Sól na ubraniu biegowym - fizjologia
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: 3.08
Od pewnego czasu na ciuchach biegowych i czapce zaczęły mi się pojawiać białe ( solne?) plamy w dużych ilościach.Dodam że nie zmieniłem diety ani intensywności treningu na tyle żebym mógł coś podejrzewać. Biegam już kilkanaście lat i zwykle wywalałem czapkę do prania po tygodniu treningów a po wczorajszym wybieganiu wyglądała jakby śnieg na nią napadał. Macie może uwagi na ten temat ? Będę wdzięczny . Pozdrowienia
- Iwan
- Zaprawiony W Bojach
... to pogratulować.mcube pisze: Biegam już kilkanaście lat i zwykle wywalałem czapkę do prania po tygodniu treningów

Ja nie mam tych problemów, bo płuczę ciuchy ( z odrobiną proszku) po każdym biegu.
"Nie żyję, by lepiej biegać. Biegam, by lepiej żyć" R.W.
-
- Wyga
- F@E
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: brak
Sól odkładała mi się na ciuchach pierwsze 3-4 miesiące potem pot już nie był takie słony bo dziennie dużo go traciłem...
pozdro
pozdro
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
-
- Wyga
Dlatego napisałem zaniepokojony bo przez pierwszy kilkanaście lat prawie jej nie miałem na ubraniu. Pocę się obficie ale nie powodowało to zasolenia ciuchów. Coś się zmieniło i ciekawi mnie co i dlaczego. PozdrowieniaF@E pisze:Sól odkładała mi się na ciuchach pierwsze 3-4 miesiące potem pot już nie był takie słony bo dziennie dużo go traciłem...
pozdro
- ooco
- Zaprawiony W Bojach
może Twój masarz przestał używać soli drogowej i zaczął używać spożywczej?
a na poważnie, jak Cie coś niepokoi to zawsze można pójść do internisty i poprosić o badania krwi

a na poważnie, jak Cie coś niepokoi to zawsze można pójść do internisty i poprosić o badania krwi
- F@E
- Zaprawiony W Bojach
Możliwe że zaczął jeść bardziej słono, kit to wie, pij na razie tylko kranówkę...
Nie pracujesz czasem w teatrze i z tej całej euforii zapominasz zmyć z siebie makijaż, albo nauczyciel z kredą - niedofinansowani
pozdro
Nie pracujesz czasem w teatrze i z tej całej euforii zapominasz zmyć z siebie makijaż, albo nauczyciel z kredą - niedofinansowani

pozdro
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"