Nike Lunarglide 3 - podróbka?! Niewyciągalna wkładka

Buńczuczny
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam!

Moja dziewczyna kupiła sobie parę dni temu Nike Lunarglide 3 na Allegro od sprzedawcy Galax-Sport

Dokładnie taka sama aukcja tyle, że z innym rozmiarem:
http://allegro.pl/nike-lunarglide-3-gs- ... 09961.html

Cóż, jako, że sporo czytałem, jak i mam nie jedne buty ze stajni Nike, mocno zastanowiło mnie czy to co ona kupiła, na pewno nie jest podróbką, otóż:
- wkładki nie da się w żaden sposób wyciągnąć, jest przyklejona i tylko szarpiąc można ją pomału oderwać (to co jest pod wkładką wygląda jak mata szklana)
- logo Nike na wkładce pięty, już po pierwszym treningu się uszkodziło
- stabilizator pięty (taki plastikowy pałąk z tyłu) jest jakoś badziewnie przyklejony
- skoro nie da się wkładki wyciągnąć to gdzie do cholery włożyć czujnik Nike+?!

Buty już mają delikatne ślady użytkowania: starte takie kropki na kostkach (podeszwa składa się z takich małych kostek).

Moja dziewczyna jest dość delikatna i boję się, że to na co wydała 330zł to jakiś badziew który z lunarlon'em ma gówno wspólnego i amortyzacji więcej od buta Jomy czy ryneczkowego nie zapewnia...

Chcę dochodzić naszych praw konsumenta, jednak najpierw muszę mieć pewne dowody, że to na pewno podróbka.
Proszę o pomoc w rozwianiu wątpliwości.
Tomek
PKO
watsug
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 43.50
Życiówka w maratonie: 3:36.42

Nieprzeczytany post

Tak tylko z ciekawości zapytam - czemu uważasz, że Joma jest synonimem 'gówna'? Bo trochę tak rozumiem Twoją wypowiedź... Nie chodzi mi o to, żebym wciskał komukolwiek buty Joma, ale akurat firma, która handluje nimi na allegro jest dość rzetelna i sprzedaje właściwy produkt za odpowiednie pieniądze - który oczywiście nie każdemu musi odpowiadać. Z tego co piszesz, to prawdopowobnie Twoja dziewczyna kupiła produkt niepodobny do nicznego. I tu akurat nie za bardzo rozumiem mieszanie w problem całkiem ok firmy (czytaj Joma)...
Buńczuczny
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Żadnym synonimem "gówna" - po prostu od firmy Nike oczekuję dużo więcej niż od butów Joma (to tylko przykład firmy) a okazuje się, że jeśli ta podróba to nie "podróba" to takie Jomy będą dużo lepsze pod względem cena / jakość.
Buńczuczny
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Sprzedawca wreszcie mi odpisał. Cóż, pomyliłem się i moje podejrzenia co do podrobionego towaru były niesłuszne.

Zwykłe niedopatrzenie, w tytule aukcji jest: Nike Lunarglide +3 a w opisie aukcji już tego plusa nie ma. To właśnie ten + oznacza, czy but jest zgodny z systemem Nike+.

Po prostu moje niedopatrzenie. ;)

Temat można usunąć.
omarr
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 44:03
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Z tymże tytuł aukcji powinien odpowiadać zawartości. Poza tym wydaje mi się, że sprzedawca najwyraźniej robi Cię w ciula, ponieważ moje Nike Free Everyday 2 nie mają plusa, a mają wyjmowane wkładki i miejsce na sensor w lewym bucie, a kupowane były w salonie Nike. Na Twoim miejscu powiedziałbym jednak dziewczynie o tym i zwrócił się do sprzedawcy o zwrot pieniędzy, a także zgłosiłbym sprawę do allegro.
olekpp
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zapytaj poprostu nike czy lunary bez + robia .
Jak sie okarze, ze nie i masz na niego naprawde zlosc zglos do najblizszego urzedu celnego :) z tego co wiem maja teraz komorki ktore zajmuja sie tez zwalczaniem kradziezy wlasnosci intelektualnej ( czyli podrobek rowniez).
Inna sprawa to sam but - moje dwojki mi robily kuku w srodstopie. Do niedzieli przekonany bylem, ze to poprostu taki moj urok, jednak jadac w niedziele do torunia zgadalem sie z kolesiem, ktoremu jego trojki robili dokladnie to samo .... sam teraz nie wiem co o tym myslec.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ