Odczucia po półmaratonie 2012

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
prawie maratończyk
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dla mnie był to debiut biegowy, mało nie zgubiłem płuc po drodze, ale no cóż, sam tego chciałem :D Atmosfera była super, kiedy w chwili rozpaczy i słabości przystanąłem, inni uczestnicy klepali mnie po plecach, co pomogło mi się zebrać w sobie i ruszyć dalej. Jestem pod wielkim wrażeniem, atmosfery i organizacji, dla mnie bomba. Chyba zostanę biegaczem :hahaha:
P.S. pozdrawiam pewną panią, z którą razem ruszaliśmy ze strefy 1:45 i wbrew moim planom wyprzedziła mnie gdzieś w połowie dystansu :hahaha: tego jednego nie mogę sobie podarować, mam nadzieję wziąć rewanż na MW :D a i jeszcze jedno :D czas mój 2:01:09, gdybym nie przystawał byłoby z 1:50 :chlip:
PKO
Awatar użytkownika
hugra
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 43:40 Bieg Niepodleś
Życiówka w maratonie: 4:07:51

Nieprzeczytany post

Gdybym nie przystawał faktycznie byłoby 1:50 ale na 16 km zabrakło mi paliwa.To przez marne sniadania .Tak fajnie mi się biegło a tu klops :smutek:
5km--19:56, 10km--43:40 , 21.097km--1:40:36 ,42.195km--4:07:51
Awatar użytkownika
prawie maratończyk
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja też niewiele zjadłem, za to za dużo wypiłem i prosiłem Boga żeby dobiec do toi toia :hahaha: na szczęście się udało, ale czas straciłem :hahaha: Ale cóż, nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, będę wiedział jak się zachować w przyszłości na podobnych eventach :hahaha:
martifox
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 00:44:53

Nieprzeczytany post

To był mój pierwszy start w półmaratonie. Chciałem zejść poniżej 1:50, więc ustawiłem się za pacemakerem na 1:45. Czułem się w bardzo dobrze i na Wybrzeżu Gdyńskim postanowiłem grupę na 1:45 zostawić troszkę z tyłu. I zostawiłem na tyle skutecznie, że udało mi się osiągnąć czas 1:41:43. Gdyby nie ten wiatr na odcinku powrotnym do stadionu byłoby jeszcze lepiej. Uwielbiam ten podbieg na 14km na Agrykoli.
Awatar użytkownika
Philippos
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

jak ktoś musiał przystanąć to nie przystając żadnego 1:50 by nie miał, tylko pewnie przyczłapałby jeszcze później niż to zrobił robiąc przerwę :oczko:
Awatar użytkownika
Sylw3g
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:56
Życiówka w maratonie: 2:57:46

Nieprzeczytany post

Mnie bolą nogi.
Obrazek
BLOG | KOMENTARZE
5KM-17:19 10KM-35:56 15KM-55:18 (M.Czas) 21.1KM-1:18:41 42.2KM-2:57:46
jeyu
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 00:51:17

Nieprzeczytany post

Mnie też bolą nogi... schodzenie po schodach to katorga. To był mój debiut i ustawiłem się na 2h ale udało się zbić do 1:53
uffff.... BBL :)
Awatar użytkownika
Bladooka
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A mnie nawet bardzo nie bolą :)
Organizacyjnie i trasowo bardzo mi się podobało, temperaturowo też,
niepodobało mi się, że wróciłam z wyjazdu o 2 nad ranem (wprost na zmianę czasu) i byłam mega-niewyspana :)
Ale się udało. Gratulacje dla Wszystkich!
imagination is more important than knowledge
Awatar użytkownika
LDeska
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:20
Życiówka w maratonie: 3:03:03
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mnie bolą nogi, nie dość że prawie 100 minut biegu to potem jeszcze 1,5 godziny chodziłem na spacerze z wózkiem z młodszą córką - to mnie dobiło maksymalnie, będę teraz siedział i odpoczywał do rana bo nie wiem jak do łóżka dojdę :D
Leszek Deska
www.leszekbiega.pl - blog biegowy
5km: 18:55 10km: 39:20 -=- Półmaraton: 1:26:35 -=- Maraton: 3:03:03
Awatar użytkownika
Affinity
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 37:50
Życiówka w maratonie: 3:08:09

Nieprzeczytany post

Planowane 1:35 udało się osiągnąć z ośmiosekundowym zapasem. Jak na drugi półmaraton w życiu- nie jest źle :)

Dla mnie osobistym bohaterem biegu jest pan Paweł Kopeć. Spotkaliśmy się zupełnym przypadkiem zaraz po starcie i ustaliliśmy, że będziemy biec w podobnym tempie. Do 9 km jakoś za Nim nadążałem, ale później zacząłem słabnąć. O dziwo, mój towarzysz, zamiast biec swoim tempem, zwolnił i co chwila zagrzewał mnie do walki. Nie reagował na prośby w stylu "leć sam", "nie dam rady", tylko cierpliwie i skutecznie motywował mnie do szybkiego biegu.

Rozdzieliliśmy się dopiero przed podbiegiem na Agrykoli, ale do tego czasu zdążyłem już przezwyciężyć kryzys. Utrzymałem dobre tempo do mety i osiągnąłem wymarzony rezultat. Nie byłoby to jednak możliwe bez pomocy człowieka, którego przed biegiem w ogóle nie znałem. Co prawda nie mam możliwości, by podziękować mu osobiście, ale zawsze jest nadzieja, że czyta to forum :)

Gratulacje dla wszystkich, którzy ukończyli dzisiaj półmaraton... i do zobaczenia we wrześniu na pełnym dystansie!
Awatar użytkownika
nodrog
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tak ciekawostka: na liście nieoficjalnych wyników są osoby, które nie mają 2 międzyczasów a są i takie co mają tylko czas startu i mety.
Ciekawe co z tym zrobią organizatorzy...
Awatar użytkownika
PKDeath
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Ja nie mam międzyczasu z 15km. Nie wiem czemu, ale to wina organizatora? timexa?, bo tak jakby nie ścinałem trasy :bum:
Awatar użytkownika
joasiek
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Bladooka pisze:A mnie nawet bardzo nie bolą :)
Organizacyjnie i trasowo bardzo mi się podobało, temperaturowo też,
niepodobało mi się, że wróciłam z wyjazdu o 2 nad ranem (wprost na zmianę czasu) i byłam mega-niewyspana :)
Ale się udało. Gratulacje dla Wszystkich!
Odezwij się do mnie prosze-posłałam Ci info na PW
Pzdr
Niepoprawna optymistka;)
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mnie nic nie boli. Ja generalnie lubię siebie tak więc zadania stawiam sobie takie aby nie bolało. Nie zmienia to faktu, że
- nigdy tak nie zmarzłem jak wczoraj, po 10 km było lepiej,
- nigdy mnie tak wiatr nie sponiewierał jak wczoraj,
- nigdy nie korzystałem z kibelka a wczoraj pierwszy raz musiałem skorzystać.
Generalnie, półmaraton i maraton Warszawski to inna kategoria biegów. Tu widać profesjonalizm organizacyjny. Ten profesjonalizm w dużym stopniu wymusza rozmiar imprezy.
Co jest ważne dla mnie ?
- bezpieczeństwo startujących,
- możliwość skorzystania z napoju na trasie oraz, jak się okazało, kibelka,
- napój po biegu,
- pamiątkowa koszulka na mecie i pamiątkowy medal. Swój chyba zostawiłem w Hotelu.
piotr_j
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:40
Życiówka w maratonie: 03:44:07

Nieprzeczytany post

Do narzekających na bolące nogi rada na przyszłość. Warto odczekać swoje w kolejce i skorzystać z masażu. Ja po wczorajszym lepiej czułem się po biegu niż przed i dziś jest podobnie :)
BTW Podziękowania dla ekipy masującej. :) To też był swojego rodzaju maraton przy tylu uczestnikach.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ