Ile kalorii przed 40 min'owym bieganiem ?
- depliz
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 1g:11min
- Życiówka w maratonie: brak
Witam.
Według tego co mi pokazuje endomodno w przybliżeniu pod czas takiego 40 min biegania spalam ok 500 kcal, czy to znaczy że powinienem przyjąć na krótko przed bieganiem właśnie tyle samo czyli ok 500 kcal żeby wyjść na zero po bieganiu, czy ktoś może mi wytłumaczyć zasade ilość zjedzonych kalorii tuż przed biegiem / ilość spalonych kalorii po biegu ? Dodam, że jestem na diecie białkowej odchudzającej.
Pozdrawiam i z góry uprzejmie dziękuje każdemu za pomoc.
Według tego co mi pokazuje endomodno w przybliżeniu pod czas takiego 40 min biegania spalam ok 500 kcal, czy to znaczy że powinienem przyjąć na krótko przed bieganiem właśnie tyle samo czyli ok 500 kcal żeby wyjść na zero po bieganiu, czy ktoś może mi wytłumaczyć zasade ilość zjedzonych kalorii tuż przed biegiem / ilość spalonych kalorii po biegu ? Dodam, że jestem na diecie białkowej odchudzającej.
Pozdrawiam i z góry uprzejmie dziękuje każdemu za pomoc.
- Martyna_K
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Nieźle. Ja tyle spalam po ok. 55 minutach.
Z tego co ja wiem, to powinieneś zjeść tyle, żebyś miał energię. Mnie przed dłuższym treningiem wystarczy owsianka, jakieś 300 kcal. Więc chyba nie ma reguły...
Z tego co ja wiem, to powinieneś zjeść tyle, żebyś miał energię. Mnie przed dłuższym treningiem wystarczy owsianka, jakieś 300 kcal. Więc chyba nie ma reguły...
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Tu chodzi o podaz dzienny podaz kaloryczny. Mozna dosaczyc zaraz po dodatkowych 500 kal. np. w formie jakiegoś szejku owocowo-jogurtowego itp. lub innego posiłku w ciagu dnia. Przed bieganiem nie musis byuc spozyte 500-600 kal. moze być po przebudzeniu np. tylko 100 kal. chodzi o dzienny bilans dzienny aby dostkowo toliczyć sobie do 2500-3000 kal. ogulnej kalorycznosci. zapotrzebowania organizmu...
- giggsy11
- Wyga
Po pierwsze to radziłbym zrezygnować z diety białkowej jeśli prędzej Twój styl jedzenia był zupełnie inny. Efekt takiej diety będzie mocno zauważalny, ale na pewno nie będzie długotrwały. Można śmiało zdrowo schudnąć na zbilansowanej diecie. Dostarczając organizmowi wszystkich składników, on tego potrzebuje. Natomiast co do tego ile pochłoniesz kalorii przed, czy po treningu to już zależy od Twoich preferencji i dobowego zapotrzebowania jak wspomniano wyżej. Jasne, że sa tam jakieś tabelki mniej więcej jak to wygląda procentowo, że na śniadanie tyle, na kolacje tyle... Jednak radziłbym to traktować jako ciekawostkę.
"jeżeli czegoś bardzo chcesz to niezbyt odległe to jest"
- depliz
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 1g:11min
Rozumiem, że organizm potrzebuje wszystkich rzeczy nie tylko głównie białka ale tak się na razie składa że musze mieć budżet pod kontrolą a na diecie białkowej wynosi ,mnie to max 100 zł na tydzień i tak nie urozmaicam sobie za bardzo posiłków tylko jem to co trzeba. Druga kwestia to ułożenie jednego dnia białkowej z bieganiem siedziałem parę godzin a ułożyć na każdy dzień coś innego to byłaby dla mnie masakragiggsy11 pisze:Po pierwsze to radziłbym zrezygnować z diety białkowej jeśli prędzej Twój styl jedzenia był zupełnie inny. Efekt takiej diety będzie mocno zauważalny, ale na pewno nie będzie długotrwały. Można śmiało zdrowo schudnąć na zbilansowanej diecie. Dostarczając organizmowi wszystkich składników, on tego potrzebuje. Natomiast co do tego ile pochłoniesz kalorii przed, czy po treningu to już zależy od Twoich preferencji i dobowego zapotrzebowania jak wspomniano wyżej. Jasne, że sa tam jakieś tabelki mniej więcej jak to wygląda procentowo, że na śniadanie tyle, na kolacje tyle... Jednak radziłbym to traktować jako ciekawostkę.

Pozdrawiam
- giggsy11
- Wyga
Właśnie te węgle to są stosunkowo najtańsze
Takie płatki owsiane kupujesz z netto za 1,80 zł i na 5-6 śniadań spokojnie starczają. Dalej- ziemniaki, ryż, kasza, chleb, makaron... Te produkty też nie są zbyt drogie, a starczają na długo. Najbardziej mnie to białko pochłania z kasy, mięso, jaja, ryby- drożyzna wszystko, no ale jeść trzeba. Powodzenia, pozdrawiam.

"jeżeli czegoś bardzo chcesz to niezbyt odległe to jest"
- voslak
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 35:52
- Kontakt:
Ja często biegam na czczo popijając tylko wodę. Po treningu to i owszem uzupełniam.
-
- Zaprawiony W Bojach
jeżeli jesteś na diecie białkowej, to przede wszystim nie powinieneś biegać. Ta dieta jest dietą - sorry, że tak powiem - dla naiwnych idiotek, którym się wydaje, że można się odchudzić szybko i łatwo. Dieta białkowa strasznie zakwasza organizm, eliminuje błonnik, minerały, witaminy i substancje odżywcze. Przede wszystkim zaś powoduje powstawanie gigantycznej ilości ciał ketonowych, które obciążają nerki. Jak do tego dołożysz odwadnianie się w wyniku wysiłku fizycznego, to można sobie zrobić kuku.