Zakwasy

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
Acid
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam
Z własnego doświadczenia wiem że aby uniknąć zakwasów po treningu należy przejechać się rowerem +-10 km. Ja tygodniowo biegam 30 km 140 rowerem i nic mi nie jest.
Greg
PKO
Awatar użytkownika
Deck
Ekspert/Fizjologia

Nieprzeczytany post

Monka, w dalszym ciagu uwazam, ze wystepowanie bolu po bieganiu jest spowodowane specyfika samego ruchu, zdecydowanie odmienna niz plywanie. Poza tym, przeplyniecie 12km/tyd. jest zdecydowanie (moim zdaniem) nieadekwatne przebiegnieciu takiego dystansu. Zdecydowanie masz miesnie przystosowane do plywania, a nie biegania. Jezeli wiec robisz mocne treningi biegowe, to nic dziwnego, ze nie przyzwyczajony aparat ruchu reaguje bolem. Ja po treningach biegowych nie odczuwam zadnych bolesnosci.
kto biega ten nie lebiega
ENTRE.PL Team
SBBP.waw.pl
Awatar użytkownika
kichol
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Quote: from Acid on 9:04 am on July 5, 2004
Witam
Z własnego doświadczenia wiem że aby uniknąć zakwasów po treningu należy przejechać się rowerem +-10 km. Ja tygodniowo biegam 30 km 140 rowerem i nic mi nie jest.
 Jesteś pewny tej metody bo ja od 3 miesięcy odczówam ból przed rozpoczenciem treningu (1,5km) później przechodzi nie wiem dlaczego tak się dzieje :(  i są to bóle troche łydki i ścięgno ahilesa, a także kolana no i nie raz uda może to dlatego że za ostro ruszam a powinienem troche się porozciągać bo ja najpierw troche biegne rozciągam się a później trening :niewiem: Z tym rowerem to jeszcze dziś sprawdze na sobie :spoko:
Jest jedna rzecz dla której warto żyć bieganie
anezka
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

(Edited by anezka at 5:51 pm on July 9, 2004)
Real athletes swim, the rest just play games!
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ