zachodu, można wyniki podobne osiągnąć o wiele mniejszym wysiłkiem. Ale to już porada jak nie masz tłuszczu na brzuchu, jak masz to nie ma żadnego sensu tego robić dla zrzucenia opony - aeroby i high intensive interval training i dużo czasu + dieta odpowiednia i brzuch zleci. Ale w 2 tygodnie nie ma żadnych szans.
Awatar użytkownika
mariuszbugajniak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37.29
Życiówka w maratonie: 2.59.02

Nieprzeczytany post

ja ze swoich 103cm w pasie zatrzymałem się na 78cm... potrzebowałem na to 8 miesięcy i 700km wybiegania, do tego siłownia

i jedna sprawa, brzuszki i a6w robi się jak się jest chudym już, żeby zrobić kalaryfer, jak masz brzuch to nic to nie da
10km - 37.08 / 21km - 1.23.18 / 42km - 2.59

KOMENTARZE
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

mariuszbugajniak pisze: i jedna sprawa, brzuszki i a6w robi się jak się jest chudym już, żeby zrobić kalaryfer, jak masz brzuch to nic to nie da

Już nie przesadzajmy :) Brzuszki dobrze jest robić niezależnie od wagi. Wzmacnianie mięśni brzucha pomaga w bieganiu.
Andreal
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Aha, czyli najpierw schudnąć, a potem rzeźba przez A6W - rozumiem. Dobra. To z tych 2 tygodni lipa. A w 5 tygodni jak zrzucić trochę, żeby kaudona nie było widać aż tak bardzo? U mnie tylko brzuchi uda wielkie, po twarzy w ogóle nie widać (może to przez duże picie napoi?). Proszę, podajcie mi koordy jak zrzucić trochę z brzucha w 5 tygodni. Nie chcę się wstydzić we wakacje z takim bebzonem po plaży...
omarr
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 44:03
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie chcę nic mówić, ale to trzeba było wcześniej zacząć jak się chciało mieć plażową sylwetkę, nie da się nic zrobić w miesiąc.
Andreal
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Nie mówię o czteropaku przecież... Gdyby ktoś mógł to proszę podać mi plan treningu gdzie w ciągu 5 tygodniu stracę chociaż trochę NA BRZUCHU. Proszę z całego serca
oskee
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Na początek zrewiduj swoje odżywianie. Znajdź sobie kalkulator spożywanych kalorii oraz kalkulator zapotrzebowania (w innym wątku podawałem linki, poszukaj) i trzymaj ścisłą dietę. Czasu jest mało, więc ustal sobie dzienny deficyt na ok. 1000 kcal lub więcej. Tłuszcze trans szczególnie przyczyniają się do odkładania tkanki tłuszczowej w okolicach brzucha, wybitne świństwo.

Co do samego treningu, to nie wiem na jakim jesteś poziomie zaawansowania i sprawności fizycznej, ale ogólnie zasada jest prosta im więcej i intensywniej trenujesz tym więcej spalasz. Pamiętaj tylko, że jak złapiesz kontuzję w pierwszym tygodniu to nici z planów, więc podejdź do tematu z głową. Jak zaczynasz to optymalnie trucht na przemian z marszem i tak musisz się 1-2h dziennie pokatować.
Na forum kilka osób polecało też kofeinę (taką syntetyczną w tabletkach) jako w miarę działający burner... możesz spróbować.
Dróg na skróty niestety nie ma :)
Powodzenia.
Ostatnio zmieniony 18 maja 2012, 08:21 przez oskee, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Iwan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Andreal pisze: Chcę to połączyć ponieważ konkretnie muszę zająć się brzuchem w miarę krótkim okresie (miesiąc) i żeby były widoczne średnie polepszenie. Zacznę też stosować dietę odkwaszającą. Proszę o pomoc
Żadna "cudowna dieta" nie pomoże Ci w tak krótkim czasie. Ta "odkwaszająca" ma moim zdaniem kilka błędnych założeń:
1. Dziennie powinno się jadać 5-6 małych posiłków, a nie jak zalecają 3. Organizm, który ma dostarczane regularnie kalorie co 2-3 godziny ogranicza magazynowanie tłuszczu.
2. Za mało w tej diecie białka. Wyeliminowanie: jajek (zwłaszcza samego białka jaj), serów białych, jogurtów (w tym naturalnych) i maślanki uważam za błąd.
3. "mięso w małych ilościach najlepiej pieczone" - to jakieś kuriozum dietetyczne! Najlepsze pieczone? Pierwsze słyszę.
Bazowałem na stronie http://www.lorenc.krakow.pl/teksty/dietodkw.html

Idealna dieta na zrzucanie wagi to "MŻ" - mniej żreć. I częściej. Do tego trzeba biegać lub pływać. Najlepiej jedno i drugie. Dobry ergometr też spełnia swoją rolę.
Bilans energetyczny organizmu musi być ujemny. Czyli więcej musimy spalić niż dostarczamy wraz z jedzeniem. Tyle. Proste... Prawda? :oczko:

A6W - dobra jest na rzeźbę. Ty chyba na razie nie masz co rzeźbić więc rób skłony na normalnych zasadach. Generalnie trening zakładający brak odpoczynku to kiepski pomysł. Nawet w przypadku szybko regenerujących się mięśni brzucha.
"Nie żyję, by lepiej biegać. Biegam, by lepiej żyć" R.W.
Andreal
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

No dobra, a żadnej w miarę profesjonalnego rozkładu ćwiczeń i diety nie dostanę? Zacząłem mniej jeść i trochę biegam codziennie (15 minut pod wieczór). Myślę, że to nie wystarczy. Musiał bym znać jakąś dietę i rozkład biegów w dniach, minutach... Mógłby ktoś mi pomóc?
oskee
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ależ wszystko Ci napisaliśmy. Nikt Ci minuta po minucie nie rozpisze co masz robić, bo nikt nie wie jak wygląda Twój obecny jadłospis, rozkład dnia ani nawet poziom wytrenowania. Tu nie ma jakiejś cudownej wiedzy tajemnej, żryj mniej, ruszaj się więcej

http://www.herk.pl/programy/zapotrzebowanie-kalorie.php - na dole strony masz dość dokładny kalkulator zapotrzebowania na kcal
http://przelicznik.ilewazy.pl - tu sobie licz ile kalorii spożwyasz (tylko zliczaj absolutnie wszystko co do ust wkładasz)

Wg powyższego ustaw sobie deficyt na powiedzmy 1000 kcal (spodziewasz się szybkich efektów to będziesz musiał cierpieć)
Nie jedz smażonego i tłustego. Odstaw alkohol i absolutnie wszystkie słodycze i cukier. Jak chcesz na prawdę szybkich efektów to polecam odstawić węglowodany tzn zero chleba, makaronu, ziemniaków, ryżu, kaszy itp.

Biegasz 15 min wieczorem to dobrze, ale proponuję 30 min spacer, 15 min bieg i 30 min spacer, albo 2-3h na rowerku.
Jak chcesz jakiś "profi" program to wyszukaj sobie jakiś na google :) ogólnie zabieranie się za jakiś restrykcyjny program treningowy nie ma sensu jak jesteś początkującym biegaczem i zależy Ci głównie na zrzuceniu brzucha.

Powtórze raz jeszcze... nikt tutaj nie zna jakiegoś złotego środka na błyskawiczną redukcję brzucha. Ogólne zasady zostały już napisane a jak chcesz spersanolizowanego programu treningowego i diety to wybierz się do dietetyka czy do trenera osobistego. Oni zrobią odpowiedni wywiad i zaproponują Ci jakieś rozwiązania.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ