lyprynol sport - opinie
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
są takie pigułki, drogie, 300 złotych za 1,5 miesiąca. Rzekomo super działają na problemy ze stawami, etc... a dodatkowo poprawiają wydolność oddechową. Stosował ktoś i może coś powiedzieć? Ten preparat to suplement, a nie lek - więc mam duży dystans do tego, co producent pisze we właściwościach.
300 złotych to niby dużo, niby mało. Jak się policzy koszt byle jakiej kontuzji, gdzie potem za kilka zabiegów rehabilitacyjnych płaci się dużo, dużo więcej, to drogo nie wychodzi. Ale jak to nie działa, i jest to kolejny środek typu szajs artroblock i inne takie, to drogo. Dlatego pytam o opinię
300 złotych to niby dużo, niby mało. Jak się policzy koszt byle jakiej kontuzji, gdzie potem za kilka zabiegów rehabilitacyjnych płaci się dużo, dużo więcej, to drogo nie wychodzi. Ale jak to nie działa, i jest to kolejny środek typu szajs artroblock i inne takie, to drogo. Dlatego pytam o opinię
- klosiu
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:40
Poważnie? Kup sobie butelkę tranu za 30 zł i będziesz miał takie same efekty.
Za 10x mniejszą cenę. To coś podobnego do tranu, jakieś tłuszcze zwierząt morskich, omega-3 faktycznie działają przeciwzapalnie, więc nie ma się co dziwić działaniu.
W suplementach jak widzę już są takie same tendencje jak w kosmetykach, dodaje się do zwykłego tranu wyciąg z kupy motyla grenlandzkiego i aromat rosiczki pustynnej, czego nikt nie jest w stanie zweryfikować, i sprzedaje się to z pięciokrotną przebitką
.
Za 10x mniejszą cenę. To coś podobnego do tranu, jakieś tłuszcze zwierząt morskich, omega-3 faktycznie działają przeciwzapalnie, więc nie ma się co dziwić działaniu.
W suplementach jak widzę już są takie same tendencje jak w kosmetykach, dodaje się do zwykłego tranu wyciąg z kupy motyla grenlandzkiego i aromat rosiczki pustynnej, czego nikt nie jest w stanie zweryfikować, i sprzedaje się to z pięciokrotną przebitką

The faster you are, the slower life goes by.
- apaczo
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:54
- Kontakt:
.[/quote]
klosiu masz dużo racji! Często tak sie zdarza, że producent podłapie temat i zawija gówno w kolorowe papierki twierdząc , że to super cukierki
I raczej nie ma supla który działał by super na stawy a zarazem poprawiał wydolność tlenową. Dwa w jednym.
Producent na swojej stronie nie podaje w prost składu tego "cudu" ale z treści wynika że to zwykły Tran, Omega-3, czyli tłuszcz rybny, zawierający kwas eikozapentaenowy (EPA) oraz kwas dokozaheksaenowy (DHA)
Jak wiadomo, działają one przeciwzapalnie, przeciwzakrzepowo i antyarytmicznie
Zainwestuj w tran w Tran i wyjdzie dużo taniej.
jeśli masz problemy ze stawami to są inne dużo lepsze suple.

klosiu masz dużo racji! Często tak sie zdarza, że producent podłapie temat i zawija gówno w kolorowe papierki twierdząc , że to super cukierki
I raczej nie ma supla który działał by super na stawy a zarazem poprawiał wydolność tlenową. Dwa w jednym.
Producent na swojej stronie nie podaje w prost składu tego "cudu" ale z treści wynika że to zwykły Tran, Omega-3, czyli tłuszcz rybny, zawierający kwas eikozapentaenowy (EPA) oraz kwas dokozaheksaenowy (DHA)
jeśli masz problemy ze stawami to są inne dużo lepsze suple.
Ostatnio zmieniony 02 kwie 2012, 13:15 przez apaczo, łącznie zmieniany 1 raz.
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
-
- Zaprawiony W Bojach
klosiu masz dużo racji! Często tak sie zdarza, że producent podłapie temat i zawija gówno w kolorowe papierki twierdząc , że to super cukierkiapaczo pisze:W suplementach jak widzę już są takie same tendencje jak w kosmetykach, dodaje się do zwykłego tranu wyciąg z kupy motyla grenlandzkiego i aromat rosiczki pustynnej, czego nikt nie jest w stanie zweryfikować, i sprzedaje się to z pięciokrotną przebitką.
I raczej nie ma supla który działał by super na stawi a zarazem poprawiał wydolność tlenową. Dwa w jednym.
jeśli masz problemy ze stawami to są inne dużo lepsze suple.[/quote]
jaki konkretnie tran i jakie konkretnie suple?
-
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
Z tego co słyszałem od kolegów biegających 400m, to ponoć lyprynol świetnie działa. Poprawia wytrzymałość, efekt szczególnie odczuwalny jest na ostatnich 100m. Sam zamierzam przetestować ten suplement, pod koniec maja dokładnie opiszę moje odczucia związane właśnie z tym preparatem.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Magiczny suplement za ,,jedyne,, 300 zł ? Ma leczyc, naprawaic itp. stawy..?
Za nie długo bedzie mozna kupic suplement niesmiertelnosci
Moim zdaniem marketing, do tematu podchodze z wielkim dystansem. Gwarancji nie ma.
Za nie długo bedzie mozna kupic suplement niesmiertelnosci

Moim zdaniem marketing, do tematu podchodze z wielkim dystansem. Gwarancji nie ma.
-
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
Znany polski 400metrowiec stosował ten produkt i bardzo sobie cenił. Czuł efekt, wytrzymałość poszła do przodu. Myślę, że to może być dobra opcja, ale tak jak napisałem - przetestuję, to opiszę.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:30
- Życiówka w maratonie: 2:27:16
niestety jeśli znany to jego opinia może nie być zbyt wiarygodna. Niestety, ale znani i lubiani w większości przypadków dostają sporą kasę żeby cenili sobie jakieś produkty, szczególnie te drogie i kontrowersyjne.hurdler pisze:Znany polski 400metrowiec stosował ten produkt i bardzo sobie cenił. Czuł efekt, wytrzymałość poszła do przodu. Myślę, że to może być dobra opcja, ale tak jak napisałem - przetestuję, to opiszę.
#WrocławskieIten
HM: 1:11:11
M: 2:27:16
- apaczo
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Panowie! Nikt nie kwestionuje działania Omega3, ale po co płacić za to krocie , skoro można to kupić w każdej aptece za grosze.
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
-
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
Nie chcę pisać o konkretnej osobie, ale jeśli musi wydać 250-350zł na ten produkt i go poleca, bierze go drugi sezon, to coś w tym jest. Tak jak już pisałem wcześniej - kupie, przetestuje na sobie i dam wam znać ! 

- apaczo
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
A ja znowu powtórzę ...
Panowie! Nikt nie kwestionuje działania Omega3, ale po co płacić za to krocie , skoro można to kupić w każdej aptece za grosze.
i zapytam.
-Czy ta sama substancja , tylko pod inną nazwą handlową i znacznie droższa lepiej działa?
Odpowiedz nasuwa się sama
i zapytam.
-Czy ta sama substancja , tylko pod inną nazwą handlową i znacznie droższa lepiej działa?
-
- Zaprawiony W Bojach
kolego pomyśl logicznie jakie bzdury pisesz a dokładnie powtarzasz po tym zawodniku że lyprynol daje efekt na ostatnich 100 metrach biegu na 400 m................ czy mam rozumieć że lyprynol zmniejsza zakwaszenie które jak wiemy jest olbrzymie na 400 metrów............................... pomyśl logicznie ???hurdler pisze:Z tego co słyszałem od kolegów biegających 400m, to ponoć lyprynol świetnie działa. Poprawia wytrzymałość, efekt szczególnie odczuwalny jest na ostatnich 100m. Sam zamierzam przetestować ten suplement, pod koniec maja dokładnie opiszę moje odczucia związane właśnie z tym preparatem.
Tompoz
Tompoz
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:30
- Życiówka w maratonie: 2:27:16
Problem w tym, że Lyprinol to nie są czyste kwasy tłuszczowe omega3. Wg informacji producenta jest tam więcej substancji czynnych.apaczo pisze:A ja znowu powtórzę ...
i zapytam.
I taki skład w takich proporcjach ma tylko Lyprinol. Czy to naprawdę działa? Nie ma żadnych badań naukowych potwierdzjących pozytywny wpływ,
ale to samo dotyczy większości preparatów np. zawierających glukozaminę czy BCAA.
A to, że najlepsi sportowcy stosują i wg nich działa tak jak pisałem wcześniej nie jest zbyt wiarygodne.
Najlepiej sprawdzić na sobie. Ale wtedy też nie ma pewności czy to akurat Lyprinol a nie inne czynniki pomogły.
#WrocławskieIten
- apaczo
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
grzechu_wroc na stronie producenta nie mogę znaleźć dokładnego składu tego supla.
Jeśli znalazłeś takowy, to bardzo proszę o link.
Jeśli znalazłeś takowy, to bardzo proszę o link.