Teksty przechodniów podczas biegu

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
piomay
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 51:00
Życiówka w maratonie: 4:27:00

Nieprzeczytany post

Biegnę sobie długie wybieganie, gdzieś 18 km za mną, słuchawki na uszach. Naprzeciwko starsza pani, na oko 70-75 lat, coś do mnie mówi. Zatrzymuje się, zdejmuje słuchawki.
- "Słucham?" grzecznie pytam,
- "co pan trenuje?" - trochę mnie zatkało ...
- "po prostu biegam"
- "to czemu Pan tak szeroko stopy stawia, musi pan inaczej stawiać" - tu zatkało mnie już bardziej ...
- "ja już tak mam proszę Pani, do widzenia"
jeszcze mi tam coś doradzała ale już nie słyszałem, słuchawki na uszy, biegnę dalej ..
pozdrawiam
Piotr May
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Lisciasty
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Pewnie to trenerka-stary wyjadacz, a Ty olałeś jej rady, no nieładnie :]

Ja nie mam zaczepek podczas biegania, czasem ktoś rzuci "co tak lecisz?" na co odpowiadam "uciekam przed teściową".
Zawsze kilku pokiwa ze zrozumieniem głową :>

Natomiast podczas biegania na szczudłach jest wesoło, zwłaszcza jak mijam lokalną młodzież na ławkach.
Z ciekawszych okrzyków, które nie składają się tylko z "przecinków":
"ej to ten...! k***a... ten...!"
Gdy na rzyci zgolę włoski, jestem piękny, jestem boski!
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

henry1125 pisze:Dziękuję za sprostowanie!
Tak podchodzę do tego tematu, bo kiedyś złodziej(a raczej pijany koleś)włamywał sie do mojej babci, wtłukłem mu i potem miałem same nieprzyjemności , w sumie takie same jak napastnik , który powybijał szyby u mojej babci i choroba wie co by zrobił , gdyby się dostał do środka. Dla mnie takie prawo nie jest sprawiedliwe.
Pozdrawiam i kończę ten poboczny temat!
opowiem ci kolarska histprie bo widę że jesteś chłopak charakterny.Łódzka kolarska ustawka wycieczkowa 50 chłopa jedziemy na północ od Strykowa chłopaki wymusili dostawczakowi drogę i ktoś wywał go tekstem ja jedziesz "h.u.j.u" za chwilę był przejazd kolejowy i stajemy bo pociąg jedzie z dostawczaka wychodzi łysawy byczek 2kilku letni i z takim tekstem zwraca się do npeletonu: z tym co mnie wyzwał napierdalał się tu i teraz.................. do reszty nic nie mam........................................... w peletonie nastała cisza.

Tompoz
Tompoz
Dona
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 00:56:07
Życiówka w maratonie: brak już nie długo:)

Nieprzeczytany post

Kolejny krótki dialog z trasy.
-Pani ledwo dyszy! Chce Pani schudnąć?
- Nie, przebiec maraton!!!
Mina tego pana na moją odpowiedź bezcenna :uuusmiech:
Awatar użytkownika
nefreeo
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 53m:52s

Nieprzeczytany post

Wczoraj przed biegiem rozgrzewka przed blokiem i sąsiedzi sobie siedzą na ławeczce sącząc browarki.
S: Po co się rozgrzewasz
J: Żeby przygotować organizm do wysiłku
S: Jakiego
J: Bieganie
S: Po co biegać - za 10 lat będziesz mieć taki brzuch jak my
J: Dlatego ja będę biegał dalej. START
Bart28
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 43.57

Nieprzeczytany post

Dzisiaj interwały były na stadionie.
Biegam biegam, a na ławce siedzi dwóch przydrożnych pijaczków, którzy się uważnie przypatrują.
Po około 30 minutach, jeden podnosi się podchodzi do skraju bieżni i pyta:
-Gdzie pan tak biegnie?

Nie potrafiłem odpowiedzieć, zatkało mnie to pytanie, aż się ośliniłem ze śmiechu...
Obrazek

Bieganie filozofią.
Awatar użytkownika
lapka88
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:47:14
Życiówka w maratonie: 04:10:12

Nieprzeczytany post

Mogłeś Bart odpowiedzieć, że gonisz wyimaginowaną marchewkę :D

Mnie wczoraj przyatakował czarny roczny labrador. Ale tak przyjaźnie nastawiony, że zrobiłem 20s przerwy, żeby go wygłaskać :) Jak na mnie skoczył z łapkami to właściciel się przestraszył i chciał go zawołać ale chyba jadł herbatniki(i to dużo), że jak chciał wymówić imię pieska to tylko okruchy poleciały :D
Awatar użytkownika
LDeska
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:20
Życiówka w maratonie: 3:03:03
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja wczoraj usłyszałem od pana strzygącego trawnik przed domem co w stylu "Przepraszam, a dużo tak trzeba przebiec?". Odpowiedziałem zgodnie z prawdą "dzisiaj 13km" :) a za chwilę już na moim osiedlu grupka dzieci około 12 lat - jeden najodważniejszy zaczął krzyczeć "dajesz, dajesz, wygrasz maraton!". Zapytałem go tylko od kiedy na "ty" jesteśmy - zadziałało :lalala:
Leszek Deska
www.leszekbiega.pl - blog biegowy
5km: 18:55 10km: 39:20 -=- Półmaraton: 1:26:35 -=- Maraton: 3:03:03
Bart28
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

No nie wiem czy taka odpowiedź podnosi zainteresowanie bieganiem wśród młodych :)
Obrazek

Bieganie filozofią.
Awatar użytkownika
piomay
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 51:00
Życiówka w maratonie: 4:27:00

Nieprzeczytany post

LDeska pisze:Ja wczoraj usłyszałem od pana strzygącego trawnik przed domem co w stylu "Przepraszam, a dużo tak trzeba przebiec?". Odpowiedziałem zgodnie z prawdą "dzisiaj 13km" :) a za chwilę już na moim osiedlu grupka dzieci około 12 lat - jeden najodważniejszy zaczął krzyczeć "dajesz, dajesz, wygrasz maraton!". Zapytałem go tylko od kiedy na "ty" jesteśmy - zadziałało :lalala:
Niemiły jesteś. Wiesz ? :-)
pozdrawiam
Piotr May
Awatar użytkownika
LDeska
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:20
Życiówka w maratonie: 3:03:03
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tekstem trudno oddać intonację a ta potrafi wszystko zmienić. Był kiedyś taki skecz kabaretu Hrabi gdzie ten sam tekst odgrywali dwa razy inaczej go intonując i zmieniając o 180 stopni wydźwięk scenki :) u mnie tak było - tekst spisany wygląda lepiej, ale ten chłopak nie chciał dopingować tylko "zabłysnąć" przed towarzystwem śmiejąc się z 3x starszej osoby, więc mu przerwałem bo nie lubię takich sytuacji...
Leszek Deska
www.leszekbiega.pl - blog biegowy
5km: 18:55 10km: 39:20 -=- Półmaraton: 1:26:35 -=- Maraton: 3:03:03
Bart28
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

LDeska pisze:Tekstem trudno oddać intonację a ta potrafi wszystko zmienić. Był kiedyś taki skecz kabaretu Hrabi gdzie ten sam tekst odgrywali dwa razy inaczej go intonując i zmieniając o 180 stopni wydźwięk scenki :) u mnie tak było - tekst spisany wygląda lepiej, ale ten chłopak nie chciał dopingować tylko "zabłysnąć" przed towarzystwem śmiejąc się z 3x starszej osoby, więc mu przerwałem bo nie lubię takich sytuacji...
Rzeczywiście. Źle zinterpretowałem Twoje słowa. W sumie postąpiłbym pewnie podobnie [podobnie gdyż pewnie starszy jestem tylko kilka krótkich lat]. Inna sprawa, że małe cwaniaki mają to do siebie, że lubią komentować, a sami sapią po jakichś 600 metrach.
Obrazek

Bieganie filozofią.
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:04
Życiówka w maratonie: 2:42:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Po 20 km biegania od razu poszedłem do Biedry po masło. Standardowa procedura mówi o rozciąganiu więc to robię. Patrzę sobie po okolicy, a po drugiej stronie czwórka dziewczynek (góra 10-12 lat) robi to samo co ja po czym wzięły łyka oranżady (niebieskie fuj) i poszły dalej, a ja po masło :hahaha:
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Aniad1312
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

lapka88 pisze: Jak na mnie skoczył z łapkami to właściciel się przestraszył i chciał go zawołać ale chyba jadł herbatniki(i to dużo), że jak chciał wymówić imię pieska to tylko okruchy poleciały :D
:hahaha: Już to sobie wyobrażam :hahaha:
Awatar użytkownika
lapka88
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:47:14
Życiówka w maratonie: 04:10:12

Nieprzeczytany post

Aniad1312 pisze:
lapka88 pisze: Jak na mnie skoczył z łapkami to właściciel się przestraszył i chciał go zawołać ale chyba jadł herbatniki(i to dużo), że jak chciał wymówić imię pieska to tylko okruchy poleciały :D
:hahaha: Już to sobie wyobrażam :hahaha:
Uwierz mi. Nieziemski widok :D
ODPOWIEDZ