trening 3km

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
lubap
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Mam prośbę, może mógłby mi ktoś pomóc i podsunąć jakiś plan treningowy na miesiąc przed startem na podanym w tytule dystansie? Za wszelką pomoc z góry DZIĘKUJĘ

pozdrawiam
Paweł Łuba
pozdrawiam,
Łubu
"Easy job. Easy life!"
PKO
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Takie prosby sa bardzo naiwne i kwitujemy je tak :
zwroc sie do trenera , ktory zobaczy Cie na zywo , oceni motoryke , da jakis sprawdzian i na biezaco bedzie Cie prowadzil .
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Awatar użytkownika
rono
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Popieram przedmówcę, ale mogę przesłać (trochę później) przykładowy dzień lub może tydzień treningowy jakiegoś sławnego średniodystansowca.
lcs
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

przykladowy dzien: rozgrzewka 6km spr - 10' kilka rytmow potem zakres 12km/3,20 dwa ostatnie 3,10
pobiegasz sobie tak dwa razy w tygodniu jakas sila w miedzyczasie i bedzie dobrze ;p
Awatar użytkownika
lubap
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Chlopaki "DZIEKUJE" za rozjasnienie sprawy. Jesli macie odpowiadac w taki sposob (Wojtek), to darujcie sobie. Nie prosze o konkretny, na moja osobe, trening, ale o jakis PRZYKLADOWY. Chcialbym po prostu wiedziec, jak mam sie do tego zabrac.
Wojtku, nie koniecznie mam dostep do jakiegos trenera, a taka forma, jaka jest forum dyskusyjne, sluzy chyba zdobywaniu kontaktow i dzielenia sie swoimi doswiadczeniami. Jesli nie chcesz podzielic sie swoimi doswiadczeniami, nie odpowiadaj prosze na moje prosby. Nie powoduj rowniez tego, aby ktokolwiek zniechecal sie do zdobywania konkretnej informacji. Wierze, ze na forum zagladaja ludzie, ktorzy moga sie znac na treningach do biegow o podanej dlugosci i takich ludzi prosze o pomoc.
pozdrawiam
pozdrawiam,
Łubu
"Easy job. Easy life!"
bader
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Nie przejmuj sie tymi dupkami. Ja też kiedys poprosiłem o pomoc i delikatnie mówiąć zawiodłem się.
Najlepiej wypożycz albo kup sobie dobrą ksiażkę. Znajdziesz to czego potrzebujesz i to bez łaski nadętych pseudo-profesorków.
zycze pozdrowienia i pozdrawiam.
p.s. a tak na marginesie to też trenuje 3000 do egzaminu.
bader
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

tzn. życze powodzenia i pozdrawiam - to chyba z nerwów :-)
Awatar użytkownika
lubap
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Spoko Bader :) Skorzystam z rady. A w razie jakichs pytan, czy prosb radze zajrzec na biegajznami.pl. Tam przynajmniej nie zaszufladkuja ciebie jako jakiegos leszcza, tylko grzecznie i kulturalnie odpowiedza na zadane pytanie.
pozdrawiam,
Łubu
"Easy job. Easy life!"
Awatar użytkownika
rono
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Słuchaj bader, studiujesz na AWF, czy coś w tym rodzaju?
Awatar użytkownika
rono
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Słuchaj bader, nie nazywaj nas tu dupkami i nedętymi pseudo- profesorkami. Twojemu koledze lublap zadano takie samo pytanie na forum biegajznami.pl (przepisałem z fotrum): "Jak biegasz do tej pory: ile km tygodniowo, jakie treningi, itp. Poza tym wiek, ogólny stan wytrenowania, ew. inne sporty, dotychczasowe wyniki... Im więcej danych tym lepiej. Wtedy łatwiej zaproponować coś dla ciebie". To znaczy, że tam też są twoim zdaniem dupki i pseudo-profesorki. Słuchaj piekarzu! Moje doświadczenie biegowe pozwala mi patrzeć z góry na takich jak ty. Uważaj więc na kontuzje własnego systemu nerwowego, której symptomy wyraźnie już masz. Życzę powodzenia!    

(Edited by rono at 9:17 am on May 2, 2004)

(Edited by rono at 10:26 pm on May 2, 2004)
Awatar użytkownika
lubap
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

RONO, skoro posiadasz pewne doswiadczenie w bieganiu, biegales takie dystase (tu 3 km), prosze wiec o pomoc.
Zgodze sie z Wojtkiem, ze najlepszym rozwiazaniem byloby skontaktowac sie z trenerem, jednagze trudno mi sie z jakims skontaktowac. Przeslij, tak jak to zasugerowales, jakis przykladowy najlepiej tydzien treningowy. Ja natomiast, w pewien sposob zmodyfikuje go i uloze cos dla siebie.
Dzieki z gory i pozdrawiam
pozdrawiam,
Łubu
"Easy job. Easy life!"
Awatar użytkownika
zimny herbercik81
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

przykładowy plan
PN    rozbieganko-  10 -15 km  zalezy jak sie bedziesz czuł  plus sprawnośc plus  10 razy 100m truchtu
WT       rozgrzewka plus  6 -8 km po 4,10 do 3,50 km  tak zeby tetno dochodziło do 28-30/10sek od razu po biegu i spadło do 22-20
ŚR       rozgrzewka plus  8 razy 400 m po 1,15  na  przerwie 2-3 min w truchcie   albo drugi wariant  : rozgrzewka plus  2km w 7, 20  i trzy razy 1km w 3,20 na przerwie  3-4min
CZW   8km rozbieganka   plus  10 razy 150 m podbiegi
PT  ROZBIEGANIE  12KM
SB rozgrzewka plus   6 razy ( 2min biegu plus 2 min truchtu)  tetno do 30 na 10 sek
NDZ   rozbieganie 15 km

to jest gdzies trening na 9,30   9,20    na trójke  jak w jednym tygodniu bedziesz biegał w środę ten pierwszy wariant  to w drugim ten drugi  ale zawsze  ustaw tak aby te  czterystumertówki wychodziły  jako ostatni trening przed startem  a w tym tygodniu w ktorym masz start we wtorek zrób tylko  rozgrzewke  i  6 km po 4,10  do 4,00 km i pobiegaj luzne przebiezki  z 10 razy 120 m    i do konca juz tylko rozruchy   jezeli planujesz pobiec szybciej lub wolniej od tego co tu jest  dopasuj se predkosci   . pamietaj o tym aby nie przegiąc za bardzo   pozdrowienia!!
niech ryczy z bólu ranny łoś!!!
Awatar użytkownika
lubap
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Zimny ... dziekuje za odzew :)
pozdrawiam,
Łubu
"Easy job. Easy life!"
Awatar użytkownika
Masiulis
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ludzie opanujcie sie!!!

zimny - czy Ty wiesz komu polecasz taki trening?!
lubap - jesli do tej pory tylko truchtales albo biegales to taki trening doprowadzi Twoj organizm do ruiny
to jest trening sredniodystansowca ale trenujacego regularnie od dluzszego czasu, kogos kto spokojnie doszedl do takich obciazen

z internetowych planow moze korzystac ktos kto biega sobie na przyjemnosci, zdrowia, zadowolenia
i trening ogranicza sie do wybiegan, krosow, przebiezek
[url=http://www.grupatrojmiasto.digimer.pl]Grupa Trójmiasto[/url]
"Nie ma drogi do szczescia - szczescie jest droga"
Awatar użytkownika
rono
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Lubap, znalazłem w necie kilkutygodniowy plan do 5000 m, ale po modyfikacjach można go użyć do 3000. Tak się składa, że na niemieckim forum biegaczy jakaś kobitka zadała to samo pytanie, bo chce studiować Sport, i wymagane jest na wejście 3000 w czasie 12:30 czy coś takiego. Musisz jednak trochę poczekać, aż ci to przetłumaczę.  
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ