Maraton w upale

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
DariaB
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Bedzie glownie wylewanie zolci, bo gdzies mi sie musi ulac i wychodzi, ze tu jest dobre miejsce i kto jak kto, ale WY zrozumiecie. Startuje w poniedzialek w bostonskim maratonie i tu niespodzianka, temperatura 30C i pelne slonce. Chce mi sie krzyczec ze zlosci. Mialam bardzo dobry sezon treningowy, realne szanse na 3:45 i kwalifikacje na nastepny rok. Zrobilam po drodze 2 biegi uliczne na 35km i na czas i wyszly dobrze. Jestem w dobrej formie, zadnych kontuzji, wszystko zgodnie z planem.
Noz.. k...a, f...k i jeszcze inne.
Ja nawet nie wiem jaka taktyke obrac, jak zaczac, jakie tempo obrac, jak bedzie na 30km jak zaczna sie gorki w najwiekszym upale i niczym nieosloniete, biegalam juz w takich temperaturach dlugodystansowo, ale to bylo latem i po aklimatyzacji. grrrrr......
"You don't stop running because you get old. You get old because you stop running..."
Jack Kirk aka. Dipsea Demon
PKO
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Daria, coś dla Ciebie dla podbudowania:

http://misszippy1.com/2012/04/i-choose-positive.html
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:04
Życiówka w maratonie: 2:42:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Biec na wynik, a jak się źle poczujesz, zejść z trasy i pobiec na wynik w innym maratonie.
Tak chyba powinien robić każdy biegacz, który biegnie na wynik, ale nie każdy ma też tyle kasy i czasu na następne zawody, dlatego kontynuują rzeźnię..
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
DariaB
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Gife, ja juz nawet mam plan B. Nastepny maraton 20 maja, zrobilam go w zeszlym roku, trase znam, dobrze mi poszlo, km w nogach mam, zrobie kilka porzadnych, dlugich wybiegan i polece, wiec moze szansa na kwalifikacje na Boston w przyszlym roku. Ja jednak chce zobaczyc finisz, tylko nie wiem ile zwolnic tempo, minute/mile ???? K....a

Qba, dzieki za podbudowanie :hej: , jestem na etapie A: bo dopiero rano dopadla mnie rzeczywistosc, ale pracuje nad B: rzeczywiscie klimat na trasie jest niedoodtworzenia.. Wiem, ze ludzie powyciagaja weze ogrodowe i beda polewac woda, i rozdawac woreczki z lodem. No coz, na pocieszenie, moge biegac, nie zlapalam kontuzji, kurtke juz mam.
"You don't stop running because you get old. You get old because you stop running..."
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:04
Życiówka w maratonie: 2:42:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja Twoich treningów nie znam więc pewnie sama oszacujesz swoje możliwości w zawodach i finish na bank zobaczysz. Kwestia tylko taka, w jakim czasie i stanie :bum:
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Hehe z tym finiszem to różnie ja zamiast napisu meta widziałem łóżko szpitalne i sufit karetki :)
Napewno zwolnić ja nie zwolnilem i na 28 km było pozamiatane , zreszta złe znoszę wysoka wilgoć mimo ze mieszkam w Chicago pare ładnych lat pogoda na maratonie to bardzo ważna rzecz według mnie zreszta kolega gife tez cos o tym wie jak biegł Wrocław gotowy był napewno na zlamanie 3h ale pogoda zrobiła swoje
Ja bym zwolnił o 15-20 sec na km
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
ZwycięscySąZrobieniZczegośCoZnajdujeSieWGlebiNichSamych-PragnienieMarzenieWizjaMuszaMiecWytrzymaloscDoOstatniejMinuty,
MuszaBycTrocheSzybsiMuszaMiecUmiejetnosciIWole
AleWolaMusiBycMocniejszaNizUmiejetnosci 
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Z Texasu sprowadzilem specjalna kamizelke chlodzaca i jak na zlosc ochlodzilo sie . Dla pieska tez przyszla podobna kamizelka.

Moja trzyma 0C przez godzine.

Testy rozpoczne w miare narastania upalow.
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
DariaB
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

BAA wysyla ostrzezenia i rekomendacje, kto NIE powininien biec w poniedzialek: osoby ze schorzeniami ukladu krazenia i oddychania (alergicy, astmatycy itp.), niedoswiadczeni i pierwszaki, Ci ktorzy nie trenowali w takich temperaturach przynajmniej przez 10 dni przed maratonem (wiekszosc), wychodzi, ze tylko wyczynowcy powinni pobiec w poniedzialek, reszta powinna zrezygnowac.
Ci, ktorzy zdecyduja sie na bieg, powinni robic przerwy na maszerowanie. Wyglada na to, ze niezla musi byc panika w naczelnym dowodztwie i pelna mobilizacja.
Temperatury rekordowe, ponad 30C i pelne slonce. Moze to byc najbardziej upalny Boston w historii.

Czytalam wywiady z elita, nie sa przejeci, Mutai wrecz powiedzial, ze kocha takie temperatury.
Awatar użytkownika
kulawy pies
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: słaba
Życiówka w maratonie: megasłaba

Nieprzeczytany post

olej ten start, jeśli zależy Ci na wyniku.

że Boston? prestiż? 7000 startujących i tak nie ma zrobionego minimum.

zdrówko
mastering the art of losing. even more.
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Daria masz taka samo pogodę jak ja rok temu na chicago tyle ze ja tydzień wcześniej bieglem 10 k przy temp -1 a na maraton miałem 30 i 77% wilgoci :) to jest chore taki upał ma trwać w bostonie zaledwie pare dni jak by maraton był tydzień pózniej temp była by koło 10-15 czyli w sam raz no ale coz na to wpływu nie mamy ja żałuje ze pobieglem Chicago mogłem poczekać tydzieni pobiec w indianie napewno złamał bym trójkę i był w lepszym zdrowiu!!!Szkoda ze nikt mi tego nie doradził !!
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
ZwycięscySąZrobieniZczegośCoZnajdujeSieWGlebiNichSamych-PragnienieMarzenieWizjaMuszaMiecWytrzymaloscDoOstatniejMinuty,
MuszaBycTrocheSzybsiMuszaMiecUmiejetnosciIWole
AleWolaMusiBycMocniejszaNizUmiejetnosci 
DariaB
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ciawaraz, nawet gdyby ktos Ci poradzil to i tak bys wystartowal, bo my zawsze wiemy najlepiej :oczko: U nas klubie tez jest paru gosci co mialo lamac trojke, bardzo realnie, no i juz chyba nie zlamia.

BAA oglosil, ze Ci ktorzy nie wystartuja w poniedzialek po odebraniu numeru startowego, moga wystartowac w przyszlym roku. Prawde powiedziawszy bardzo mnie ta propozycja neci. Bede miala zagwozdke jutro co zrobic.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ