co mi jest?Prosze o pomoc.

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
mozart
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 42:04
Życiówka w maratonie: 3:10:52

Nieprzeczytany post

Prosze o pomoc!!Naderwalem sobie jakis mięsień,odczuwam bol nad lewym posladkiem tuz przy plecach.Jak robie sklon do przodu i dotykam palcow to wtedy czuje najmocniej.Moge biec ale odczuwam dyskomfort podczas biegu bo lekko mi to dokucza.Na razie nie biegam juz od 2 dni.planuje do konca tygodnia,alecos czuje ze to tak szybko nie przejdzie,prosze o pomoc co to moze byc moze jakas masc mi pomoze uzywam olfen zel,bede wdzieczny jak ktos mi powie co mi dolega i jak najszybciej to wyleczyc.Pozdro
PKO
kamilos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:30
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Jeżeli jest tak jak mówisz, czyt. naderwany to do dwóch tygodni powinien przejść. Smarowanie dużo nie pomoże, ale nie zaszkodzi.
W przyszłości zapewne nie osiągniesz już takiej możliwości rozciągnięcia tamtych rejonów jak wcześniej.
ŻYJ ABY BIEGAĆ, BIEGAJ BY ŻYĆ
sakii
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

a powiedz, czy ty mieszkasz na Antarktydzie czy też na Alasce, gdzie do lekarza jest 500 kilometrów? Nie da się postawić diagnozy przez forum :-)
sakii
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kamilos pisze:Jeżeli jest tak jak mówisz, czyt. naderwany to do dwóch tygodni powinien przejść. Smarowanie dużo nie pomoże, ale nie zaszkodzi.
W przyszłości zapewne nie osiągniesz już takiej możliwości rozciągnięcia tamtych rejonów jak wcześniej.
Smarowanie może zaszkodzić, jeżeli kolega nie wie, co jest przyczyną bólu. Przecież w zależności od urazu używa się albo maści rozgrzewających, albo chłodzących.
mozart
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Do niejakiego sakii-nie mieszkam na antarktydzie-tyle ze nie bede latal z byle naciagnieciem do lekarza,zreszta wiadomo ze na NFZ to nie ma co liczyc,a wydawanie ponad 100 zl i tylko po to ze wiekszosc powie" musi pan odpoczac"-to ja dziekuje dla mnie to spory wydatek wiec pytam na forum moze mil ktos cos takiego...
sakii
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mozart pisze:Do niejakiego sakii-nie mieszkam na antarktydzie-tyle ze nie bede latal z byle naciagnieciem do lekarza,zreszta wiadomo ze na NFZ to nie ma co liczyc,a wydawanie ponad 100 zl i tylko po to ze wiekszosc powie" musi pan odpoczac"-to ja dziekuje dla mnie to spory wydatek wiec pytam na forum moze mil ktos cos takiego...
przyjacielu z forum :-) Wizyta u lekarza rodzinnego lub w twojej przychodni jest darmowa i nie czeka się na nią dłużej niż godzinę. Poza tym - nie wiem czy jesteś lekarzem, rentgenenem, usg i tomografem jednocześnie - że potrafisz stwierdzić że to byle naciągnięcie. A jak to nie naciągnięcie, tylko naderwanie?
tapczan
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

zreszta wiadomo ze na NFZ to nie ma co liczyc
Daj się zaskoczyć i wybierz się do swojej przychodni.
To straszne jak telewizja, dziennikarze, politycy niszczą zaufanie do normalnego darmowego lekarza. Człowieka coś boli, ale nie wybierze najprostszej drogi i nie pójdzie do lekarza POZ bo:
a) to na bank konował co 8 lat robił studia tyle się mówi o błędach lekarskich
b) na mur beton będę musiał czekać 6 miesięcy na specjalistę
c) w ostateczności mnie zamorduje, a ciało sprzeda zakładowi pogrzebowemu za prowizje

Najlepszy specjalista przez internet nie zdiagnozuje lepiej niż zwykły ortopeda mogący dotknąć Twojej nogi.

Pozdrawiam i życzę zdrowia.
mozart
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Drogi Tapczanie.Dzieki za zyczenia.Niestety to co piszesz jest po czesci prawda,ale tylko po czesci,bo wiem jak jest niestety w NFZ i mam 2 negatywne niestety doswiadczenia z tym zwiazane i to z o wiele powazniejszymi problemami niz teraz(bo jakis miesien boli)podaje juz szybko przyklad pierwszy-tak w skrocie-nabawilem sie 2 lata temu jakiejs infekcji na paznokciu(okazalo sie ze wrastal paznokiec) ledwie chodzilem,zachodze do przychodni a tam pani mi mowi ze trzeba do chirurga(w tej przychodni nie ma chirurga) no ale trzeba wtedy skierowanie i do innej przychodni-ok ale pani mowi ze do lekarza rodzinnego mozna sie dostac za 2 dni bo juz oczywiscie nie ma miejsc-za 2 dni!!pomyslalem to ja wykituje z tym palcem poprostu zmiotło mnie z parkietu...mialem poprostu dosc-i wykonalem jeden krok za ktory nie zaluje,odchudzilem troche portfel(bo w tym momencie moglem sobie na to pozwolic,a gdybym nie mogl) i za niecale 2 h bylo po klopocie wizyta prywatna lekki zabieg i nastepnego dnia zero bolu.Mam jeszcze jeden przyklad ale szkoda pisac bo postapilem troche inaczej...Pozdro
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ