Mistrzostwa Polski Kobiet w Półmaratonie - warszawski debiut

czyli o rywalizacji na najwyższym poziomie, zarówno na szosie jak i w gó®ach
Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Darryl pisze:A ja zwrócę uwagę, że ta zawodniczka nie ma międzyczasów na 5, 10 i 15 km, pewnie pobiegła tak szybko, że urządzenia nie zdążyły jej zarejestrować...
No wiem, wiem, zauważyłam... W sumie trochę się dziwiłam, że taki wynik, a wszyscy siedzą cicho :hahaha: :jatylko:
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]

[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
New Balance but biegowy
Bart28
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 43.57

Nieprzeczytany post

Gdyby to nie był bug to mielibyśmy poprawiony o 2 minuty rekord kraju :)

Co do Chabowskiego to raczej nie warto specjalnie dużo słów mu poświęcać... Myślę, że jego ego poprostu nie wytrzymało porażki i się zbyt rozbuchało.
Obrazek

Bieganie filozofią.
Awatar użytkownika
nodrog
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze: Dla kibica to, że ktoś zdobędzie Mistrzostwo Polski to sprawa drugorzędna.
Co innego Mistrzostwo Świata, czy choćby Europy. Albo Rekord Polski. Myślę, że wielu zawodników i zawodniczek oddałoby wszystkie medale Mistrzostw Polski za choć jeden Rekord Polski.
Kiedy dziewczyny będą biegały na takim samym poziomie jak chłopaki (choćby w relacji do rekordu świata) to gwarantuję wam, że zainteresowanie będzie dużo większe.
Adamie. Takie stawianie sprawy jest nie fair. wobec dziewczyn. Panie startowały w mistrzostwach Polski, walczyły, dały z siebie wszystko - a ty piszesz, że to były takie sobie lekkie zawody. A to były Mistrzostwa Polski - bądź co bądź Naszego kraju. Jeżeli media i my biegający będziemy je lekceważyć to wkrótce nikt nie będzie chciał biegać takich zawodów i nie dotyczy to tylko dziewczyn ale i chłopaków. I gwarantuję Ci, że gdyby promocja MP w mediach była większa to i ranga tych zawodów by rosła, a w ślad za nią w przyszłości ich poziom. A jeżeli portal bieganie.pl traktuje poważnie swoją rolę to powinien taką promocję wspierać.
Wojtek87
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jeżeli chodzi o kontrowersje w sprawie Yareda to wydają mi się mocno naciągnięte.
Każdy kto biegał jakiekolwiek zawody nie mówiąc o debiucie wie, że jak nie czujesz się mocny lub wręcz ledwo trzymasz się grupy nie wyjdziesz na prowadzenie.
Proste, logiczne i myślę, że M. Chabowski dokładnie tak samo by się zachował gdyby znalazł się w grupie mocniejszej od siebie.
Oczywiście jeśli wożący się jest mocniejszy to nie jest to przyjemne i wydaje się być nie do końca fair.
(to, że Yared był 2 nie koniecznie musi to oznaczać)

Jeżeli chodzi o Redakcje to mocno rozczarowała mnie, ale nie tylko mnie (moich znajomych) relacja LIVE, która nie przypominała niczym relacji z poprzednich lat. 10 wpisów, zero wyników nie mówiąc o międzyczasach.
Nie do końca rozumiem jak można nie wpisać czasu zwycięzcy w relacji LIVE??? Nie mówiąc o kompletnej klapie MP kobiet. Zgodzę się z przedmówcą w sprawie promocji MP przez bieganie.pl (niestety to prawdopodobnie nie było opłacone)

Niestety od jakiegoś czasu można zauważyć kompletną degradacje bieganie.pl, które staje się przedrukiem gotowych informacji reklamowych (wiem, bo sam dostaje maile od marketingu Adidasa które są identyczne jak na bieganie.pl) Zresztą 9 z 13 informacji na stronie głównej to informacje reklamowe.

Mówiąc szczerze dawno nie widziałem, żadnej merytorycznej lub po prostu ciekawej informacji, która nie opowiada o cudownych innowacjach cudownych marek obuwniczych czy innych pierdołach o których non stop słyszymy.

Pozdrawiam.

P.S.
Wrócę jeszcze do sprawy wywiadu H.Szosta dla Gazety i reakcji Redakcji bieganie.pl, która zamieściła cytat krytykujący G.Gajdusa. Niestety cytat nie zawierał ważnej informacji, że słowa H.Szosta zostały wcześniej wypowiedziane przez niego w wywiadzie dla magazynu Bieganie.

"Do wiosny 2011 r. Szost trenował pod okiem Grzegorza Gajdusa, poprzedniego rekordzisty Polski. Ale mniej więcej wtedy zaczęły się niesnaski. O okolicznościach rozstania opowiadał Wojciechowi Staszewskiemu w rozmowie dla miesięcznika "Bieganie". - Odszedłem, bo współpraca nam się nie układała, trening na granicy możliwości, a efekty coraz gorsze - mówił. Obwiniał trenera o kontuzję łąkotki podczas treningu wymyślonego przez Gajdusa."

Jak można więc krytykować Gazetę za wypowiedź zawodnika.
Oczywiście nie koniecznie trzeba bronić całego tekstu, ale przynajmniej trzymać się faktów.
Ostatnio zmieniony 27 mar 2012, 22:28 przez Wojtek87, łącznie zmieniany 1 raz.
kitler
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Yary jest tak dobrym i sympatycznym człowiekiem, że pewnie aż głupio mu się na z takich absurdalnych rzeczy tłumaczyć. Gratuluje mu powrotu do biegania i to w takim stylu BRAWO :)
Kto nie był buntownikiem za młodu ten będzie świnią na starość.
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Szczególnie polecam punkt czwarty w linku,...

http://www.sciaga.pl/m/tekst/65202/
jr88
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Yared - wielkie brawa za powrót do biegania na wysokim poziomie!
Nie przejmuj się panem Ch. Nie przejmuj się niczym, kto jak kto ale Ty wiesz, że nie warto się w to polskie bagienko angażować!
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

pewnie jakby Yared dawał zmiany to by sie okazało, że nie w takim tempie i wszystko i tak byłoby na Yareda :)
Awatar użytkownika
kulawy pies
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: słaba
Życiówka w maratonie: megasłaba

Nieprzeczytany post

Wojtek, nie zgodzę się z tobą że na tym portalu nie ma ciekawych informacji.
dajmy na ten przykład zdjęcie ilustrujące dyskusję.

ono jest po prostu bezbłędne, intrygujące, przesymboliczne i superfajne!

1 po pierwsze: Błażej Brzeziński, widać profesjonalizm modela, ładnie wycentrowany w środku obiektywu... wolałem go jednak w długich włosach.

2 nie wiem co dokładnie robi Marcin Chabowski - ale bez wątpienia robi to w białych rękawiczkach - więc się odczepcie.

3 Artur Kern prowadzi - wykonuje czarną robotę, nawet specjalnie ku temu rękawiczki założył - czarne... chwileczkę..., co się stało z prawą?

4 brak rękawiczki to jeszcze nic. poszukajcie lewej nogi Mariusza Giżyńskiego! ... jak on to, kurde, zrobił, że zdobył brąz?!!!

5 kolesie w swoich rajtuzach kompresyjnych są, jak zawsze, - daleko za murzynami.

6 ano właśnie. pora na stereotypy. czarny jak zwykle na końcu. zaraz, zaraz przecież on jest naturalizowany - to i koszulkę ma porządną białą, aryjską.
sądząc po ciuchach i akceptującym poparciu forumowiczów, to Yared jest nawet bardziej biały od Marcina...

7 tyle symboliki, dramatyzmu, walki...

- a i tak temu, kto został mistrzem, nawet włos z głowy nie spadnie.

zdrówko
mastering the art of losing. even more.
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

kulawy pies pisze: 2 nie wiem co dokładnie robi Marcin Chabowski - ale bez wątpienia robi to w białych rękawiczkach - więc się odczepcie.
osłabia sie ;) potem tej energii zmarnowanej na wykład i grożenie paluszkiem zabrakło
Awatar użytkownika
akele
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 38:23
Życiówka w maratonie: 4:11:28

Nieprzeczytany post

Ale po co drążyć taki temat ? Dla mnie to śmieszne, portal nie ma o czym pisać ? Kulawy pies fajnie opisał zdjęcie, może niedługo tak będę wyglądać relacje z biegów ?
Wciąż biegnę i biegnę, dobrze mi z tym...
Nic co biegnące nie jest mi obce...
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

może dlatego, że nas interesuje a to jest miejsce gdzie można wymienić opinie? :)
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:może dlatego, że nas interesuje a to jest miejsce gdzie można wymienić opinie? :)
i jeszcze dlatego, że można poznać charakter zawodników, którzy reprezentują nasz kraj i o nim podyskutować :)
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

o to, to. z mojego osobistego punktu widzenia reprezentują kraj nie tylko przez swoje wyniki ale zachowanie, gesty, słowa, całą postawę. ponieważ są osobami publicznymi, ta postawa jest komentowana, no i siłą rzeczy czasem krytykowana.

a dzięki portalowi można np. usłyszeć słowa z OBU stron, skonfrontować wersje, i dzięki temu wyrobić sobie opinię. ja sam nie moge zapytać Yareda dlaczego nie dawał zmian, i mógłbym sobie wyrobić zdanie, że żerował na pracy kolegów. dzięki informacji na portalu mogę swoje zdanie zweryfikować, to chyba dobrze?

dziwię się osobiście komentarzom o zupełnej degradacji... to nie jest telewizja publiczna na którą płacę (lub nie) haracz i która ma jakąś MISJĘ do spełnienia. to przedsięwzięcie komercyjne, które "żyje" z reklam :)
dalej, często materiały reklamowe są ostro krytykowane na forum.
może jestem jakiś dziwny ale ja znajduję mnóstwo interesujących informacji na bieżąco :)

relacja live mnie też rozczarowała, faktycznie skoro już była, mogła być obszerniejsza i dokładniejsza. odnośnie MP kobiet, moje zdanie podaję tylko dla przykładu, że spektrum opinii jest szerokie: mnie MP obchodziły tylko o tyle, że biegła DOM :) której mocno kibicowałem.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
mariuszp
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

kulawy pies pisze: ono jest po prostu bezbłędne, intrygujące, przesymboliczne i superfajne!

1 po pierwsze: Błażej Brzeziński, widać profesjonalizm modela, ładnie wycentrowany w środku obiektywu... wolałem go jednak w długich włosach.

2 nie wiem co dokładnie robi Marcin Chabowski - ale bez wątpienia robi to w białych rękawiczkach - więc się odczepcie.

3 Artur Kern prowadzi - wykonuje czarną robotę, nawet specjalnie ku temu rękawiczki założył - czarne... chwileczkę..., co się stało z prawą?

4 brak rękawiczki to jeszcze nic. poszukajcie lewej nogi Mariusza Giżyńskiego! ... jak on to, kurde, zrobił, że zdobył brąz?!!!

5 kolesie w swoich rajtuzach kompresyjnych są, jak zawsze, - daleko za murzynami.

6 ano właśnie. pora na stereotypy. czarny jak zwykle na końcu. zaraz, zaraz przecież on jest naturalizowany - to i koszulkę ma porządną białą, aryjską.
sądząc po ciuchach i akceptującym poparciu forumowiczów, to Yared jest nawet bardziej biały od Marcina...

7 tyle symboliki, dramatyzmu, walki...

- a i tak temu, kto został mistrzem, nawet włos z głowy nie spadnie.

zdrówko
Dzięki za ten wpis, uszło ze mnie zażenowanie, jednak chyba jeden szczegół przeoczyłeś...
Mariusz
ODPOWIEDZ