w sumie masz rację..herson pisze:ja bym trochę zmodyfikował wypowiedź Qby:
Co do samej długości wkładki, 0,5 cm dobre jest przy doborze obuwia do chodzenia, ale nie do biegania.
Sugeruję długość stopy + min 1 cm.
Zrobisz jak uważasz, ja powiem Ci tylko tyle, że w lecie ( niektórzy mają tak cały rok np przy stojącym charakterze pracy ), po całym dniu noga "puchnie" i na wieczorny trening te 0,5cm nie będzie w ogóle odczuwalnee, a musisz pamiętać że podczas biegu, noga w bucie również pracuje.usleet pisze: Czytałam kilka wątków na tym forum i w internecie i większość mówi, że wkładka 0,5 cm. więcej... To ja już sama nie wiem
Bardzo dużo zależy od Twojej kondycji i wagi ale myślę, że jeśli będziesz biegał odpowiednią techniką (na śródstopiu) i nie będziesz przesadzał z intensywnością, to te buty powinny się nieźle sprawdzić. Ja własnie w nich zaczynałem truchtać i pomimo bardzo dużej nadwagi (101kg przy 182cm) nie nabawiłem się żadnej poważnej kontuzji. Jeszcze do niedawna były to moje ulubione buty do biegania, teraz tą rolę przejęły ZEN Crivit ale Ekideny nadal lubię i używam.KrisBe pisze:Wstępnie myślałem o kalenji ekiden 50, ale jeśli warto naprawdę dołożyć do czegoś to byłbym wdzięczny za opinie
Witam kolegę informatykaKrisBe pisze:Zen Crivit ? pierwsze słyszę.. o co chodzi z tym odchudzaniem butów ?
a moja waga 83kg przy 197cm... więc myślę, że źle nie mabardziej chodzi mi żeby wypracować kondycje, która z racji pracy (IT) trochę słabo się prezentuje..