MIKOŁÓW - Stadion ul. Zawilców 8. Sobota 9:30!
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Heh szybki jesteś. Dopiero dodałem post a tu już odpowiedź.
Moi Drodzy nie wiem czy wiecie ale trafiliśmy do artykułu na stronę główną w BBL. Poniżej link:
http://www.biegambolubie.com.pl/plac-zabaw-bbl.html
Pomiędzy innymi miastami jesteśmy i my :-D
Moi Drodzy nie wiem czy wiecie ale trafiliśmy do artykułu na stronę główną w BBL. Poniżej link:
http://www.biegambolubie.com.pl/plac-zabaw-bbl.html
Pomiędzy innymi miastami jesteśmy i my :-D
- J@SIEK
- Stary Wyga
Szybki, ale nie w nogach
PS. Przymierzam się do biegowego świtu na Hałdzie Łaziska. Zgodnie z kalendarzem świt z dnia na dzień coraz wcześniej, na razie wystarczyłoby startować około 5 rano, w czerwcu o 4 będzie za późno. Ktoś chętny?
PS. Przymierzam się do biegowego świtu na Hałdzie Łaziska. Zgodnie z kalendarzem świt z dnia na dzień coraz wcześniej, na razie wystarczyłoby startować około 5 rano, w czerwcu o 4 będzie za późno. Ktoś chętny?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Do lipca nasza procentowa przewaga pewnie stopnieje
A co do świtu na hołdzie, to ja kiedyś wstawałem o 6 rano na trening, ale przed 5, to już jakiś masochizm Także takie zabawy to nie ze mną
A co do świtu na hołdzie, to ja kiedyś wstawałem o 6 rano na trening, ale przed 5, to już jakiś masochizm Także takie zabawy to nie ze mną
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 44:14
w ramach odmiany żeby nie było monotonnie można sobie co drugi dzień wieczorem zrobić truchcik na Hałdę i z powrotem.
Dobra propozycja.
Ps.
Dwóch moich kolegów w ramach treningu wjeżdża na rowerach na Hałdę.
Jeżdżą specjalnie z Katowic Piotrowic aby potrenować.
Dobra propozycja.
Ps.
Dwóch moich kolegów w ramach treningu wjeżdża na rowerach na Hałdę.
Jeżdżą specjalnie z Katowic Piotrowic aby potrenować.
- Jacek L
- Wyga
- Życiówka na 10k: 56:13
Pomysł z Hałdą bardzo mi się podoba Wszystko zależy od dnia - jeśli byłaby to sobota lub niedziela z rana to dam radę albo któryś z dni podczas najdłuższego weekendu w historii nowożytnej Europy (pasują mi prawie wszystkie dni poza piątkiem 04.05.2012). Podsyłajcie więc propozycje
a tak przy okazji, czy ktoś mógłby zarzucić jakaś mapkę ze wskazaniem z której strony można rozpocząć zdobywanie hałdy? wstyd się przyznać, ale jeszcze mnie tam nie było ;P
a tak przy okazji, czy ktoś mógłby zarzucić jakaś mapkę ze wskazaniem z której strony można rozpocząć zdobywanie hałdy? wstyd się przyznać, ale jeszcze mnie tam nie było ;P
10 km - 53:47 (16.09.2012, Tychy)
- mar_jas
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:39:59
- Życiówka w maratonie: 3:28:43
to ustalcie jakiś termin i się wszyscy wybierzemy...najlepiej niedziela ( może 6 maja? )J@SIEK pisze:Szybki, ale nie w nogach
Oczywiście jak będe zdrowy....jak nie to przyjade rowerem i będe was wspierał
PS..dalej tam taki smród czy już się wszystko wypaliło?
PSS Zaczynasz od strony parku....jak ja tam byłem ostatnio to to był nielegal...nie wiem jak teraz
- jackma
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:14
- Życiówka w maratonie: 3:09:06
mam nadzieję, że organizator wreszcie dopisze adnotację w moim zgłoszeniu.J@SIEK pisze:Ponad 13%, jeżeli policzyć jackma wychodzi prawie 16%. Weźmiemy ICH na ilość
jackma
10km-36:14 21.07.12; 15km-57:03 01.04.12; 21,097km-1:23:17 25.03.12; 42,195km-3:09:06 30.09.12
dzienniczek
komentarze
jackmaokolobiegowo
10km-36:14 21.07.12; 15km-57:03 01.04.12; 21,097km-1:23:17 25.03.12; 42,195km-3:09:06 30.09.12
dzienniczek
komentarze
jackmaokolobiegowo
- Jacek L
- Wyga
Obecnie Hałda jest w pełni wygaszona, nic się nie pali, nie śmierdzi, trwa jej zazielenianie i z tego co słyszałem jest to stały punkt wycieczek rodzinnych na górze hałdy jest również jeziorko, ba nawet jakieś imprezy typu piknik radioamatora czy coś w tym stylu są tam organizowane, więc śmiało można hołdę zdobywać !!PS..dalej tam taki smród czy już się wszystko wypaliło?
W każdym razie jak pisałem jestem chętny na "zdobycie hołdy o świcie"
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
To ja mam pomysł, ja po prostu w ogóle nie pójdę spać, wtedy nie będę musiał wstawać i może jakimś cudem pobiegłbym z Wami
jackma a Ty się nie możesz zalogować? Nie zaznaczyłeś sobie tej funkcji?
jackma a Ty się nie możesz zalogować? Nie zaznaczyłeś sobie tej funkcji?
- mar_jas
- Zaprawiony W Bojach
No to pieknie....nie wiem jak tam wasze plany na długi weekend..więc może żeby nie ryzykować, że komuś nie pasi to zaraz po, własnie 6 maja..wschód slońca 5:12 .......idziemy, biegniemy, jedziemy??Jacek L pisze:Obecnie Hałda jest w pełni wygaszona, nic się nie pali, nie śmierdzi, trwa jej zazielenianie i z tego co słyszałem jest to stały punkt wycieczek rodzinnych na górze hałdy jest również jeziorko, ba nawet jakieś imprezy typu piknik radioamatora czy coś w tym stylu są tam organizowane, więc śmiało można hołdę zdobywać !!PS..dalej tam taki smród czy już się wszystko wypaliło?
W każdym razie jak pisałem jestem chętny na "zdobycie hołdy o świcie"
- J@SIEK
- Stary Wyga
O radioamatorach nie słyszałem, ale regularnie odwiedzam stronę dalekichobserwacji, hałda to doskonały punkt widokowy.nawet jakieś imprezy typu piknik radioamatora czy coś w tym stylu są tam organizowane
Najlepsza opcja "jedziemy", parking jest przy domu kultury, na górę będzie ze 500 metrów, tak akuratwschód slońca 5:12 .......idziemy, biegniemy, jedziemy??
Z tym legalem to nie do końca wiem jak jest, w tym roku jeszcze nie byłem, w ubiegłych latach na rowerze, zakazu nie było tylko tabliczki informujące, że to teren Elektrowni Łaziska. Ale - wiem o baaardzo wielu osobach, które tam regularnie bywają, więc myślę że nie powinno być problemu.
Z Mikołowa spod stadionu to będzie około 5km, moja propozycja - do celu powolutku (świńskim tempem w wykonaniu Piotrka - czyli ok. 6.30/km, świńskie tempo w wykonaniu Oli - czyli ok. 5.30/km o godzinie 4.30 mnie by zabiło). U góry fotki, piknik czy drzemka, co kto woli, i powrót już wedle własnego widzimisie - albo razem, albo osobno .
PS. A co do mapki - na dole mojego postu jest mapka.
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 44:14
No to zaczyna coś się klarować.
Umawiamy się: bieg na hałdę Łaziską - WSCHÓD SŁOŃCA - 6 maja (niedziela).
Pozostaje tylko kwestia gdzie się spotykamy i o której godzinie tak żeby pięknie powitać niedzielny słoneczny ranek 6 maja
Umawiamy się: bieg na hałdę Łaziską - WSCHÓD SŁOŃCA - 6 maja (niedziela).
Pozostaje tylko kwestia gdzie się spotykamy i o której godzinie tak żeby pięknie powitać niedzielny słoneczny ranek 6 maja
- mar_jas
- Zaprawiony W Bojach
Ja jestem jak najbardziej za......możemy się umówić pod stadionem...rozumiem że truchtamy na nogach pod hałdę.....i przypominam ze trzeba jeszcze potem wrócić
Ile zajmie wbiegnięcie na samą hałdę?? bo wychodzi że trzeba by ruszyć z Mikołowa w okolicach 3:30
Ile zajmie wbiegnięcie na samą hałdę?? bo wychodzi że trzeba by ruszyć z Mikołowa w okolicach 3:30
- Jacek L
- Wyga
Jako, że mieszkam w Łaziskach to będę czekać na Was na parkingu koło domu kultury obok jest również Mavi Area. Myślę, że jak wystartujemy o 4.30 z tego miejsca to powinniśmy zdążyć na szczyt przed świtem, ale poproszę o weryfikację tego założenia przez bardziej doświadczonych w zdobywaniu hałdy - do końca nie wiem ile może zająć wdrapanie się na szczyt ??