Forerunner 310XT

Awatar użytkownika
martinelli
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Wlaśnie kupiłem.

Jak najlepiej zadbać o żywotność akumulatora?
W jaki sposób sformatowaliście baterie, jak go użytkujecie? Ładowanie tylko po pełnym rozładowaniu?
PKO
Awatar użytkownika
scouser
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:03

Nieprzeczytany post

martinelli pisze:Wlaśnie kupiłem.

Jak najlepiej zadbać o żywotność akumulatora?
W jaki sposób sformatowaliście baterie, jak go użytkujecie? Ładowanie tylko po pełnym rozładowaniu?
Ja wczoraj również kupiłem i od razu był rozładowany, nawet nie dało się go włączyć. Z tego co wiem to nie trzeba jej formatować jak starsze modele telefonów, wystarczy naładować do 100% co zajmuje jakąś godzine.
Awatar użytkownika
martinelli
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

to domyślam się że już włączyłeś i przeszedłeś przez całą konfigurację :)
Może w paru krokach mi to opiszesz bo to mój pierwszy Garmin i sprzęt pomiarowy w ogole :)

czy masz język polski od razu wgrany czy trzeba to samemu ściągnąć z jakiejś strony?

Z góry dzięki za odpowiedź!!!
Awatar użytkownika
scouser
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:03

Nieprzeczytany post

martinelli pisze:to domyślam się że już włączyłeś i przeszedłeś przez całą konfigurację :)
Może w paru krokach mi to opiszesz bo to mój pierwszy Garmin i sprzęt pomiarowy w ogole :)

czy masz język polski od razu wgrany czy trzeba to samemu ściągnąć z jakiejś strony?

Z góry dzięki za odpowiedź!!!

To również mój pierwszy kontakt z garminem i tego typu sprzętem, ale postaram się pomóc. Po pierwszym uruchomieniu ustawiasz podstawowe informacje jak waga czy wzrost. Z początku języka polskiego nie ma, lecz zostanie pobrany wraz z aktualizacją. Wszystko masz na stronie garmin.com gdzie zakładając konto i rejestrując produkt ściągasz potrzebne pliki i programy m.in aktualizacje z językiem.
Awatar użytkownika
martinelli
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Włączyłem go po naładowaniu ale sam z siebie nie kazał mi nic ustawiać, we wszystko wchodziłem ręcznie.
Nie pokazał również do wyboru tej skali aktywności od 0 do 10 bodajże. Nie znalazłem jej.

Gdzie po zarejestrowaniu produktu na garmin.com można ściągnąć aktualizacje z językiem polskim?

pozdrawiam
Awatar użytkownika
mihumor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:47
Życiówka w maratonie: 2:48:13

Nieprzeczytany post

Prawie nigdy tego Garmina nie rozładowuję do zera, kilka razy się sfrustrowałem jak mi się wyłączył podczas treningu i teraz zawsze ładuję gdy mu już coś na kreskach zejdzie z pełnego naładowania
Najszybsza kupa złomu w galaktyce

Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
Awatar użytkownika
martinelli
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

błagam o pomoc bo mam już dość :) !

włączyłem go, zarejestrowałem, zainstalowałem ANT i sparowałem z garminem- pokazał że zainstalował "fitness update" bodajże

języka polskiego nie ma, nie mam nowych "updatów" do ściągnięcia gdy sprawdzam w ANT AGENT.

Skąd wziąść język polski?
Awatar użytkownika
mihumor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:47
Życiówka w maratonie: 2:48:13

Nieprzeczytany post

Chyba nie ma do niego języka polskiego, ale w sumie nie jest specjalnie potrzebny - jest prosty i intuicyjny. Wszystko jest w miarę dobrze opisane w instrukcji by zastartować
Najszybsza kupa złomu w galaktyce

Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
Awatar użytkownika
martinelli
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

jest jest. na garmin connect jest opcja- wyślij język do urządzenia. wybieram polski. wysyła do ANT i ANT sparuje z garminem ale u mnie po normalnym wgrywaniu przez 2 minuty ( na wyświetlaczu garmina jest napis loader loading) kończy się słowami-update failed

już się udało. trzeba było uaktualnić software, aby było możliwe wgranie języka polskiego
Awatar użytkownika
martinelli
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Wie ktoś jak zmienić w programie GARMIN TRAINING CENTRE amerykańskie miary na metryczne, a język na polski?
tomek.b
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Moja 310 leżąc bez ruchu co jakiś czas pokazuje tempo i nalicza przebyty dystans... dzisiaj leżąc na biurku "przebyła" w ciągu 40 sekund jakieś 200 metrów czy Wy też tak macie? Czy jest na to jakaś rada czy serwis będzie potrzebny?
meszka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tomek.b pisze:Moja 310 leżąc bez ruchu co jakiś czas pokazuje tempo i nalicza przebyty dystans... dzisiaj leżąc na biurku "przebyła" w ciągu 40 sekund jakieś 200 metrów czy Wy też tak macie? Czy jest na to jakaś rada czy serwis będzie potrzebny?
To jest normalne. Jak się komuś chce, niech tłumaczy :usmiech:
Tylko Prawda jest ciekawa - J. Mackiewicz
Awatar użytkownika
szymcu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:51

Nieprzeczytany post

martinelli pisze:Wie ktoś jak zmienić w programie GARMIN TRAINING CENTRE amerykańskie miary na metryczne, a język na polski?
O ile dobrze pamiętam wszystko jest w ustawieniach (język, miary itd.)
tomek.b
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

meszka pisze:
tomek.b pisze:Moja 310 leżąc bez ruchu co jakiś czas pokazuje tempo i nalicza przebyty dystans... dzisiaj leżąc na biurku "przebyła" w ciągu 40 sekund jakieś 200 metrów czy Wy też tak macie? Czy jest na to jakaś rada czy serwis będzie potrzebny?

Jeżeli to jest normalne to resztę sobie sam mogę wytłumaczyć :) Dzięki.
meszka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tomek.b pisze:
meszka pisze:

Jeżeli to jest normalne to resztę sobie sam mogę wytłumaczyć :) Dzięki.
Chodzi po prostu o te, że to są jakieś techniczne zawiłości z satelitami i takimi tam. Mi ostatnio doliczał nawet jak na pocztę wstąpiłem, na parterze kilkupiętrowego budynku, też mnie to zdziwiło, że sygnał tam dochodził...A robiąc typowy trening i potem porównując trasę na mapie, jej długość, z tym co w zegarku, to przy 10km była różnica 3m!!!
Tylko Prawda jest ciekawa - J. Mackiewicz
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ