Zielona herbata przed zawodami???
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 47min
- Życiówka w maratonie: brak
Co wy na to aby przed zawodami zażyć porcję zielonej herbatki ?? czy może to wpłynąć jakoś negatywnie bo ostatnio staram się jedynie taką pić. Czy zostać przy tradycyjnej wodzie ? I czy na śniadanie przed zawodami wybralibyście makaron/ryż/czy bułka z miodem ?? :D
- ŁoBoG
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:50
Ok 3h przed zawodami na śniadanie zjadłbym: rogal z dżemem + kawa + banan :D zero dolegliwości mam po takim zestawie
No i oczywiście popijam H2O maksymalnie do ostatniej godziny przed biegiem 

-
- Wyga
Bułka z miodem wydaje się być najrozsądniejszym wyborem, ale nie napisałeś, o której ma być to sniadanie, a o której zawody, bo to też jest istotne.
Herbata zielona pewnie niewiele pomoże, więc, jeśli wcześniej nie probowałeś, a startujesz w zawodach, to proponuję przy wodzie pozostać.
Herbata zielona pewnie niewiele pomoże, więc, jeśli wcześniej nie probowałeś, a startujesz w zawodach, to proponuję przy wodzie pozostać.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 47min
Zawody o 12 więc o 9 planuje zjeść śniadanie. Więc w takim razie zostaje przy bułce z dżemem/miód + kawa ale z bananem problem bo nie moge :D Swoją drogą przed moimi pierwszymi zawodami kiedyś zjadłem jajecznice ale to chyba przyfarciłem wtedy że mi się dobrze biegło :D
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 35:10
- Życiówka w maratonie: 2:44:18
Być może nie przyfarciłeś, mój znajomy zawsze przed biegiem wrzuca jajecznice a biega 30:xx/10km ...mesmeroo pisze: Swoją drogą przed moimi pierwszymi zawodami kiedyś zjadłem jajecznice ale to chyba przyfarciłem wtedy że mi się dobrze biegło :D
- ŁoBoG
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:50
U mnie jajecznica na śniadanie = chusteczki na bieganie
Po jajkach, mleku, jogurtach, twarożkach zawsze mam sensacje jelitowe...
Dobrze też działają na mnie wszelakie kasze i ryże, warzywa takie jak: pomidor, ogórek, sałata, papryka a na koniec jeszcze mięty się napić i już w ogóle z układem pokarmowym mam spokój

Po jajkach, mleku, jogurtach, twarożkach zawsze mam sensacje jelitowe...
Dobrze też działają na mnie wszelakie kasze i ryże, warzywa takie jak: pomidor, ogórek, sałata, papryka a na koniec jeszcze mięty się napić i już w ogóle z układem pokarmowym mam spokój