Forerunner 310XT
- martinelli
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Wlaśnie kupiłem.
Jak najlepiej zadbać o żywotność akumulatora?
W jaki sposób sformatowaliście baterie, jak go użytkujecie? Ładowanie tylko po pełnym rozładowaniu?
W jaki sposób sformatowaliście baterie, jak go użytkujecie? Ładowanie tylko po pełnym rozładowaniu?
- scouser
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:03
Ja wczoraj również kupiłem i od razu był rozładowany, nawet nie dało się go włączyć. Z tego co wiem to nie trzeba jej formatować jak starsze modele telefonów, wystarczy naładować do 100% co zajmuje jakąś godzine.martinelli pisze:Wlaśnie kupiłem.
- martinelli
- Wyga
to domyślam się że już włączyłeś i przeszedłeś przez całą konfigurację 
Może w paru krokach mi to opiszesz bo to mój pierwszy Garmin i sprzęt pomiarowy w ogole
czy masz język polski od razu wgrany czy trzeba to samemu ściągnąć z jakiejś strony?
Z góry dzięki za odpowiedź!!!

Może w paru krokach mi to opiszesz bo to mój pierwszy Garmin i sprzęt pomiarowy w ogole

czy masz język polski od razu wgrany czy trzeba to samemu ściągnąć z jakiejś strony?
- scouser
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:03
martinelli pisze:to domyślam się że już włączyłeś i przeszedłeś przez całą konfigurację
To również mój pierwszy kontakt z garminem i tego typu sprzętem, ale postaram się pomóc. Po pierwszym uruchomieniu ustawiasz podstawowe informacje jak waga czy wzrost. Z początku języka polskiego nie ma, lecz zostanie pobrany wraz z aktualizacją. Wszystko masz na stronie garmin.com gdzie zakładając konto i rejestrując produkt ściągasz potrzebne pliki i programy m.in aktualizacje z językiem.
- martinelli
- Wyga
Włączyłem go po naładowaniu ale sam z siebie nie kazał mi nic ustawiać, we wszystko wchodziłem ręcznie.
Nie pokazał również do wyboru tej skali aktywności od 0 do 10 bodajże. Nie znalazłem jej.
Gdzie po zarejestrowaniu produktu na garmin.com można ściągnąć aktualizacje z językiem polskim?
pozdrawiam
Nie pokazał również do wyboru tej skali aktywności od 0 do 10 bodajże. Nie znalazłem jej.
Gdzie po zarejestrowaniu produktu na garmin.com można ściągnąć aktualizacje z językiem polskim?
pozdrawiam
- mihumor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:47
- Życiówka w maratonie: 2:48:13
Prawie nigdy tego Garmina nie rozładowuję do zera, kilka razy się sfrustrowałem jak mi się wyłączył podczas treningu i teraz zawsze ładuję gdy mu już coś na kreskach zejdzie z pełnego naładowania
Najszybsza kupa złomu w galaktyce
Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
- martinelli
- Wyga
błagam o pomoc bo mam już dość
!
włączyłem go, zarejestrowałem, zainstalowałem ANT i sparowałem z garminem- pokazał że zainstalował "fitness update" bodajże
języka polskiego nie ma, nie mam nowych "updatów" do ściągnięcia gdy sprawdzam w ANT AGENT.
Skąd wziąść język polski?

włączyłem go, zarejestrowałem, zainstalowałem ANT i sparowałem z garminem- pokazał że zainstalował "fitness update" bodajże
języka polskiego nie ma, nie mam nowych "updatów" do ściągnięcia gdy sprawdzam w ANT AGENT.
Skąd wziąść język polski?
- mihumor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:47
- Życiówka w maratonie: 2:48:13
Chyba nie ma do niego języka polskiego, ale w sumie nie jest specjalnie potrzebny - jest prosty i intuicyjny. Wszystko jest w miarę dobrze opisane w instrukcji by zastartować
Najszybsza kupa złomu w galaktyce
- martinelli
- Wyga
jest jest. na garmin connect jest opcja- wyślij język do urządzenia. wybieram polski. wysyła do ANT i ANT sparuje z garminem ale u mnie po normalnym wgrywaniu przez 2 minuty ( na wyświetlaczu garmina jest napis loader loading) kończy się słowami-update failed
już się udało. trzeba było uaktualnić software, aby było możliwe wgranie języka polskiego
już się udało. trzeba było uaktualnić software, aby było możliwe wgranie języka polskiego
- martinelli
- Wyga
Wie ktoś jak zmienić w programie GARMIN TRAINING CENTRE amerykańskie miary na metryczne, a język na polski?
-
- Dyskutant
Moja 310 leżąc bez ruchu co jakiś czas pokazuje tempo i nalicza przebyty dystans... dzisiaj leżąc na biurku "przebyła" w ciągu 40 sekund jakieś 200 metrów czy Wy też tak macie? Czy jest na to jakaś rada czy serwis będzie potrzebny?
>komentarze< >blog<
-
- Zaprawiony W Bojach
To jest normalne. Jak się komuś chce, niech tłumaczytomek.b pisze:Moja 310 leżąc bez ruchu co jakiś czas pokazuje tempo i nalicza przebyty dystans... dzisiaj leżąc na biurku "przebyła" w ciągu 40 sekund jakieś 200 metrów czy Wy też tak macie? Czy jest na to jakaś rada czy serwis będzie potrzebny?

Tylko Prawda jest ciekawa - J. Mackiewicz
- szymcu
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:51
O ile dobrze pamiętam wszystko jest w ustawieniach (język, miary itd.)martinelli pisze:Wie ktoś jak zmienić w programie GARMIN TRAINING CENTRE amerykańskie miary na metryczne, a język na polski?
-
- Dyskutant
meszka pisze:To jest normalne. Jak się komuś chce, niech tłumaczytomek.b pisze:Moja 310 leżąc bez ruchu co jakiś czas pokazuje tempo i nalicza przebyty dystans... dzisiaj leżąc na biurku "przebyła" w ciągu 40 sekund jakieś 200 metrów czy Wy też tak macie? Czy jest na to jakaś rada czy serwis będzie potrzebny?
Jeżeli to jest normalne to resztę sobie sam mogę wytłumaczyć

>komentarze< >blog<
-
- Zaprawiony W Bojach
Chodzi po prostu o te, że to są jakieś techniczne zawiłości z satelitami i takimi tam. Mi ostatnio doliczał nawet jak na pocztę wstąpiłem, na parterze kilkupiętrowego budynku, też mnie to zdziwiło, że sygnał tam dochodził...A robiąc typowy trening i potem porównując trasę na mapie, jej długość, z tym co w zegarku, to przy 10km była różnica 3m!!!tomek.b pisze:meszka pisze:To jest normalne. Jak się komuś chce, niech tłumaczytomek.b pisze:Moja 310 leżąc bez ruchu co jakiś czas pokazuje tempo i nalicza przebyty dystans... dzisiaj leżąc na biurku "przebyła" w ciągu 40 sekund jakieś 200 metrów czy Wy też tak macie? Czy jest na to jakaś rada czy serwis będzie potrzebny?
Jeżeli to jest normalne to resztę sobie sam mogę wytłumaczyćDzięki.
Tylko Prawda jest ciekawa - J. Mackiewicz