MUSZE POPRAWIC SZYBKOŚĆ
- VC
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
GRAM W KOSZA JESTEM ZAWODNIKIEM ANWILU WŁOCŁAWEK.CHCIAŁBYM POPRAWIC SZYBKOŚC TYLKO ZABARDZO NIE WIEM JAJ TO ZROBIĆ.NIE CHODZI MI O SZYBKOŚC W BIEGU TYLKO O ZWIEKSZENIE SZYBKOŚCI WYKONYWANYCH ZWODÓW, O WIEKSZĄ ZWINNOŚC, O ZWIEKSZENIE PREDKOŚCI ZRYWOWEJ( CZYLI SZYBSZE PRZEMIESZCZENIE SIE ZE STANU SPOCZYNKU). NIE WIEM JAK TRENOWAĆ?! MAM CIEŻARKI NA NOGI I W NICH GRAM .CZY TO MOŻE POMÓC? CZY MOŻE MAM W NICH BIEGAĆ KRÓTKIE ODCINKI JAK NAJSZYBCIEJ?
PROSZE O POMOC
PROSZE O POMOC
SLAM HARDER LIKE VINCE CARTER
-
- Wyga
Nie macie tam jakiegoś trenera w klubie?
MD
- VC
- Rozgrzewający Się
MAMY TRENERÓW TYLKO TERAZ SEZON SIE JUŻ SKOŃCZYŁ I NIE MAMYY TRENINGÓW ,A JA CHCE POPRAWIĆ SZYBKOŚĆ ŻEBY W SEZONIE JUŻ WYMIATAĆ.WIĘC JAK KTOŚ WIE JAK TO ZROBIĆ TO PROSZĘ O RADY
-
- Stary Wyga
Ja też grywam w koszykówkę, ale tylko w ligach amatorskich i na uczelni. To co ty chcesz poprawić, to przyśpieszenie na pierwszych trzech krokach i start. Generalnie jak zostawisz gościa na pierwszych trzech krokach to później może tylko faulować. Ja nie wiem ja to ćwiczyć. Mam nadzieję, że moje wskazówki jednak pomogą innym coś Ci poradzić. Sam pewnie też skorzystam z tych treningów. 

-
- Wyga
Hej VC!!
Ja tez kiedys wymiatalem w kosza w klubie, nawet bardzo sporo, ale to b. odlegle dzieje.
Nie jestem ekspertem jesli chodzi o trenningi biegowe, ale podziele sie moimi spostrzeniami ex-koszykarza.
Cwicz skocznosc!!!
Jezeli bedziesz bardzo skoczny, to bedziesz mial swietne przyspieszenie. Chyba podobne partie miesni pracuja przy wyskoku z dwoch nog i przy wszelkiego rodzaju dynamicznej zmianie kierunku i przyspieszeniu.
- Polecam przede wszystkim skakanke w bardzo duzym wymiarze,
- skoki obunoz z nogami do klatki piersiowej
- wzmocnij rowniez brzuch i przy okazji troche grzbiet.
Pozdrawiam i powodzenia
Ja tez kiedys wymiatalem w kosza w klubie, nawet bardzo sporo, ale to b. odlegle dzieje.
Nie jestem ekspertem jesli chodzi o trenningi biegowe, ale podziele sie moimi spostrzeniami ex-koszykarza.
Cwicz skocznosc!!!
Jezeli bedziesz bardzo skoczny, to bedziesz mial swietne przyspieszenie. Chyba podobne partie miesni pracuja przy wyskoku z dwoch nog i przy wszelkiego rodzaju dynamicznej zmianie kierunku i przyspieszeniu.
- Polecam przede wszystkim skakanke w bardzo duzym wymiarze,
- skoki obunoz z nogami do klatki piersiowej
- wzmocnij rowniez brzuch i przy okazji troche grzbiet.
Pozdrawiam i powodzenia
"Best runner leaves no tracks" - Tao Te Ching
- VC
- Rozgrzewający Się
dzięki za rade ,skoczność ćwiczyłem wcześniej i mi starczy narazie.Robiłem super dunka ,ale to taj bardzo nie pomagało więc zrobiłem swój prograM i mi podciągnął jumpa tak do 90 cm. Mam 198 cm i właśnie chce jeszcze być szybszy.Fajnie by tak było na początku minąć przeciwnika a potem dunk
-
- Stary Wyga
Według mnie aby to poprawić trzeba ćwiczyć starty, takie krótkie przyśpieszenia, skipy i wieloskoki. Tylko, że miałem nadzieję iż ktoś z forum poda może jakiś konkretny program.
-
- Wyga
No niezle VC, skocznosci to Ci juz chyba nie potrzeba, bo jakbys jeszcze ja zwiekszyl o pare centymetrow to przy Twoim wzroscie to bys grzmocil glowa w obrecz:))
Podejrzewam ze te 90 cm, to z rozbiegu z jednej nogi. Jak jest u Ciebie z wyskokiem dosieznym?
Bo rzeczywiscie mozna skakac bardzo wysoko z jednej nogi, ale to niekoniecznie przeklada sie na dobre przyspieszenie.
Moze pownienes skoncentrowac sie na wzmocnieniu swoich miesni czworoglowych, ale z nastawianiem na ich sile dynamiczna. Wydaje mi sie ze to mozna osiagnac poprzez takie cwiczenia jak:
maksymalne wyskoki z polprzysiadu;skoki z nogami do klatki piersiowej;szybkie wybieganie po schodach co 3 stopien To sa takie cwiczenia z ktorych sila idzie wlasnie glownie z miesnia czworoglowego.
Pozdrawiam
Podejrzewam ze te 90 cm, to z rozbiegu z jednej nogi. Jak jest u Ciebie z wyskokiem dosieznym?
Bo rzeczywiscie mozna skakac bardzo wysoko z jednej nogi, ale to niekoniecznie przeklada sie na dobre przyspieszenie.
Moze pownienes skoncentrowac sie na wzmocnieniu swoich miesni czworoglowych, ale z nastawianiem na ich sile dynamiczna. Wydaje mi sie ze to mozna osiagnac poprzez takie cwiczenia jak:
maksymalne wyskoki z polprzysiadu;skoki z nogami do klatki piersiowej;szybkie wybieganie po schodach co 3 stopien To sa takie cwiczenia z ktorych sila idzie wlasnie glownie z miesnia czworoglowego.
Pozdrawiam
- VC
- Rozgrzewający Się
dosieżnego mam 90 a z jednej nogi troche więcej bo dotykam głową obręczy,dlatego można robić dunki jak Vince na łokciu.Dobrym ćwiczeniem na mięśnie czworogłowe jest też robienie przysiadóe ze sztangą przy max szybkości wykonywanych ruchów.Dzięki za rady zastosuje je w moim treningu który zaczynam od poniedziałku.A jeśli chodzi o trening na skoczność ,to "pilkarzu" jeśli nigdy wcześniej dużo nie ćwiczyłeś na jumpa to proponuje zrób program super dunka 2.Jeśli go skończysz na pewno bedziesz widział efekty.Jęsli to by nie pomogło powinieneś robić ćwiczenie siłowe na siłowni t.j. przysiady ze sztangą,wznosy łydek.Obecnie na kompie mam dużo programów na wyskok ,częśc jest po angielsku, jak chcesz to mogę ci je wysłać a ty wybierzesz sobie odpowiedzni. pozdrawiam
-
- Dyskutant
jasne ze chce te treningi i co bys mi doradzil dosc szybko bylo widac efekty bo narazie ze skocznoscia u mnie slabo dosieznego mam 57 to jak bys mogl wyslac mi te teningi na adres wysoki18@op.pl ten nick toche przesadzony jest w poruwnaniu z twoim wzrostem to czekam na te treningi
zagubiony
-
- Wyga
No to mnie wgielo VC, 90 cm dosieznego przy 198 cm wzrostu. Jedna rzecz, o ktora bym na Twoim miejscu teraz zadbal to kolana. Powinenes znalez na ten temat sporo info na forum.
A tak apropos, jestes juz w kadrze Kowalczyka, a jesli nie to kiedy bedziemy mogli Cie tam zobaczyc??:) Z Twoimi warunkami to sadze, ze to tylko kwestia czasu.
Pozdrawiam i powodzenia
A tak apropos, jestes juz w kadrze Kowalczyka, a jesli nie to kiedy bedziemy mogli Cie tam zobaczyc??:) Z Twoimi warunkami to sadze, ze to tylko kwestia czasu.
Pozdrawiam i powodzenia
- VC
- Rozgrzewający Się
NArazie jestem jeszcze młody bo mam 17 lat i w kosza gram dopiero pierwszy rok.Grałem w juniorach WTK.Pod koniec sezonu przyjechał do włocławka trener z Macedoni i wybrał chłopaków z którymi potem stworzył taką specjalną grupę żeby nas przygotować do tego sezonu bo zgłaszają nas do 3 ligi.Tak więc myslę że wszystko jeszcze przede mną.W czerwcu byliśmy na turnirju w serbii ale tam za dużo nie powalczyliśmy.
- air marek
- Rozgrzewający Się
witam tez gram duzo w koszykowke, czytalem gdzies ze dobrym cwiczeniem jest wyznaczyc sobie odcinek okolo 20m i i biegac jak najszybciej z jednego konca na drugi ilosc zalezy od zaawansowania
BASKETBALL IS LIFE
and
LIFE IS BASKETBALL
and
LIFE IS BASKETBALL
- Pit
- Zaprawiony W Bojach
Ja akurat z koszykówką nic do czynienia nie miałem ale kiedys tam trochę siatki i było takie ćwiczonko, tzw koperta. To jest ćwiczenie na szybkość zwrotność zwinność. Czyli ustawiasz pięć tyczek w kopertę, czyli cztery w rogach prostokąta i jedna w środku. I biegasz startując po zewnetrznej krótkiego boku, potem wbiegasz do środka i obiegasz środkową tyczkę i znow na drugi krótki bok itd. Mozna modyfikować i np po drugim krótkim boku nie wbiegać znów do środka ale mocno pociągnąć dłuższy bok prostokąta. Tak samo zmienia się charakter ćwiczenia wraż ze zmianą rozmiarów prostokąta. Im mniejszy tym więcej decyduje zwrotnośc i odwrotnie im większy tym więcej przyspieszenie.
Ciężarki na nogi to trzeba bardzo ostrożnie bo można na samym początku stracić całą przyszłą karierę.
Ciężarki na nogi to trzeba bardzo ostrożnie bo można na samym początku stracić całą przyszłą karierę.
biec goniąc marzenia
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP.PL[/b][/url]
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP.PL[/b][/url]