Dieta rozdzielna wg Dr Jakuba Czai

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ATGO pisze: Dlatego najzdrowszym typem mięsa jest dziczyzna. Zwierzę odżywia się naturalnym pożywieniem ( o ile nie wciągnie jakiegoś paskudztwa zostawionego w lesie przez turystów...), a zabite na polowaniu nie spodziewa się śmierci.
tak, te bandy naganiaczy hałasujące czym sie da z każdej strony są dla zwierząt w lesie sygnałem, że nic sie za chwile nie stanie.....
PKO
blink
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 53

Nieprzeczytany post

gasper pisze: ... te bandy naganiaczy hałasujące czym sie da z każdej strony są dla zwierząt w lesie sygnałem, że nic sie za chwile nie stanie.....
Bandy naganiaczy, bandy biegaczy...
Ale to nie jest tak. Hałas w lesie czyni każdy - leśnik, grzybiarz, biegacz, naganiacz. Do ruszenia badylami, ucieczki, jeleń przyzwyczajony jest jak do skubania zielska, czy przeżuwania, i zakwasów od tego nie dostaje. To jego chleb powszedni.
Oczywiście ważne (dla jakości mięsa), żeby bydlęcia nie zgonić (par force) i żeby „dobrze” strzelone było.
Każdy pije według własnego pragnienia...

Obrazek
Rudaa
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Robi się z tego Mały Poradnik Myśliwego...;)

Ciekawe czy dr Czaja wypowie się w temacie, którego był sprawcą..?
Awatar użytkownika
F@E
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dieta dobra jak kilkoro innych, jest znana już jakiś czas i przynosi efekty, wg. mnie dieta jest wtedy dobra jak przyniesie efekty bardzo zróżnicowanej grupie ludzi i nie ma po niej skutków ubocznych, może inaczej jest jak najbardziej obojętna dla organizmu nawet chorego...

pozdro
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ