Buty :) o ciekawych wymiarach??

So Seductive
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam, poszukuję dla siebie drugiej pary butów. Aktualnie posiadam Nike Air Pegasus 28. Były to moje pierwsze buty, bardzo wygodne. Z racji lekkiej różnicy długości stóp, prawy but potrzebował trochę czasu by się rozszerzyć z przodu i nie uginał dużego palca, ale teraz wszystko jest ok. Ostatnio zauważyłem lekką poziomą dziurę w bucie, na długości ok 1cm. Nie przeszkadza w niczym, ale wiem, że jeśli buty dalej będą eskloatowane to w końcu zaczną się coraz bardziej niszczyć.

Nie mogłem im nic złego zarzucić, ale też nie mam porównania jak to jest w innych butach.

Szukam butów dla siebie, chciałbym aby:

pasowały :) (rozmiar według nike 49.5), wkładka to 32,5cm.
będą raczej używane i w lesie i w asfalcie. Biegam od ponad roku, staram się w tempie 4:30-5:20 zazwyczaj treningi przeprowadzać, no i w wakację chcę się zacząć przygotowywać do maratonu
nie wiem niestety co i jak z amortyzacją i jaką stopę mam , odciski na gazecie niewiele mi dają, dlatego zamieszczam tutaj zdjęcie może coś pomoże http://img717.imageshack.us/img717/3505/achill.jpg

nie wiem czy to ważne, ale biegłem niedawno półmaraton i wszystko było dobrze, ale wczoraj gdy poszedłem się przebiec zauważyłem, że boli mnie (kość?) http://www.myfootshop.com/images/anatom ... graphy.jpg poniżej numerków 4/5 w prawej stopie. Nie jest to jakiś uciążliwy ból, ale odczuwam go w momencie gdy chodzę boso (tutaj głównie) no i gdy biegnę szybciej :lalala: kiedyś też tak już było ale potem przestało

no i jeszcze dodam, że miałem problemy z (kolanem biegacza/skoczka?) ale powoli minęło, dłuższa przerwa i ćwiczenia wzmacniające mięśnie pomogły.

budżet : do ok 400zł.
chciałbym mieć też możliwość przymiarki, więc jeśli ktoś poda jakiś sklep z tym numerem fajnie gdyby znajdował on się gdzieś blisko Śląska :( bo niestety nie jest mi na rękę tak daleka jazda za butami. (a ten rozmiar jest koszmarem :lalala: )
znalazłem kilka fajnych w sklepiebiegacza , ale kompletnie nie orientuję się, które są dla mnie.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ