poszukuję zegarka

MIth
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam ;)
dopiero zaczynam przygode z bieganiem i mam pewien problem. Poszukuje zegarka w cenie do 360zl. Jesli chodzi o dostepne opcje to jak najbardziej zblizone do tego: http://www.zegarki.com.pl/polar-rs300x-p-18210.html . Z racji braku rozeznania ciezko jest mi dokonac wyboru. Najbardziej zalezaloby mi na pomiarze predkosci i opasce do pomiaru tetna. Z gory dziekuje za pomoc :) (jesli zly dzial to przepraszam, godzine temu sie zarejestrowalem).
PKO
MIth
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

prosilbym pilnie o pomoc, jesli ktos takowej moze udzielic ;)
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dozbieraj do modelu Garmin 305. Ten model Polara raczej sonie odpuść. Chyba że potrzebujesz kłopotu i chcesz wpaść w nie kończący się proces kalibracji, to proszę bardzo. Model jak znalazł,...
MIth
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

chodzi o to, ze mam osiemnastke. U nas jest taki zwyczaj, ze to solenizant wybiera co by chcial dostac, zeby prezent byl trafiony. Mam do dyspozycji ok 400zl. Polecilby mi ktos jakis porzadny zegarek do biegania w tej cenie? ;) z gory dzieki za pomoc
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

moim zdaniem powinieneś przemyśleć, czy naprawdę potrzebujesz pulsometru, bo jeżeli okaże się, że nie, Garmin Forerunner 205 byłby świetnym rozwiązaniem.

innym rozwiązaniem jest Garmin FR60
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
MIth
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

http://allegro.pl/zegarek-garmin-fr60-n ... 67427.html wlasnie znalazlem ten zegarek na allegro ;) 300zl to normalna cena za niego, czy to moze byc jakis przekret?
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

to jest normalna cena tylko w tym zestawie nie ma czujnika, tzw. footpoda, który mocujesz na bucie a dzięki któremu mierzysz dystans i tempo. bez tego czujnika, który musisz dokupić oddzielnie, FR60 jest tylko pulsometrem i nie ma jak mierzyć dystansu i tempa.

FR205 ma wbudowany GPS i czujnika na but nie potrzebuje, nie ma natomiast paska pulsometru. moim zdaniem pulsometru nie potrzebujesz, jeżeli nie masz problemów z sercem, pomiar tempa wystarczy by sterować treningiem.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
MIth
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

FR205 bylby swietny, tylko z cena jest problem. tak jak pisalem, musze sobie wybrac prezent na osiemnastke i mam do dyspozycji 400zl, a najtanszy fr205 jaki znalazlem kosztuje 475zl ;/ dolozylbym to nie problem, ale sie nie zgodza zebym sie sam na swoj prezent skladal, a prosic o wiecej nie wypada ;/ moze jest jeszcze jakis inny porzadny zegarek po nizszej cenie, albo ktos wie, gdzie mozna fr205 kupic za 400zl?
meszka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Sigma RC1209, cena ok 250, mierzy tętno, prędkość i dystans. Jedni chwalą, inni narzekają. Trudno sobie wyrobić opinię, ale na próbę można kupić.

PS. A propos Garmina FR205, gdzie go znalazłeś za 475, bo sam poluję, ale nie mogę znaleźć?
Tylko Prawda jest ciekawa - J. Mackiewicz
MIth
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Pulsometr Oregon SE 300- co o tym myslicie? warto kupic?
MIth
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

i SIGMA SPORT RC 14.11, tez wydaje sie ok tylko jak one zliczaja dystans i predkosc bez footpodow i gpsa?
Rapacinho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Podepnę się pod temat ;) Też poszukuję jakiegoś pulsometru, głównie chyba kwestia rozbija się o Polara RS100 (tu wiadomo, sam pulsometr bez mierzenia dystansu), Polara bodajże RS300 (tam jest i możliwość by miał footpad lub z GPS), Garmin 305 (często zachwalany na forach biegowych, jednak interesuje mnie jak w nim wygląda kwestia z baterią? Tzn. właściwie co tam jest? :) Co jak padnie po jakimś czasie jest możliwość zmiany baterii?). Teraz też tu przeczytałem o Garminie 205. Nie pamiętam czy jak jeszcze w miarę orientowałem się w temacie pulsometrów, to o już był czy nie (pamiętam 305), ale z tego co widzę cenowo nie wygląda tragicznie, tak więc pytanie: jaka jest różnica między 205 a 305, bo z wyglądu są bardzo podobne. Coś mi się jednak wydaje, że ta 205 musi mieć jednak chyba jakieś "ale" skoro jest tańsza niż 305. Inną kwestią jest cena, wiadomo Polar RS100 to ok.400 coś zł, Garmin 305 czy Polar RS300 z footpadem czy GPS-em, to koło 800zł, i czy te sprzęty są warte tych pieniędzy? Pulsometr chciałbym zakupić, bo chyba po latach trochę zmądrzałem, a właściwie chciałbym jakoś uporządkować swoje bieganie, bo niestety przed moim rozbratem z biegiem mój "trening" wyglądał jak wyglądał. Mam już tak, że strasznie lubię szarpać tempo podczas każdego biegu (nawet bardzo spokojnego), co chyba na zdrowie za bardzo nie wychodzi :) a myślę, że pulsometr mógłby mnie jakoś uspokoić ;) Tak więc co polecacie, ewentualnie jakie inne modele Garmina, Polara, czy jakiś innych firm? Może przez te 2 lata pokazały się jakieś nowe, lepsze modele, którymi warto się zainteresować? Choć wiadomo, że cenowo pewnej granicy się nie przeskoczy :) Myślę, że góra to jednak te 800zł, tylko chciałoby się mieć pewność, że to by były dobrze zainwestowane pieniądze :)
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

205 nie ma pulsometru w przeciwieństwie do 305, co wg mnie nie jest wadą tylko zaletą :)

bateria pada po kilku latach, można ją wymienić samemu niewielkim nakładem sił i kosztów, opis operacji w wątku o 305-tce.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
MIth
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

garmina 205 nie mozna znalezc niestety ;/ przynajmniej na necie, to co wczoraj znalazlem to po prostu nie uaktualniona oferta ;/
MIth
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

a jakby to wygladalo, gdybym osobno kupil garmin fr 60 i pozniej dokupil footpod? bo sygnal jest kodowany, chodzi o to, ze kazdy egzemplarz ma swoj kodowany sygnal czy po prostu kazdy fr60 z kazdym footpodem garmina sie zgra? MOze to glupie pytanie ale nie znam sie ;/
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ