Maniacka Dziesiątka 2012

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
piomay
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 51:00
Życiówka w maratonie: 4:27:00

Nieprzeczytany post

Nie widzę wątku, więc zakładam :)

Jak Wam się biegło ? Jak wyniki ?
pozdrawiam
Piotr May
PKO
jass1978
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:42
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Fajny bieg, szacunek za sprawną organizację. Pogoda dopisała aż za bardzo :) Nie udało mi się co prawda wejść do pierwszej setki, ale za to jakimś cudem udało mi się pobiec drugą połowę szybciej od pierwszej, co przy tej pogodzie uważam za duży sukces (trza sobie jakoś ego podreperować :) ).
A poza tym grochówka była dobra, spotkałem dużo znajomych a laski już zaczynają ubierać się w letnie stroje co jest bardzo pozytywne :)
Awatar użytkownika
piomay
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

pozdrawiam
Piotr May
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kompletna moja klapa i klęska. Nie sądziłem, że osiągnę jakiś spektakularny wynik ale na coś w okolicach 45 powinno być. Tymczasem wyszło 2 min. więcej.
Mnie jest trudno ocenić bieg poniważ mam małe oczekiwania. W zasadzie zwracam uwagę na ogólne zasady bezpieczeństwa biegu. W tym obszarze dla mnie było ok. Niczego mi nie zabrakło. Trasa fajna, bezpieczna, właściwy pomiar biegu. Wielu biegaczy zwraca uwagę na tzw. pakiet startowy. Ja nie ale istotnie, szału nie było. Bardzo mi się nie podobało, że dla drugiej części stawki zabrakło wody. To ewidentny błąd który nie powinien się zdarzyć. W tej grupie biegną debiutanci, osoby starsze i generalnie słabsi biegacze. Na mecie było sporo omdleń, sporo osób zrezygnowała z ukończenia biegu. Ja mam nadzieję, że organizator chociaż w jednym zdaniu, odniesie się do tej kwestii. To wogóle problem który zdarza się na wielu biegach. Jest to denerwujące, szczególnie gdy kubek plastikowy w zakupie to kilka groszy a wodę zwykle serwuje sponsor.
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

[quote="piomay"]http://www.wiadomosci24.pl/artykul/osma ... 28226.html

Piotr, część istotnie fajnych. Dowodzą starej prawdy która mówi, że nie ważne aby patrzyć, ważne aby widzieć,...
jass1978
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:42

Nieprzeczytany post

Kompletna moja klapa i klęska. Nie sądziłem, że osiągnę jakiś spektakularny wynik ale na coś w okolicach 45 powinno być. Tymczasem wyszło 2 min.
Nie patrz na to w ten sposób. Nie patrz na czas... Wczoraj było bardzo ciepło, temperatura fajna do biegania ale pod warunkiem, że utrzymuje się jakiś czas i organizm ma szansę się do niej zaadaptować. A to był taki szok, kilka dni temu zima a teraz lato. Dlatego odejmij sobie od wyniku dwie minuty i wyjdzie Ci wtedy rezultat jaki uzyskłbyś przy normalnej pogodzie.
Awatar użytkownika
Eddie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ponad 1300 zdjęć z maniackiej X mojego autorstwa.
Zapraszam do darmowej galerii :)
http://www.facebook.com/pages/Run-Centr ... 4460848092
Awatar użytkownika
Tomek1993
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 37:27
Życiówka w maratonie: 3:03:42

Nieprzeczytany post

Orientuje się ktoś co do testu szybkości na 5km? Nie mogę nigdzie znaleźć wyników, a przecież to wydarzenie było nagłaśniane. Nie mówię już o tym, że przez tą zabawę mój wynik nieco ucierpiał:)
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tomek, to jedno z pytań na które nie sposób odnaleźć odpowiedź. Podobnie jak na to z zasadą podziału nagród w open i w kategoriach. Podobno miały się nie dublować a jakimś zrządzeniem losu dublowały się,...
WloLukasz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 51:25
Życiówka w maratonie: 4:42.10

Nieprzeczytany post

Pytajcie, a znajdziecie :)

http://eurocalendar.info/wyniki/2012/mania2100k.pdf Wyniki Kobiet na 100m

http://eurocalendar.info/wyniki/2012/mania2100m.pdf Wyniki Mężczyzn na 100m

Po wynikach widać, że nie każdy podszedł do tych 100m ambicjonalnie ;) Ja (czas netto 51:25 na 10km) na 100m byłem 73 ;)

pozdrawiam
Łukasz
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja o tym zapomniałem,... :hahaha:
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:04
Życiówka w maratonie: 2:42:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mało tu minusów tej imprezy widzę :)
Gdzieś czytałem, że dla ludzi którzy kończyli od 45 min w góre na półmetki wody nie było :orany:
Inni pisali o słabym oznakowaniu terenu biura mety itd. Niektórzy nie wiedzięli że w namiocie depozytu też am am było :bum:
Miażdży komentarz, że ktoś nie wiedział, gdzie start ostry jest i wiara cisnęła przez las :hejhej: a na pytania, którędy do startu, nikt nic nie wiedział :hahaha:
O ile te ostatnie mankamenty można pominąć (wszystko ładnie pisało na mapie, gdzie start, biura itd), o tyle brak wody na półmetku to porażka :spoko:
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Awatar użytkownika
piomay
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Gife pisze:Mało tu minusów tej imprezy widzę :)
Gdzieś czytałem, że dla ludzi którzy kończyli od 45 min w góre na półmetki wody nie było :orany:
Inni pisali o słabym oznakowaniu terenu biura mety itd. Niektórzy nie wiedzięli że w namiocie depozytu też am am było :bum:
Miażdży komentarz, że ktoś nie wiedział, gdzie start ostry jest i wiara cisnęła przez las :hejhej: a na pytania, którędy do startu, nikt nic nie wiedział :hahaha:
O ile te ostatnie mankamenty można pominąć (wszystko ładnie pisało na mapie, gdzie start, biura itd), o tyle brak wody na półmetku to porażka :spoko:
Zrobiłem maniacką w 49 minut z sekundami - dla mnie woda była, ale fakt zabrakło - z drugiej strony to że woda w ogóle była to kaprys organizatora. Nie zapewniał jej w regulaminie. Arti pisał że zapewnił 3 kubki na biegacza, rozmawiałem z ludzmi którzy widzieli że niektórzy potrafili zmarnować 8 kubków !! Cztery na jednym i cztery na drugim stoliku (do polewania się) Kto tu jest winien ? organizatorzy czy biegacze ?

A start, meta, biuro itp jak sam piszesz - było dobrze oznaczone na mapie.
pozdrawiam
Piotr May
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:04
Życiówka w maratonie: 2:42:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wiesz dobrze, że woda ratuje życie na zawodach, nieważne na jakich dystansach.
To, że ktoś pije 10, a inny 1, nie powinno być w ogóle brane pod uwagę. Wydaje mi się po prostu, że wraz ze wzrostem liczby zawodników, nie zamówili większej ilości wody.
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Awatar użytkownika
Tomek1993
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 37:27
Życiówka w maratonie: 3:03:42

Nieprzeczytany post

Dzięki Łukasz:)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ