Przygotowywalem sie zgodnie z planem treningowym dla poczatkujacych z bieganie.pl. Bardzo mi to pomoglo i dziekuje !
http://bieganie.pl/index.php?show=1&cat=19&id=432
Niestety im blizej startu - tym wiecej kilometrazu - odczuwalem dosc czeste "zmeczenie materialu" w kostkach. Podejzewam, ze jest to dodatkowo zwiazane z przebytymi wiele lat temu kontuzjami z koszykowki i glownie badmintona - skrecenia kostki roznego stopnia. Niestety nie zostale one we wlasciwy sposob zaleczone. Ostatnie 6tyg przed PM biegalem 3 razy w tygodniu, odpuscilem treningi sobotnie. Duzo sie rozciagalem i masowalem

Biegam oczywiscie z piety i teraz postanowilem to zmienic. Mam nadzieje, ze zmiana na srodstopie zredukuje w pewnym stopniu przeciazenia i pozwoli byc moze przygotowac sie do jakiegos maratonu.
Zebralem duzo informacji na temat czemu warto i jak nalezy biegac ale niestety nie ma nigdzie informacji czy da sie wolno biegac. Wolno / szybko jest oczywiscie wzgledne - na treningach biegam w glownie w tempie 5:00-5:45. Na filmikach na youtube - bardzo ciekawych - odnosze wrazenie, ze biegaja zdecydowanie powyzej mojego tempa ...
Nie jestem jakosc potwornie nastawiony na wynik etc, ciesze sie gdy jest delikatny progres. Uwazam sie bardziej za czlapacza niz biegacza

Dzis pierwszy raz od PM bede cwiczyl srodstopie zgodnie z "przykazaniami" naturalnego biegania
Da sie wolno biegac ze srodstopia? mam nadzieje ze tak

Pozdrawiam
Maciek