co sie dzieje ?

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
yash
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nigdy nie mów nigdy.
Czestoskurcz się zdarza
W sytuacji podejrzenia takiego stanu - palec do tetnicy szyjnej i sprawdz czy uderzenia pulsu pokrywaja sie z migajacym serdussziem.

Sam nie wierzylem np ze faktycznie w czasie treningu na rowerze potrafie zejsc na zjazdach do 46 gdy jestem w gazie. Ale zmierzylem recznie... i jednak

Tetna typu 260 sa imo b niepokojace - polecam wizyte u kardiologa, EKG wysiłkowe ale powiedz mu ze NIE do 170 czy 190 ale do MAXA. Mnie ostatnio robił, nagle koniec. Gosciu daje wydruk, wszytskow bdb, dziekuje.

I tak myslalem ale nie dotarlo do niego ze ma sciganta który nie zejdzei na zawał od byle czego. I potrzebuje NAPRAWDE duzy opór zeby zMAXOWAC.

KONIECZNIE zrób sobie badania krwi - morfologie, elektrolity - sód, potas, wapń, magnez, poza tm żelazo

Mialem podobny efekt tydzien temu po wysciugu - winne było żelazo.

Mimo dobrych czasów na odc kontrolnych nie mogłem wejsc na płaskim powyżej 60%hrmax a w trupa osiagalem 90%.

Takie objawy to albo jakis niedobór(szybko uzupełnic) albo brak glikogenu(odpoczac tydzien, dwa, jesc zdrowo opór), lub przetrenowanie( dluzszy, co najmniej miesieczny luz w treningu)

Jak jestes silny i to sie stalo nagle a trenujesz madrze i na miare mozliwosci podejrzewam niedobór czegos.

Brak K,Na,Ca,Mg potrafi wpakować w arytmie, a po uzupełnieniu arytmia znika

Przezylem sam wiec moge coś powiedziec.

Arytmia zdarza sie przy wycienczeniu, slyszalem o anorektykach którym trzeba było wszczepic rozrusznik..

Ale jak jestes rozsadny to to mozesz slkreslic.

RADZE zrobic badania, wyniki wrzuc to poradzimy.

(Edited by yash at 10:51 pm on June 7, 2004)
sedrecznie zapraszam wszystkich na
http://www.virtualtrener.com/forum/
Kuba
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ