Małe badanie na temat imprez biegowych-zachęcam do udziału:)

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
andzela
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Moim drodzy,
Piszę pracę magisterską nt. „Wpływ imprez sportowych na rozwój turystyki w Toruniu”, w której zamierzam się skupić głównie na dobrze Nam znanych imprezach biegowych:)

Jeżeli nie jesteś mieszkańcem/mieszkanką Torunia, a uczestniczyłeś w co najmniej 1 imprezie biegowej zorganizowanej w Toruniu, to bardzo proszę o uzupełnienie kwestionariusza. Wystarczy tylko wejść pod poniższy link:

https://ankiety.ucntn.umk.pl/index.php? ... 82&lang=pl

i uzupełnić kilka pytanek:)

A teraz przypomnę największe imprezy biegowe organizowane w Toruniu:
• Maraton Toruński
• Maraton TC Tadeusza Spychalskiego
• Kamus maraton - półmaraton
• Półmaraton św. Mikołajów
• 10 km Run Toruń
• Grand-Prix Torunia
• Top Cross Torunia im. Mariana Piotrkowskiego
Czy w któreś z nich starowałeś(aś)? To ankieta skierowana właśnie do Ciebie:)!

Z góry dziękuję za poświęcony czas!

Z biegowym pozdrowieniem,
Andżelika Dzięgiel (andzela)
PKO
Awatar użytkownika
lapka88
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:47:14
Życiówka w maratonie: 04:10:12

Nieprzeczytany post

9 pytanie bez sensu wg mnie. Raz płacę za start 10zł, a raz muszę kupić bilet na pociąg wykupić nocleg w hotelu + opłata za start. Ogólnie męcząca ankieta, nie wyrobiłem do końca.
Mario S.
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 54min

Nieprzeczytany post

lapka88 pisze:9 pytanie bez sensu wg mnie. Raz płacę za start 10zł, a raz muszę kupić bilet na pociąg wykupić nocleg w hotelu + opłata za start. Ogólnie męcząca ankieta, nie wyrobiłem do końca.
Wiadomo, że nie zawsze portfel będzie szczuplejszy o tę samą sumę. Ale w pytaniu 9 nie ma mowy o tym ile zawsze się wydaje tylko pada słowo przeciętnie, a więc należy określić ile zwykle (średnio) poświęca się na imprezę biegową.
BIEGAM BO LUBIĘ TORUŃ / BRZOZA BIEGA
andzela
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

lapka88 pisze:9 pytanie bez sensu wg mnie. Raz płacę za start 10zł, a raz muszę kupić bilet na pociąg wykupić nocleg w hotelu + opłata za start. Ogólnie męcząca ankieta, nie wyrobiłem do końca.
Nikt nikogo nie zmusza do brania udziału w badaniu:) A w 9 pytaniu słowo "przeciętnie" to chyba jednoznaczne stwierdzenie.
Awatar użytkownika
lapka88
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:47:14
Życiówka w maratonie: 04:10:12

Nieprzeczytany post

Tak czy inaczej. Przypuśćmy, że na jednej imprezie wydaje 1000zł a na drugiej, trzeciej i czwartej 10zł(bo tak faktycznie jest) to przeciętnie wychodzi całkowicie bezsensownie :)
andzela
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Zatem średnia arytmetyczna z Twoich imprez jest następująca: (1000zł + 10zł +10zł +10zł)/4 = 257,5 zł, czyli należy zaznaczyć następujący przedział: 201 - 500zł.
Filozofii tu dużej nie trzeba. Interesuje mnie w badaniu przeciętna kwota jaką respondent wydaje na imprezy biegowe i o takie też odpowiedzi proszę respondentów.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ