Komentarz do artykułu Obóz "Biegania Naturalnego"

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
bieganie.pl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Skomentuj artykuł Obóz "Biegania Naturalnego"
PKO
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Odważnie i z rozmachem. Trzymam kciuki, żeby obóz doszedł do skutku.
21:00 Ognisko (warsztaty z tuningu butów biegowych)
Aż strach pomyśleć, co może być palone ;-)
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

...no przecież nie kiełbaski.
Awatar użytkownika
lapka88
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:47:14
Życiówka w maratonie: 04:10:12

Nieprzeczytany post

W takich chwilach żałuję, że nie mieszkam w Poznaniu :(
Awatar użytkownika
Lisciasty
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

"Obóz dedykowany jest pasjonatom biegania, ludziom szukającym nowych doznań i inspiracji"
czy powyższe oznacza, że leszcze biegający 10 km w 55 minut raczej nie powinni się tam zgłaszać? :>
Pytanie jak najbardziej poważne.
Gdy na rzyci zgolę włoski, jestem piękny, jestem boski!
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jak najbardziej powinni. pasjonatem można być biegając na każdym poziomie :)
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zgadza się, ten projekt przeznaczony jest dla każdego kto lubi biegać i ma żyłkę eksperymentatora.
orso82
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Oby faktycznie był dla każdego, bo ja się wybieram a wolniejszych ode mnie tam na pewno nie będzie ;)
Rudaa
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie o prędkość chodzi, a o jakość ;)
Na wszystkich chętnych, a niezdecydowanych jeszcze czekamy do 10 kwietnia!
Awatar użytkownika
artur_totalfit
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 39.20
Życiówka w maratonie: 3.20
Kontakt:

Nieprzeczytany post

hej :)
super pomysł - to chyba Ty Jacek uczyłeś mojego kumpla Leszka G z trojmiasta biegać boso na stadionie w Szkalrskiej dwa lata temu
miał przyjechać na obóz do Szkalrskiej (przez fundację MW robiony) i trafił ... na inny obóz w tym samym terminie
Gigant z niego ale za to trafił na CIebie :D
a ja bez takiego GURU jak Ty ;) biegam sobie w minimusach :P
chętnie bym się pojawił ale nie wiem czy sie czasowo z moją kontuzją wyrobię
jeżeli sie nie uda to zapraszam do wawy - otworzyliśmy ze znajomymi sklep biegowy w wawie niedawno i bieganie naturalne jest nam baaardzo po drodze - więc warsztaty i wszystkie tuningi są 'welcome'
artur

----------------------------
Sport GURU
największy sklep stacjonarny dla biegaczy i triathlonistów w Warszawie (Gocław, Meissnera 1/3 róg Fieldorfa)

sportGURU.pl
sklep.sportGURU.pl
Awatar użytkownika
Buniek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:35
Życiówka w maratonie: 2:57:09

Nieprzeczytany post

artur_totalfit pisze:hej :)
super pomysł - to chyba Ty Jacek uczyłeś mojego kumpla Leszka G z trojmiasta biegać boso na stadionie w Szkalrskiej dwa lata temu
miał przyjechać na obóz do Szkalrskiej (przez fundację MW robiony) i trafił ... na inny obóz w tym samym terminie
Gigant z niego ale za to trafił na CIebie :D
a ja bez takiego GURU jak Ty ;) biegam sobie w minimusach :P
chętnie bym się pojawił ale nie wiem czy sie czasowo z moją kontuzją wyrobię
jeżeli sie nie uda to zapraszam do wawy - otworzyliśmy ze znajomymi sklep biegowy w wawie niedawno i bieganie naturalne jest nam baaardzo po drodze - więc warsztaty i wszystkie tuningi są 'welcome'
tak Leszek był wtedy na obozie :)
Krzysiek
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Napatrzyłem się już na sporo nóg i dlatego czasem mam kłopot z rozpoznawaniem twarzy i kojarzeniem nazwisk. Ze zgrozą stwierdzam też, że w większości oglądam nogi męskie. No paskudna sprawa ale niestety każde zajęcie ma swoje dobre i złe strony.
Jeśli chodzi o kontuzje, to mogą być bardzo przydatne, bo bywa że przyczyniają się do opamiętania się i skupienia uwagi na innych aspektach biegania, poza łupaniem kilometrów i interwałów.
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mamy już wtorek i wypada coś napisać o obozie. Pomimo niskiej frekwencji postanowiłem zrobić ten obóz z czysto hobbystycznych pobudek. Po prostu lubię takie wyzwania. Przyjechało sześć osób, które zaufały mi i miały okazję poćwiczyć ze mną, a także poznać sposób w jaki traktuję bieganie. Część uczestników wiedziała na co mają się przygotować, gdyż regularnie przychodzą na cosobotnie zajęcia BBL w Poznaniu.

W piątek zaplanowałem od razu przejść do rzeczy, praktycznie realizując wszystko to, co zazwyczaj trenujemy z grupą BBL. Jestem nastawiony na jakościowe aspekty biegania, ponieważ traktuję tę dyscyplinę bardzo technicznie. Zrealizowałem układy na koordynację ruchową w statyce, a także podczas truchtu. Te ćwiczenia stanowią w zasadzie trzon mojego programu.
W sobotę do południa zrobiliśmy oryginalną siłę biegową, a po południu nagrywaliśmy się i porównywaliśmy z tak zwanym układem wzorcowym.
Niedzielny bieg po leśnej drodze za samochodem, pozwalał na ciągłą kontrolę rytmu podczas biegu. W moim przekonaniu, takie doświadczenie wnosi najwięcej do uświadamiania sobie swoich ruchów, gdyż ewentualna korekta jest na bieżąco i na przestrzeni długiego czasu trwania biegu.
Wszystko to okraszone było zajęciami rozciągającymi i relaksującymi z elementami jogi.
Postanowiłem również mocno zaingerować w obozowy jadłospis, zupełnie odchodząc od utartych ścieżek dietetycznych, jakimi zazwyczaj podążają ludzie uprawiający bieganie.
Awatar użytkownika
klosiu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:40

Nieprzeczytany post

W którą stronę odszedłeś od tych ścieżek i jaki był efekt?
The faster you are, the slower life goes by.
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Odszedłem w dość radykalną stronę diety rozdzielnej z surowym akcentem, spodziewając się albo linczu albo zaparcia. Jako, że klimaty związane z dietą świetnie przybliża sentencja - "łatwiej zmienić religię niż dietę" wersja obicia mordy trenerowi na stołówce, wcale nie wydawała się tak niedorzeczną. Szczęśliwie jednak dla mnie, skończyło się na spowolnieniu perystaltyki.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ