OLSZTYN - Kortowo, ul. Prawocheńskiego 7, Sobota 9:30!

Martinen82
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

otrzymałem dzisiaj ciekawego maila od organizatorów DNI AFRYKI na Uniwersytecie Warmińsko Mazurskim w Olsztynie

Szanowni Państwo,

UWM w Olsztynie po raz kolejny organizuje Dni Afryki, w ramach których odbędzie się pokaz filmu "Atleta", opowiadający o realizacji marzeń etiopskiego biegacza - Abebe Bikila. Z racji organizowanej przez Państwa inicjatywy tj. "Biegam, bo lubię" chciałabym zaprosić Państwa na projekcię filmu, a także poprosić o przekazanie informacji osobom, które mogą być zainteresowane tematyką filmu. Pokaz filmu połączony będzie z otwarciem wystawy fotograficznej "Śladami Kazimierza Nowaka" oraz z dyskusją po wyświetlonym filmie.

Film "Atleta", opowiada bardzo inspirującą historię etiopskiego biegacza Abebe Bikila, który w 1960 roku, jako pierwszy afrykański sportowiec zdobył złoto na Igrzyskach Olimpijskich, ustanowił nowy rekord świata, boso przebiegł cały maraton. Cztery lata później powtórzył to w Tokio, ale tym razem już w butach. Ten wspaniały biegacz w wieku 32 lat stał się pierwszym człowiekiem, który wygrał kolejne maratony. Film ukazuje realizację marzeń oraz inspirujące pokolenia Afrykanów.

Klubokawiarnia Filmowa Awangarda Bis, Targ Rybny, Stare Miasto, środa 18 kwietnia, godz. 18.00, WSTĘP WOLNY
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
New Balance but biegowy
Saamed
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 38:25
Życiówka w maratonie: 3:20:59

Nieprzeczytany post

O jak dobrze a już zaczynałem myśleć,że będę tłukł się pociągiem. W moim wieku już nie wypada. Przeciągi i te sprawy :)
A na film chętnie się wybiorę jeśli zdążę się ogarnąć. A tak dokładnie to w którym miejscu jest ta nowa awangarda ?
Awatar użytkownika
runkris
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45:28
Życiówka w maratonie: 3:37:19

Nieprzeczytany post

Chciałem złożyć gratulacje dla Tadeusza, wykręcił bardzo dobry czas w Morągu, na mecie stawił się jako 10 zawodnik :lalala: , a musicie wiedzieć, bo pewnie się nie pochwali :), że do Morąga przyjechał i wrócił rowerem :orany:
Martinen82
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Saamed pisze: A na film chętnie się wybiorę jeśli zdążę się ogarnąć. A tak dokładnie to w którym miejscu jest ta nowa awangarda ?
kamienica w której znajduje się Sphinx, Greco, Piwiarnia Warecka itp., wejście od Targu Rybnego
Awatar użytkownika
techgraph
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

hmm ... jakbyś napisał ... Las Miejski "na kółku 1100" ... albo Leśna trzeci zakręt w lewo ... to bym wiedział ... a tu za nic nie wiem gdzie to jest :hahaha:
Awatar użytkownika
runkris
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

techgraph pisze:hmm ... jakbyś napisał ... Las Miejski "na kółku 1100" ... albo Leśna trzeci zakręt w lewo ... to bym wiedział ... a tu za nic nie wiem gdzie to jest :hahaha:
No i mamy wśród nas "człowieka lasu", trzeba na niego uważać, jak wyleci z lasu i dogoni to potem narzuca swoje tempo i albo wykończy albo porzuci :)
Awatar użytkownika
Tadeo
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

runkris pisze:Chciałem złożyć gratulacje dla Tadeusza, wykręcił bardzo dobry czas w Morągu, na mecie stawił się jako 10 zawodnik :lalala: , a musicie wiedzieć, bo pewnie się nie pochwali :), że do Morąga przyjechał i wrócił rowerem :orany:
Dzięki runkrise. Sam jestem zdziwiony że tak dobrze wyszło. Rowerek to raczej dla relaksu było dużo czasu więc powolutku se sobie dojechałem.
Do zobaczenia w Ostródzie.
w.jeger
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Tadeo pisze:
runkris pisze:Chciałem złożyć gratulacje dla Tadeusza, wykręcił bardzo dobry czas w Morągu, na mecie stawił się jako 10 zawodnik :lalala: , a musicie wiedzieć, bo pewnie się nie pochwali :), że do Morąga przyjechał i wrócił rowerem :orany:
Dzięki runkrise. Sam jestem zdziwiony że tak dobrze wyszło. Rowerek to raczej dla relaksu było dużo czasu więc powolutku se sobie dojechałem.
No niezły relaksik ponad 100km.Tadeusz wielkie gratulacje.
Awatar użytkownika
runkris
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tadeo pisze:
Czy planujesz również relaks rowerem do Ostródy, bo już się obawiam jaki tym razem wynik wykręcisz, czy masz zaklepany transport samochodem? Jedzie kilka samochodów więc miejsce się znajdzie dla Ciebie.
Awatar użytkownika
Tadeo
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Testowałem już trasę rowerem do Starych Jabłonek lasami i dalej starą drogą przez Lubajny do Ostródy, ale tym razem będzie za mało czasu, pojadę swoim samochodem. Dzięki za troskę.
Awatar użytkownika
runkris
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tadeo pisze:Testowałem już trasę rowerem do Starych Jabłonek lasami i dalej starą drogą przez Lubajny do Ostródy, ale tym razem będzie za mało czasu, pojadę swoim samochodem. Dzięki za troskę.
My jedziemy we czwórkę i szczupłego chłopaka pomieścimy :hej: Więc widzimy się w Ostródzie :bum:
Awatar użytkownika
loko
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

hmmm najpierw podziw i niedowierzanie w to co zrobił Tadeo, ale teraz myślę sobie, że Tadeo po prostu jako jeden z nielicznych startujących w tych zawodach w 100% rozgrzał swoje mięśnie przed startem. Stawiam 20 jajek, że gdyby przyjechał samochodem (sztywne nogi) i rozgrzewał się przez 20-30 min pobiegł by słabiej :) nie mniej jednak należą się brawa, szacun i gratulację !!!!!!!!!!!!
Tomek Domżalski
Jogo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

O jaa... wszystko jasne, Tadeo po prostu przejechał trasę biegu na rowerze. :usmiech:
Awatar użytkownika
techgraph
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tadeusz jest wolne miejsce i to specjalnie dla Ciebie więc zapraszam ... nie zastanawiaj się tylko się przyłącz i tyle ... start ul. Partyzantów godz. 7.00 ... (tel. Andrzej 667-888-618)

Oj dałeś bracie czadu że hej ...
Ja tu dokładam kilometrów ... zwiększam prędkość tempówek ... dokładam treningi siłowe ... uzupełniające ... górki i pagórki ... a Ty i tak mi uciekasz ... i to mnie boli :ojoj:
Powiem szczerze ... czuję wielką zazdrość ... ale zaczynam tracić sportową motywację :chlip:
i co najgorsze powoli zapominam to co jest bieganie dla przyjemności ...
W Ostródzie (ja tylko kibicuję) wyznaczysz nam taki "czas odniesienia" z którym się pewnie w tym roku nie uporam ...
Awatar użytkownika
SzymonOlsztyn
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

to jaki miał czas Tadeo ?? bo szukam wyników i nic nie widzę.....;/
ODPOWIEDZ