25.4.2012
Z rana 60x25 m basen
Wieczorem rozgrzewka 2 km tempo 5:15 tętno 130
Potem 10 x400 m tempo 3:26 przerwa 400 m tempo 5:25 sr tętno 155 Max 174 po minucie 128
Wystudzenie 1 km tempo 6:00 tętno 127
Całość treningu 11 km
Bieglo sie dość cieżko basen z rana był za mocno no i nogi były jakies zamulone
Teraz trochę o butach newton distance 2012 więc jesli chodzi o wagę buta nie jedt to dla mnie żadna rewelacja ponieważ dotychczas biegalem w startowkach więc waga jedt podobna but wizualnie bardzo ładny solidnie wykonany jak ślą mnie dość szeroki mam wąska stopę i dla mnie ten but mógł by byc wezszy, szczegółowy opis technologii zdj itp są tutaj
http://ergo-sklep.pl/newton-distance-s-meski-11767.html
Nie będę sie o tym rozpisywal bo po co , teraz moje odczucia narazie zrobiłem w tych butach jeden trening było to tempo 13 km po 4:13 czyli umiarkowanie szybki trening biegalem na siłowni na biezni która jest wokół siłowni na ścianach są lustra więc łatwo obserwować technikę biegu i wniosek jest taki ze lewa stopa biegam ze srodstopia a prawa bardziej z piety ewentualnie z całej stopy dziwne ale tak jest , moim zdaniem but newton moze byc bardzo pomocny przy przedstawiania sie na srodstopie podeszwa kest tak zrobiona ze wymusza bieganie na przedzie automatycznie zmienia sie ustawienie całego ciała naprawdę to czułem , sam trening wyszedł mi zaskakująco łatwo ale nie sadze ze to tylko dzięki butom, cieżko było by w tych butach chodzić na codzień to typowy but tylko do biegania jak dla mnie to ciekawa alternatywa lubię takie eksperymenty i nowości dzięki tym butom będę starał poprawiać swoją technikę choć ja raczej biegam na srodstopiu to czasem sie garbie zwłaszcza jak biegam cos dłuższego
Z drugiej strony nie wiem czy te buty są warte swojej ceny w Polsce 515 zł za model z 2011 roku(w USA są teraz na przecenie i mozna je za 89-99$ kupic)
Model
Z 2012 roku kosztuje 155$ duzo, za to mozna miec dwie pary fajnych butów , ja je kupiłem z ciekawości w USA cieszą sie bardzo duzo popularnością zobaczymy jak mi bedzie układała sie współpraca z tym butem