Gdzie po buty w Warszawie

ptrk
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 48m
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,

Jestem nowicjuszem (zarówno w bieganiu jak i na na forum), rzuciłem okiem w "Szukaj" i jedyne co znalazłem to FootID Asics`a który podróżuje po Polsce ale na mój kod pocztowy odpowiada "nie przyjedziemy w najbliższym czasie". Jeśli jest gdzieś info na ten temat proszę o przekierowanie.

Szukam sklepu gdzie przyjdę i dostanę pełną poradę jakie dla mnie buty będą najlepsze. Nie wiem jaki mam rodzaj stopy ani jak z punkty widzenia wyboru butów biegam (wiem tylko, że wolno :)). Mogę przynieść stare buty, zakładam, że ich zniszczenie (przebieg pewnie ~150km więc coś chyba widać po wytarciu) pomoże w wyborze.

Dotychczasowe podejście: "wejdź do dowolnego sklepu sportowego znanej marki, zapytaj ekspedientkę gdzie stoją buty do biegania, wybierz czarne, załóż jeden, nie ciśnie to kup" nie zdało egzaminu. Co najgorsze to nie dość, że wybór był losowy to jeszcze chyba są ciut przymałe (bo duży paluch/paznokieć boleśnie pamiętają o wczorajszym półmaratonie, ).

Nie mam żadnych preferencji wobec marki - zależy mi na konsultacji przy zakupie. Takiej konsultacji, która będzie wartościowa a nie mająca na celu wcisnąć mi najdroższe buty.

Poradzi ktoś coś?

Dziękuję.

PS. Blisko mam do Decathlonu Piaseczno ... próbować?
PKO
mcube
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: 3.08

Nieprzeczytany post

Jedź do Ergo na Jana Pawła. Sprzedawcy sami biegają , maja pojęcie o czym z tobą mówią nie tylko z kursów. Możesz tam zbadać swoje nogi pod kontem pronacja/supinacja na stacjonarnej bieżni. Gość sfilmuje twój aparat ruchu :ble: i odtąd będziesz już wiedział jakich butów nie zakładać a o jakich śnić po nocach :ble: Pozdrowienia
Obrazek
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ergo jak ergo, plusem jest wideoanaliza, buty mają w cenach rynkowych tzn. nie są tanie.
Warto jednak zapłacić za analizę biegu ( 40 zł w przypadku gdy nie kupisz u nich butów ) i wypróbować różne modele, wybrać te najbardziej odpowiadające i poszukać w necie.
Ja kupiłem u nich, bo akurat mój wybór padł na te, których ceny wszędzie są identyczne co do złotówki.
martifox
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 00:44:53

Nieprzeczytany post

Kupiłem w Ergo buty po wideoanalizie i kłopoty z kontuzjami się skończyły.
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca

Nieprzeczytany post

wideo analizę zrobią ci też np. w sklepiebiegacza przy Hanki Czaki w Warszawie, ale pewna aura kultowości otacza sklep JacekBiega na Ursynowie... przekonaj się dlaczego :oczko:
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
pardita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55:43.00
Życiówka w maratonie: półmaraton 01:58:41

Nieprzeczytany post

ptrk pisze:Witam,

Jestem nowicjuszem (zarówno w bieganiu jak i na na forum), rzuciłem okiem w "Szukaj" i jedyne co znalazłem to FootID Asics`a który podróżuje po Polsce ale na mój kod pocztowy odpowiada "nie przyjedziemy w najbliższym czasie". Jeśli jest gdzieś info na ten temat proszę o przekierowanie.

Szukam sklepu gdzie przyjdę i dostanę pełną poradę jakie dla mnie buty będą najlepsze. Nie wiem jaki mam rodzaj stopy ani jak z punkty widzenia wyboru butów biegam (wiem tylko, że wolno :)). Mogę przynieść stare buty, zakładam, że ich zniszczenie (przebieg pewnie ~150km więc coś chyba widać po wytarciu) pomoże w wyborze.

Dotychczasowe podejście: "wejdź do dowolnego sklepu sportowego znanej marki, zapytaj ekspedientkę gdzie stoją buty do biegania, wybierz czarne, załóż jeden, nie ciśnie to kup" nie zdało egzaminu. Co najgorsze to nie dość, że wybór był losowy to jeszcze chyba są ciut przymałe (bo duży paluch/paznokieć boleśnie pamiętają o wczorajszym półmaratonie, ).

Nie mam żadnych preferencji wobec marki - zależy mi na konsultacji przy zakupie. Takiej konsultacji, która będzie wartościowa a nie mająca na celu wcisnąć mi najdroższe buty.

Poradzi ktoś coś?

Dziękuję.

PS. Blisko mam do Decathlonu Piaseczno ... próbować?
Ergo jest fajne. [ale w innych nie bylam]
a jak na polmaratonie poszlo, swoja droga???
ptrk
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 48m

Nieprzeczytany post

jak poszło? w sumie to nawet lepiej niż poszło bo "potruchtało" - 1h55m. dzięki za porady.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ