Tego mi brakuje na biegach,...

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ci Niemc też jacyś mało rozsądni. Nazapraszają tych Kenijczyków i tylko pieniądze wyrzucają w błoto,...
W czołówce człek nie uświadczy choćby jednego Niemca,...Niemieckiego lub choćby Tureckiego,...
mężczyźni
1. D Koech (Kenya) 59:14
2. W Kiprop (Kenya) 59:15
3. E Chebii (Kenya) 59:22
4. P Kirop (Kenya) 59:25
5. P Kipchumba (Kenya) 59:53
6. L Langat (Kenya) 1:00:05
7. N Kipkemboi (Kenya) 1:00:15
8, J Kiptum (Kenya) 1:00:26
9. G Kipketer (Kenya) 1:00:34
10. J Kamzee (Kenya) 1:02:56

kobiety
1. P Ongori (Kenya) 1:08:25
2. H Kiprop (Kenya) 1:08:26
3. C Chepkwony (Kenya) 1:08:36
4. K Jarzynska (Poland) 1:10:56
5. V Chepkemoi (Kenya) 1:11:12
6. A Mayr (Austria)  1:11:49
7. B Naigambo (Namibia) 1:12:40
8. K Papp (Hungary) 1:12:53
9. S Optekamp (Germany) 1:16:45
10. D Degafa (Ethiopia) 1:16:48
PKO
Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

A skoro już o Niemcach mowa, widzieliście ilu tam było kibiców? Jak tak porównać z ilością kibiców w Warszawie, to trochę żal...
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]

[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:04
Życiówka w maratonie: 2:42:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

kachita pisze:A skoro już o Niemcach mowa, widzieliście ilu tam było kibiców? Jak tak porównać z ilością kibiców w Warszawie, to trochę żal...
Mnie to nie dziwi. Przeciętny Niemiec idzie na spacer, a Polak siedzi w domu.
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
mario36
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

kulawy nie bądź zgryżliwy Sam piszesz czesto o swoich zyciowkach mimo ze twierdzisz ze cie nie interesują itd Z tego pisania mozna by wysnuc wniosek ze jednak bardzo cie interesuja.
Startujesz w biegu to po co tak szybko biegniesz?:)

podał w stopce Nie musiał ale podał To od razu ze interesuja go rekordy? Jak przebiegniesz trase biegu to normalny odruch to pytanie Jak szybko?

kulawy pies pisze:
LDeska pisze:mnie nie interesuje bicie rekordów
LDeska pisze:_________________
Leszek Deska
www.leszekbiega.pl - blog biegowy
Półmaraton: 1:38:18 - 25.03.2012 - 7 Półmaraton Warszawski
to dlatego masz ten rekord życiowy w stópce, że nie obchodzi cię bicie rekordów?

luv it.

zdrówko
bianka
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Witam!

Polmaraton w Pradze byl moim debiutem wiec nie mam porownania do innych imprez i ich organizacji, moge tylko napisac jak to wygladalo z punktu widzenia szarego biegacza lub raczej biegaczki :)
Wpisowe bylo ok 50 euro, w tym plecak, medal, banany i napoje.. za koszulke i wygrawerowanie czasu trzeba bylo dodatkowo zaplacic. Z tego co wiem nikt nie narzekal, ze jest za drogo i na 2 miesiace przed startem zabraklo miejsc. Sponsor Hervis rzucil pare tygodni przed startem 200 sztuk to kolejka przed sklepem ustawila sie juz o 5 rano i przyszly doslownie setki ludzi, pokazywali to nawet w TV :) Expo dobrze zorganizowane, numer z czipem, zero kolejek, szatnie w namiotach z ogrzewaniem, za co wszyscy byli baaaardzo wdzieczni.

Co do samego biegu, absolutnie magiczny jest start, to ze bieg otwiera prezydent i burmistrz Pragi to pikus, za to ta muzyka na starcie sprawia ze ma sie wrazenie ze uczestniczy sie w czyms totalnie wielkim i jest sie wyjatkowym, lzy same z oczu leca.. puszczaja zawsze ten slynny utwor Veltava Smetany, dla mnie to byl najwspanialszy moment calego polmaratonu.

Na trasie woda napoje ok, starczylo dla wszystkich. Toalety tragedia - 4 miejsca na calej trasie po 4 toj tojki.. stracone cenne minuty na stanie w kolejce, zazdroscilam panom, pobliskie krzaczki byly zatloczone :) Pogoda byla paskudna, bo to byl akurat ten weekend zalamania gdzie wczesniej bylo jeszcze 20 stopni a w dniu biegu ledwo 4C, wielki wiatr i deszcz od czasu do czasu, wiec kibicow nie bylo za duzo. Kilka zespolow gralo na trasie ale chyba byli przemarznieci bo kopa motywacyjnego nie dali, ledwo ich bylo slychac :)
Finish biegu wedlug mnie fatalny, ostatnie 1000m to same skrety i zakrety, ciezko sie skupic a kibice nie widza wogole momentu przekraczania mety, no ok, stoi warta honorowa ze sztandarami, jest dywan, efekt jest.. ale ja wolalabym aby moja rodzina, ktora przyjechala ze szczecina z flagami i szalikami, mogla to zobaczyc, a przez te zakrety ledwo mnie wypatrzyli na koncowce (a moze dlatego ze tak szybko bieglam :taktak: )
Kenijczycy.. byli, smigneli jak blyskawice i tyle ich widzieli.. ale podobno dwa rekordy swiatowe i jeden czeski zostaly pobite. Sponsorow bylo wielu i to bogatych wiec zapewne to oni fundowali nagrody a nie ja :)
Zaraz po skonczonym biegu dostalam smsa z moim czasem a pare godzin po kilka maili ze szczegolowymi wynikami co 5km, i link do wirtualnego mojego biegu. W totalnym szoku bylam jak dostalam maila ze zdjeciami, nie mam pojecia jak oni to zrobili ze byli w stanie wyselekcjonowac mnie z tych 11tys.. no ale za jedno zdjecie trzeba zaplacic od 14 do 30 euro... :echech:
Jedym slowem bylo super. Moj debiut. Za rok przebiegne Warszawe i wiem ze tez bedzie wyjatkowo...

pozdrawiam!!!
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Gratulujemy, Bianko,...
Cieszymy się, że udał Ci się debiut,...
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ