Komentarz do artykułu Prawie 5 tysięcy osób na liście startowej półmaratonu!

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

LDeska pisze:Pogoda jest tak zmienna że ciężko już teraz zgadnąć jak się ubrać... trzeba prognozę obejrzeć i wziąć ze sobą różne rzeczy do torby - ja tak zrobię.
Miejscowi mają ciut lepiej, bo rano mogą zdecydować, co z tej szafy zabrać. Zamiejscowi (czyli ja ;) ) muszą mieć duże walizki ;)
LDeska pisze:A te rękawiczki to fajna sprawa - poczuję się jak Paula Radcliffe na starcie :D
:hej: :hej:
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]

[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
PKO
Awatar użytkownika
Anja.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 1'02'46

Nieprzeczytany post

Super patent z jednorazowymi rękawiczkami :) Trochę za pózno, zeby zamówić....
wg prognozy na dziś: w sobotę pada, w niedzielę słoneczko, w nocy przymrozek (czyli wyż) , w ciągu dnia do 16 stopni.
Start jest o 10 i to po zmianie czasu czyli o 11, czyli powinno być już wystarczajaco ciepło.

Pojadę w bluzie i długich spodniach i zostawię w szatni, na start to w getrach 3/4 i górze z długim rękawem - sprawdzona w podobnych warunkach w niedzielę - nie za ciepło, nie za zimno, rękawy łatwo podwijalne + słoneczne okularki. Bluza i adidaski różowe -słabo biegam, więc lansik musi być :bum:
Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Anja. pisze:Start jest o 10 i to po zmianie czasu czyli o 11, czyli powinno być już wystarczajaco ciepło.
Wiosną zegarki przesuwamy do przodu (1h mniej spania), więc start będzie według starego czasu o 9, a nie o 11.
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]

[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
Awatar użytkownika
Anja.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 1'02'46

Nieprzeczytany post

eh :) oczywiście że masz rację, coś mi się poprzestawiało, dzisiaj potwornie zaspałam do pracy :)
To słabo, o 9 rano po przymrozku w nocy jest jeszcze chłodnawo :/

Ciekawe ilu biegaczy nie dotrze na start z powodu nieprzestawionych zegarków - mam pewne podejrzenia ze mi się może to przytrafić :bum: :bum:
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Z ubraniem sprawa prosta. Krótkie gacie, koszulka z krótkim rękawkiem plus ew. czapeczka.

Czy ktoś już wspomniał o zmianie czasu z soboty na niedzielę?
Mam nadzieję, że pamiętamy o zmianie i przesuwamy zegarek o godzinę do przodu!
Tak więc śpimy krócej i ja zapewne będę nie wyspany i to właśnie będzie przyczyna tego, że pobiegnę słabo.
Los mi sprzyja!!
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Sorry, mam refleks szachisty,...i wzrok starego sokoła :hahaha:
Awatar użytkownika
LDeska
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:20
Życiówka w maratonie: 3:03:03
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Prognoza pogody jest podawana tak że dla nocy podają najniższą temperaturę która ma być a dla dnia podają oczekiwaną temperaturę w najcieplejszym momencie dnia. Więc te +16 to będzie jak już dawno zejdziemy z trasy (bo zwykle najcieplej to już po południu jest). Z tego co ja widzę to około 11-tej ma być w zakresie 11-12 stopni, podczas startu (10:00 ale w prognozie trzeba by sprawdzić 9:00 no bo zmiana czasu) to spodziewałbym się nawet 8 stopni...
Czyli ja wezmę albo bluzę z długim rękawem albo koszulkę z długim rękawem - tą z Biegnij Warszawo z zeszłego roku. A na dół - pomyślę, ale chyba jednak krótkie gacie :D
Leszek Deska
www.leszekbiega.pl - blog biegowy
5km: 18:55 10km: 39:20 -=- Półmaraton: 1:26:35 -=- Maraton: 3:03:03
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Leszka, to i tak ciepłej niż było w ubiegłym roku. Pamiętam, że jak wychdziłem o 7:30 to było 2 stopnie.
Awatar użytkownika
Beauty&Beast
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:45:29
Życiówka w maratonie: 3:42:02
Kontakt:

Nieprzeczytany post

LDeska pisze:Czyli ja wezmę albo bluzę z długim rękawem albo koszulkę z długim rękawem - tą z Biegnij Warszawo z zeszłego roku. A na dół - pomyślę, ale chyba jednak krótkie gacie :D
Osobiście radziłabym jednak koszulkę z jak najkrótszym rękawem albo w ogóle bez. I na pewno krótkie spodenki/legginsy.
Awatar użytkownika
wolf1971
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Beauty&Beast pisze:
LDeska pisze:Czyli ja wezmę albo bluzę z długim rękawem albo koszulkę z długim rękawem - tą z Biegnij Warszawo z zeszłego roku. A na dół - pomyślę, ale chyba jednak krótkie gacie :D
Osobiście radziłabym jednak koszulkę z jak najkrótszym rękawem albo w ogóle bez. I na pewno krótkie spodenki/legginsy.
I może do kompletu duży worek na śmieci z wyciętymi otworami na ręce (jak ktoś lubi to bez otworów) :hahaha:
misthunt3r
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:42
Życiówka w maratonie: 4:14:37

Nieprzeczytany post

Bez zadnych otworow jest bardziej trendy, tylko slabo widac trase ;)
Obrazek
Because Running Sucks
Awatar użytkownika
Beauty&Beast
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:45:29
Życiówka w maratonie: 3:42:02
Kontakt:

Nieprzeczytany post

wolf1971 pisze:
Beauty&Beast pisze:
I może do kompletu duży worek na śmieci z wyciętymi otworami na ręce (jak ktoś lubi to bez otworów) :hahaha:
Ja w tym celu na ogól przechowuję folie termiczne z wczesniejszych biegów :) Albo kupuję taką folię za 10 zl. Jest cieplejsza i robi większe wrażenie ;-)
misthunt3r
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:42
Życiówka w maratonie: 4:14:37

Nieprzeczytany post

Kobiety zawsze muszą się prezentować ;)
Obrazek
Because Running Sucks
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

można się owinąć srebrną folią do pieczenia ;)
Awatar użytkownika
LDeska
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:20
Życiówka w maratonie: 3:03:03
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jakoś na allegro nie widzę takiej folii gotowej dla biegacza... same kwadraty więc trzeba jeszcze nożyczkami otwory powycinać :)
Dzisiaj około 12:00 wybiegłem na ostatni dłuższy bieg przed półmaratonem (13km) i było naprawdę super - jak słońce wyszło zza chmur to mimo że miałem cienką koszulkę z krótkim rękawkiem i krótkie spodenki to było mi i tak gorąco! Czyli jak nie będzie przez te dwa dni nagłej zmiany pogody to zrobię jak piszecie - wezmę krótkie spodenki, koszulkę bez rękawa no i tą folię - jak się żona nie zorientuje to tą od pieczenia ;)
Leszek Deska
www.leszekbiega.pl - blog biegowy
5km: 18:55 10km: 39:20 -=- Półmaraton: 1:26:35 -=- Maraton: 3:03:03
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ