Cracovia Maraton 2012
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam,
tak mnie na trasie zastanawialo, jak na takie duze miasto frekwencja publicznosci mozna powiedziec, ze byla
marna. Macie takie same spostrzezenie?
TYlut
tak mnie na trasie zastanawialo, jak na takie duze miasto frekwencja publicznosci mozna powiedziec, ze byla
marna. Macie takie same spostrzezenie?
TYlut
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:40:08
- Życiówka w maratonie: 03:15:19
- Kontakt:
tu mozna polemizowac bo dla Ciebie beda dobre wspomnienia a dla innych dobre wspomnienia i wlasnie jakis fajny kawalek metalu ktory za 30lat mozna pokazac wnukom jak dziadek biegl w maratonief.lamer pisze:nie, nie każdy.
są tacy dla których zorganizowanie startu, badź stolików z izotonikami jest o wiele ważniejsze niż zachwycanie się estetyką kolejnego kawałka metalu na tasiemce
dobre wspomnienia są dla mnie najlepsza z pamiątek

nie wiem nie bralem udzialu w tym biegu! A nie zauwazyles na koncu tego zdania usmiechu? Troche wiecej dystansu trzeba nabrac bo nie mozna sie tak wszystkim przejmowac! Bieganie ma cieszyc i sprawiac radosc! W koncu my amatorzy nie biegamy dla kasy <bo sami kase placimy zeby wystartowacf.lamer pisze:j:
Biegaj szybciej to wody i izotoników na punktach Ci nie zabraknie
czyli w 2010 pomiędzy toruniem i bydgoszczą po prostu wszyscy biegli zbyt wolno

Np. Małe dzieciaki kibicuja trąbia na trąbkach wystawiaja łapki do przybicia a ludzie biegna z klapkami na oczach i maja wszystko gdzies a pozniej narzekaja

Blog
Komentarze
Dzienniczek run-log
5km - 18:28 --> ParkRun - Kraków - 08.03.2014
10km - 40:08 --> Bieg Sylwestrowy - Kraków 31.12.2013
półmaraton - 01:26:20 --> XII Marzanna - Kraków 22.03.2015
maraton - 03:10:04 --> Kraków 19.04.2015
Komentarze
Dzienniczek run-log
- f.lamer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
- Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia
nie wiem jak można miec dobre wspomnienia po maratonie w którym dostep do napojów jest notorycznie utrudnianypanucci10 pisze: dla innych dobre wspomnienia i wlasnie jakis fajny kawalek metalu ktory za 30lat mozna pokazac wnukom jak dziadek biegl w maratonie
nie.panucci10 pisze: A nie zauwazyles na koncu tego zdania usmiechu?
kilka lat temu stwierdzono u mnie dysemotikonię
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Now, self-destruction…
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
sa ludzie ktorzy po maratonie albo nawet w trakcie mowia nigdy wiecej! a na nastepny dzien planuja kolejny start na tym dystansief.lamer pisze:nie wiem jak można miec dobre wspomnienia po maratonie w którym dostep do napojów jest notorycznie utrudniany

to juz nic nie poradze ze nie lubisz emotek! moze powinienes przed wypowiedzia zapytac jakiejs osoby co oznacza ten znaczek na koncu zdania? nie wiemf.lamer pisze:panucci10 napisał(a):
A nie zauwazyles na koncu tego zdania usmiechu?
nie.
kilka lat temu stwierdzono u mnie dysemotikonię

Blog
Komentarze
Dzienniczek run-log
Komentarze
Dzienniczek run-log
- mihumor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:47
- Życiówka w maratonie: 2:48:13
O jakiej kłótni piszesz - wymieniamy poglądy i prowadzimy kulturalną dyskusję opierając się o argumenty i spostrzeżenia.
Dlaczego uważasz, że osoby mające pewne krytyczne spostrzeżenia nie cieszą się z biegania i nie są zadowolone z tego maratonu? Ja mogę postawić wszystko co mam i co cenię, że w kwestii zadowolenia z Maratonu Krakowskiego jestem w okolicy pudła w Open jeśli byłaby taka klasyfikacja
Podobnie jak f.lamer wyżej cenie wspomnienia i wrażenia od medali pamiątkowych.
Ilość widzów na nasze warunki nie była taka zła, tłumów nie było ale nie było też tak źle. O ilości widzów na mecie pisałem - moja rodzina nie była w stanie zająć miejsc, z których byłoby coś wiać - takich było niewiele ale skoro umiejscowienie mety było takie super to w sumie o czym mówimy. Moje córki przybiły piątki chyba połowie uczestników (32km)
Dlaczego uważasz, że osoby mające pewne krytyczne spostrzeżenia nie cieszą się z biegania i nie są zadowolone z tego maratonu? Ja mogę postawić wszystko co mam i co cenię, że w kwestii zadowolenia z Maratonu Krakowskiego jestem w okolicy pudła w Open jeśli byłaby taka klasyfikacja

Podobnie jak f.lamer wyżej cenie wspomnienia i wrażenia od medali pamiątkowych.
Ilość widzów na nasze warunki nie była taka zła, tłumów nie było ale nie było też tak źle. O ilości widzów na mecie pisałem - moja rodzina nie była w stanie zająć miejsc, z których byłoby coś wiać - takich było niewiele ale skoro umiejscowienie mety było takie super to w sumie o czym mówimy. Moje córki przybiły piątki chyba połowie uczestników (32km)

Najszybsza kupa złomu w galaktyce
Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
-
- Stary Wyga
Oj w obszarze mety widzowie byli, na 41 km nikogo
Nie mowiac juz o jakims kibicowaniu.
Pojedyncze osoby staraly sie cokolwiek zrobic.. Tak mi sie wydaje, ze takie wydarzenie to powinno byc jakies swieto dla miasta..
Nie znosze stwierdzenia jak na nasze warunki... co to ma byc? Warunki mamy takie same jak inni. Tylko jakos sporo wychodzi tak sobie.
Na hucie (na tych uliczkach na poczatku petli) to w ogole sie czulem jak na treningu w Dusseldorfie.
Zero widzow i sporo biegaczy 
TYlut

Pojedyncze osoby staraly sie cokolwiek zrobic.. Tak mi sie wydaje, ze takie wydarzenie to powinno byc jakies swieto dla miasta..
Nie znosze stwierdzenia jak na nasze warunki... co to ma byc? Warunki mamy takie same jak inni. Tylko jakos sporo wychodzi tak sobie.
Na hucie (na tych uliczkach na poczatku petli) to w ogole sie czulem jak na treningu w Dusseldorfie.

TYlut
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 43.57
Ilość widzów świadczy tylko jedynie o tym, że bieganie w naszym kraju jest wciąż sportem niszowym. Myślę również, że nie ma się co oszukiwać - bieganie jest zwyczajnie nieatrakcyjne dla widza. Miasto może zorganizować co najwyżej konkurs na "najlepszego kibica", ale nie może na siłę wyciągnąć ludzi z mieszkań i kazać stać i kibicować. To nie jest pochód pierwszomajowy.
Co do kibiców, to raz na 5km ktoś coś mruknął pod nosem w stylu "dawajcie, dawajcie" i nic więcej, ale ja nie jestem rozczarowany. Z takim zachowaniem trzeba się liczyć, albo ewentualnie zmienić dyscyplinę na piłkę nożną.
Wina nie leży po stronie miasta, czy złej organizacji, czy warunków, a od mentalności narodu i niejako osiągnięć polskich maratończyków. Gdybyśmy mieli najlepszego na świecie to mogę zapewnić, że byłby problem z umiejscowieniem kibiców. W aktualnej sytuacji jednak trzeba się przystosować i liczyć na to, że kiedyś sytuacja się zmieni.
Co do kibiców, to raz na 5km ktoś coś mruknął pod nosem w stylu "dawajcie, dawajcie" i nic więcej, ale ja nie jestem rozczarowany. Z takim zachowaniem trzeba się liczyć, albo ewentualnie zmienić dyscyplinę na piłkę nożną.
Wina nie leży po stronie miasta, czy złej organizacji, czy warunków, a od mentalności narodu i niejako osiągnięć polskich maratończyków. Gdybyśmy mieli najlepszego na świecie to mogę zapewnić, że byłby problem z umiejscowieniem kibiców. W aktualnej sytuacji jednak trzeba się przystosować i liczyć na to, że kiedyś sytuacja się zmieni.
-
- Rozgrzewający Się
Tak finiszują najlepsi. Nie ma wątpliwości, że więcej się nie dało.
http://www.fotomaraton.pl/eventvideo.ph ... =42&Spot=4
http://www.fotomaraton.pl/eventvideo.ph ... =42&Spot=5
http://www.fotomaraton.pl/eventvideo.ph ... =42&Spot=4
http://www.fotomaraton.pl/eventvideo.ph ... =42&Spot=5
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 46:44
Księżna a jakie to uczucie jak Cię tak totalnie odcina? To tak momentalnie, czy pogarsza się stopniowo??
Ciekawi mnie że organizm potrafi po prostu się tak wyłączyć.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Zemdlałeś kiedyś? To jest tak samo! Raz odcina cie od kopa bez ostrzeżenia a raz np robi ci sie stopniowo gorąco, pozniej masz kropki przed oczami a pozniej budzisz sie i nie wiesz co sie stałoPollinus pisze:Księżna a jakie to uczucie jak Cię tak totalnie odcina? To tak momentalnie, czy pogarsza się stopniowo??

Blog
Komentarze
Dzienniczek run-log
Komentarze
Dzienniczek run-log
-
- Stary Wyga
W zeszlym roku bieglem polowke w Mondsee http://www.mondseelauf.at/ miasteczko ma moze z 1000 mieszkancow. Trasa glownie lecie polami kolo pojedynczych domow a i tak kibicowanie bylo o niebo lepsze. No nic to
W koncu nie po to sie biega zeby ktos kibicowal 
TYlut

TYlut
- Gife
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:04
- Życiówka w maratonie: 2:42:10
- Kontakt:
Myślę, że możecie już od Księżnej odbić..
Klasyczny przykład że głowa chce, a ciało odmawia. Nie widziałem tu zagrożenia życia czy zdrowia, jak to niektórzy tu atakują (że rodzina) tylko naturalną reakcję organizmu, obronną, przed gorszymi skutkami. Karola miała debiut, była świadoma zagrożeń i nadal jest, wyciągnie wnioski i uniknie w przyszłości takiej akcji.
Mnie się tu podoba siła woli, walka do końca, ale pewnej kwestii człowiek nie przeskoczy, a jeśli nie wie, co go czeka, musi to przeżyć na własnej skórze. Teraz chciałbym wiedzieć, jakie zagrożenia życia niesie ze sobą omdlenie powysiłkowe
Odnośnie kibiców..Nawet na Starym Mieście Jackma musiał do dopingu nawoływać..Lepiej w Poznaniu jest pod tym względem. Kibice zawodników sami dobrze wiedzą, jak hałasować
Klasyczny przykład że głowa chce, a ciało odmawia. Nie widziałem tu zagrożenia życia czy zdrowia, jak to niektórzy tu atakują (że rodzina) tylko naturalną reakcję organizmu, obronną, przed gorszymi skutkami. Karola miała debiut, była świadoma zagrożeń i nadal jest, wyciągnie wnioski i uniknie w przyszłości takiej akcji.
Mnie się tu podoba siła woli, walka do końca, ale pewnej kwestii człowiek nie przeskoczy, a jeśli nie wie, co go czeka, musi to przeżyć na własnej skórze. Teraz chciałbym wiedzieć, jakie zagrożenia życia niesie ze sobą omdlenie powysiłkowe

Odnośnie kibiców..Nawet na Starym Mieście Jackma musiał do dopingu nawoływać..Lepiej w Poznaniu jest pod tym względem. Kibice zawodników sami dobrze wiedzą, jak hałasować

Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
- Księżna
- Zaprawiony W Bojach
Odcięło najpierw świadomość, potem ciało. Niestety nie miałam mroczków, sygnału 'uwaga' i nie zdążyłam wydać polecenia 'stań'.Pollinus pisze:Księżna a jakie to uczucie jak Cię tak totalnie odcina? To tak momentalnie, czy pogarsza się stopniowo??
Jeszcze widziałam mijany przystanek tramwajowy. Błysk. Ciemność.
Przy czym ja jeszcze się poruszałam, jeszcze podobno mówiłam (bełkotałam).
Jeden przypadek (kiedyś-dawno) gdy byłam na pograniczu omdlenia również wynikał z wysokiej temperatury. Przy czym wówczas poczułam mdłości i zawroty głowy na tyle wcześnie, że zdążyłam sama sobie pomóc.
W moim wypadku organizm zareagował szybko, zatem nie pouszkadzałam się;-)Gife pisze:Myślę, że możecie już od Księżnej odbić..
Mnie się tu podoba siła woli, walka do końca, ale pewnej kwestii człowiek nie przeskoczy, a jeśli nie wie, co go czeka, musi to przeżyć na własnej skórze. Teraz chciałbym wiedzieć, jakie zagrożenia życia niesie ze sobą omdlenie powysiłkowe![]()
Badania wskazują szybkie dojście organizmu do normy - moje szczęście, że odcięło mnie blisko fachowych rąk. Podziękowania dla wszystkich, którzy się mną zajęli i sprawili, że szybciutko byłam "w prawidłowym kontakcie logicznym, zorientowana allo i autopsychicznie"

I dzięki Gife:-)
- Gife
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:04
- Życiówka w maratonie: 2:42:10
- Kontakt:
Nawet, jeśli byś padła z dala od ratowników, jedyne, co by Tobie groziło to dłuższe dochodzenie do stanu świadomości..
Po omdleniu przecież nikt nie umarł o ile upadek ma łagodny lot na trawę, w czyjeś ręce. Następnym razem się po prostu nie doprowadzisz do tego stanu tylko konsekwentnie schłodzisz łeb
czapeczka, bulwary i zimna Wisła Ci pomogą..
Po omdleniu przecież nikt nie umarł o ile upadek ma łagodny lot na trawę, w czyjeś ręce. Następnym razem się po prostu nie doprowadzisz do tego stanu tylko konsekwentnie schłodzisz łeb

Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Lech Poznań Fanatic
Komentarze,Blog
Garmin Connect