Garmin f305

Awatar użytkownika
LDeska
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:20
Życiówka w maratonie: 3:03:03
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jestem świeżo po wymianie garmina - naprawdę super to jest zorganizowane. Wymienili mi go zupełnie za darmo i od ręki bo po numerze seryjnym doszli do tego że ma mniej niż dwa lata od daty produkcji czyli jest na gwarancji (mimo że nie mam żadnych "papierów" na to). Nowy działa super - złapał satelity po pierwszym włączeniu po kilku minutach (powiedzmy 3 minuty ale szybko szedłem i potem jechałem samochodem w trakcie "łapania fixa"). A wieczorem jak wyszedłem na trening to złapał satelity prawie momentalnie. Wygląda na nowy (jest "refurbished" czyli odnowiony) no i ma dwuletnią gwarancję od dzisiaj :)

Jak by kogoś interesowało to dokładny opis na moim blogu: http://www.leszekbiega.pl/2012/03/pean- ... rmina.html
Leszek Deska
www.leszekbiega.pl - blog biegowy
5km: 18:55 10km: 39:20 -=- Półmaraton: 1:26:35 -=- Maraton: 3:03:03
PKO
lukpc12
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Witam, mam pytanie, czy ktoś się orientuje czy fr305 lub 310xt odczytują paski HR innych firm niż garmina? Chodzi mi konkretnie o SUUNTO DUAL BELT. Jest o niebo wygodniejszy od standardowego, również pracuje na ANT+ I tu pytanie czy będzie działał?
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Według mnie, nie. Podobnie jak nie działa Polar. Rzecz w kodowaniu.
Crocodil
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

lukpc12 pisze:Witam, mam pytanie, czy ktoś się orientuje czy fr305 lub 310xt odczytują paski HR innych firm niż garmina? Chodzi mi konkretnie o SUUNTO DUAL BELT. Jest o niebo wygodniejszy od standardowego, również pracuje na ANT+ I tu pytanie czy będzie działał?
Niestety wygląda na to że Suunto nie używa protokołu ANT+, a tylko swój własny który ta firma określa jako "ANT", tutaj jest temat z podobnym pytaniem ale dotyczącym Garmina 310. Każdy pasek faktycznie zgodny z ANT+ powinien działać z FR 305 (lista zgodnych urządzeń). Sam mam podobny pasek i faktycznie jest on o wiele wygodniejszy od "plastikowego"...
lukpc12
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Dzięki za odpowiedz, jutro zobacze jeszcze czy 310 wyszuka pasek sunnto (kolegi) tak dla pewności, bo pasek jest naprawde wart uwagi.
Awatar użytkownika
Polman Jersey
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 36:15
Życiówka w maratonie: 2:56:21

Nieprzeczytany post

Ryszard N. pisze:Według mnie, nie. Podobnie jak nie działa Polar. Rzecz w kodowaniu.
Zgadza się. Nie rozpoznaje Polara. Sprawdzałem z tym od rs100. Nie działa też z paskami Kalenji. Sprawdzałem z kilkoma (nie pamiętam modeli) i żaden nie przekazywał sygnału.
P.
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

lukpc12 pisze:Dzięki za odpowiedz, jutro zobacze jeszcze czy 310 wyszuka pasek sunnto (kolegi) tak dla pewności, bo pasek jest naprawde wart uwagi.
Dla jasności sprawy.
Pasek nie jest rzeczą kluczową. Pasek do Garmina możesz założyć z Polara. NIE MOŻESZ UŻYĆ TEJ KOSTKI. TO JEST SEDNO SPRAWY..
Bez problemu możesz użyć do paska Polara moduł z Garmina. Kodowanie nie odbywa się w pasku lecz w kostce przypinanej do paska. Ja obecnie używam paska z Polara do kostki Garmina i pulsometru Garmin 910
lukpc12
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

pisząc pasek miałem na myśli cały zestaw. Zresztą suunto ma zupełnie inne styki. Wiem co tych paskach polara, ale śmie twierdzić, że są i tak gorsze od mojego faworyta;)
stowka
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 41:57
Życiówka w maratonie: 3:27:50

Nieprzeczytany post

Do tej pory korzystałem z aplikacji na komórkę ale od wczoraj jestem w posiadaniu f305. Komórka jest ok na trening ale na zawodach się nie sprawdza ( przebiegłem maraton z komórką na ramieniu i pod koniec najbardziej bolało mnie ramię). Dodatkowo komórka chyba ma troszkę większą niedokładność.

Czy jest możliwa zmiana formatu pliku exportowanego z 305 na gpx. Mój dotychczasowy dziennik biegowy prowadziłem w Sport Trakerze ( dawny portal nokii) a tam taki format jest niezbędny. Macie jakieś patenty?
Dzięki
stowka
Obrazek
Crocodil
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

stowka pisze:Czy jest możliwa zmiana formatu pliku exportowanego z 305 na gpx. Mój dotychczasowy dziennik biegowy prowadziłem w Sport Trakerze ( dawny portal nokii) a tam taki format jest niezbędny. Macie jakieś patenty?
Dzięki
stowka
Nie wiem czy program Garmina ma taką możliwość ale jeśli nie, to polecam darmowy i open-source'owy GPSBabel, który radzi sobie doskonale z konwersją pomiędzy najróżniejszymi formatami plików GPS-owych.
stowka
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 41:57
Życiówka w maratonie: 3:27:50

Nieprzeczytany post

Dzięki Concordi, okazuje się, że najnowasza wersja Garmin Training Centre już ma możliwość ekspotrowania gpx. Wystarczyło zrobić upgrate oprogramowania.
Obrazek
lukpc12
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Miał ktoś może problem z opłatami za połączenie z serwisem? Ja dzwoniłem wczoraj z komorki (play) i naliczyło mi 4zł/min a w konsekwencji czekając na konsultanta i rozmowa.. poszło ponad 80zł. Złożyłem reklamacje w playu, ale zobaczymy co z tym będzie. W razie czego można jakieś rozmowy prowadzić związane ze zwrotem kosztów przez garmina?
Awatar użytkownika
lapka88
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:47:14
Życiówka w maratonie: 04:10:12

Nieprzeczytany post

Na jaki numer telefonu dzwoniłeś?
Darmowy ze stacjonarnego: 800 441 24 54
Płatny wg operatora: 23 8066 2915

Nie wiem co Ty chcesz reklamować...
lukpc12
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Na 800xxx ale z komorki, bo kto ma w dzisiejszych czasach tel. stacjonarny.
Awatar użytkownika
lapka88
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:47:14
Życiówka w maratonie: 04:10:12

Nieprzeczytany post

Garmin Ci nic nie zwróci. No bo na jakiej podstawie. Kontaktuj się z operatorem.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ